Dodaj do ulubionych

Ciągła niestrawność

28.02.06, 11:46
Czy Wy tez się tak czujecie? czy powinnam cos zmienic w diecie?
Leczę się niecałe 3 miesiące.


Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • 28.02.06, 13:47
    Tez tak mialam w pierwszych 3-5 miesiacach diety....jakby organizm nie toleowal
    tego typu pozywienia, ktore narzuca dieta. W stolcu tez bylo duzo
    niestrawionych resztek. Bralam enzymy w tym czasie . Nie wiem czy one pomogly
    czy jakos sam organizm zaczal powoli sie reperowac.
  • 28.02.06, 13:51
    mysle, ze tez duza zasluuga byla probiotykow....po nich w miareczasu przeszly
    mi tez gazy, odbijanie, jakis dziwny dykomfort w zoladku po poslikau....
  • 28.02.06, 14:31
    Nie...........ja sie tak czułam góra przez miesiąc...........a co dokładnie
    jesz ?
  • 28.02.06, 16:30
    Chleb na zakwasie , sałatki, kiwi, warzywa.
    mleko ryzowe oraz orzechy brazylijskie.

    sama nie wiem , moze ja mam cos innego?sad
  • 28.02.06, 22:33
    Spróbuj odstawić chleb na zakwasie. Ja też zaczęłam go jeść i widzę że mi nie służy.
  • 01.03.06, 15:31
    potwierdzam , chleb odpada, czy na zakwasie czy nie. Kazda forma maki zakloca
    proces zdrowienia, bo grzyby kochaja weglowodany i zywia sie nawet lichym
    skrawkiem macznym.
  • 01.03.06, 20:08
    Ja poczułam się świetnie, jak odstawilam chleb żytni na
    zakwasie..........orzechy sa dość cieżkostrawne...........kiwi w nadmiarze
    ponoć powoduje jakies dllegliwości w układzie moczowym (ale to niesprawdzone -
    kolega mi mówił)..w mleko ryzowe jest przetworozne - nie wiem czy jest idealne
    na początku kuracji...............
  • 02.03.06, 11:07
    To tak naprawdę nic nie mogę jeśćsad
  • 02.03.06, 20:42
    Nie ukrywam że jest ciężko, ale niestety...
    Można się przestawić i to nie jest tak że nie ma co jeść:
    ryż brązowy, wafle ryżowe, chleb kukurydziany, kasza gryczana, jajka, mięso, ryby i duuuuużo warzyw. Do tego orzechy i nasiona, grejfruty. Jakoś leci...
    Ostatnio zajadam się sałatką w majonezie. Wyrzuciłam niedozwolone warzywa tj marchew i ziemniaki, ogórki kiszone najpierw gotuję a dopiero potem dodaję, dużo pietruszki, seler, por, groszek, cebula i dużo jajek. Do tego majonez własnej roboty (robię z olejem z pestek z winogron i jest smaczny) pychotka - polecam!
    Głowa do góry big_grin
  • 06.03.06, 16:55
    Ciężko mi bedzie bo wiem ze nie moge jesc: grejpfrutow, czosnku cebuli, kapusty
    kiszonej, chleba na zakwasie , orzechów i migdałów.
    Podobno kaszki kukurydzianej nie mozna? Jak to jest?

    Pozdrawiam
  • 06.03.06, 22:58
    kukurydza nie ma glutenu, w połączeniu z dużą ilością warzyw jest ok

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.