Witam.
Wiem, że podobne wątki były na forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie co robić w takim przypadku.
Mam nierówny teren na ogródku, na którym zasiana została trawa. Od sąsiadów dostałam ziemię razem z trawą z ich ogródków (budowali garaże i szopy). O trawę dbali. Chciałabym wyrównać teren na swoim ogródku, ponieważ ma niewielkie wgłębienia, gdzie po deszczu zbiera się woda i stoi.
Czy mam przekopać i usunąć starą trawę, czy mogę położyć tę ziemię razem z trawą od sąsiadów? Czy wystarczy przekopać i położyć ziemię od sąsiadów (która zawiera trawnik) i dosiać nowej?
Czy wystarczy na stary trawnik rozłożyć ziemię sąsiadów, wyrównać i dosiać na wiosnę nowy trawnik?
Proszę doradzić co zrobić po nałożeniu nowej ziemi, przed zasianiem trawy. Wałkować, grabić?
Ponieważ jest styczeń, ale śniegu nie ma, czy mogę teren wyrównać teraz i dopiero na wiosnę zasiać trawę, czy zasiać od razu?
Posiadam wałek i rekultywator najzwyklejszy.
Jest to moje pierwsze doświadczenie z własnym ogrodem :)
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.