Re: Czy Wam sie nie pomieszaly? Dodaj do ulubionych


Ja mam i pigwę i pigwowca, z tym że od czasu gdy pigwa owocuje z
pigwowcem dałam sobie spokój - pigwa jest dużo łatwiejsza w obróbce,
z racji dużo wiekszych i bardziej miękkich owoców. Wszystko to co na
tym wątku napisano odnośnie twardości "pigwy" dotyczy raczej
pigwowca - więc chyba masz rację, ze trochę się namieszało:)
Natomiast co do przepisów to w zasadzie te same rzeczy można robić z
pigwy i z pigwowca - nalewka, galaretka, dżem, marmolada.
Tyle że z pigwy dużo łatwiej:)

--
Tupnięcie nogą zamienia subiektywne odczucia w obiektywną prawdę
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.