Gazeta.pl   Forum   Czas Wolny, Hobby   Ogród i rośliny domowe   Ad po opryskach kichanie zaoc...

Ad po opryskach kichanie zaoceaniczne

Autor: dar61 12.09.10, 22:47
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ohoho - mają dobrze tam nasi pobratymcy i posiostrzeńce.
Nic ich nie powstrzyma w bryzganiu.
Mnie musi[ało] powstrzymywać sąsiedztwo pszczelarza przed jawnym skrapianiem upraw.
Wystarczyło, że raz spryskałem cóś czymsiś na/ przeciw mszycom - a już do końca uważany byłem/ jestem za sprawcę pomoru pszczół sąsiada, choćbym nawet nie spryskiwał.
Nawet kiedy pokazywałem sąsiadowi instrukcyją, że chemija niewredna pszczołom, to tak znacząco na mnie patrzył...

U {Luizy} nie pilnują sąsiedzi, bo przeciętnie statystycznie na km/ akr kw. jest was tyle co aligator napłakał - nie to, co nasza europejska ciasnota...
Nie ma tam u was jakiej paraunijnej komisji, co wam zabraniałaby użycia dowolnej, niewskazanej ukazem unijnym, a zabójczej grzybom, insektom czy rybom substancji wrednej?
U nas jest. :-)

Tarczniki nam wszystkie ojczulek wydźgał, tylko na winorośli były.
Nicienie są nieinwazyjnej natury, nie to, co te tropikalne.
Possumów tajemnych ci u nas brak, a jak są to zwę je chyba inaczej, kakadu jeno w krzyżówkach crossowych; dzieci sam częstuję tym, co za płot zwisa, przestały więc rwać nadwyżkowo - co to za radość skrycie skubać, jak jawnie zezwalają.
Siatkujemy przeciwszpaczo nieochoczo.
Zostaje mi więc podziwiać upór {Luizowy} i współczuć jej w boju z naturą.

Smakując trzecie* jabłko [z wykrawaniem], bo jedno na naszych lekarzy dziennie to za mało
podpisuje się bez zakrętasa
załącza pozdrowienia*
statystycznie przegęszczony

Dar61

P.S.
Perspektywa nasza zielonościowa - proszę się nie dziwić - lustrzana
d61
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Najpiękniejsze gatunki na każdy miesiąc roku

Lubisz rozkwiecony dom? Zobacz, które kwiaty doniczkowe wyglądają najpiękniej danego miesiąca. Oto zestaw roślin doniczkowych na cały rok.

Kwiaty we włosach. Kwiatowe akcesoria na każdą okazję

Nadszedł czas szalonych imprez karnawałowych. Podpowiadamy ciekawe pomysły na aranżacje z kwiatów wplecionych we włosy.

Trzmielina oskrzydlona (Euonymus alatus).

Trzmielina oskrzydlona to wyjątkowy krzew ozdobny, pięknie prezentujący się zimą.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.