Gazeta.pl   Forum   Sport   Sport   Wiślacy też już zapomnieli

Komentarze do artykułu

Wisła a.d. 2008: mistrz do zapomnienia

W czasach Kasperczaka podziwialiśmy mistrzowską Wisłę rozbuchaną i nokautującą rywali, teraz oglądamy Wisłę skromną i ciułającą punkty. Krakowianie od grudnia ani razu nie strzelili więcej niż dwóch goli. Najskuteczniejsi Brożek i Zieńczuk stali się raczej gwiazdkami niż gwiazdami formatu Żurawskiego i Kosowskiego, znamienną decyzję podjął też Leo Beenhakker, który obu krakowskich idoli zignorował przy powołaniach do kadry - szerokiej! - na Euro 2008 - pisze Rafał Stec

Wiślacy też już zapomnieli

Autor: Gość: turtl IP: *.cust.tele2.pl 20.04.08, 22:08
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ciężko mi to pisać jako kibicowi Wisły, ale Stec - jak zwykle odważny w swych tezach - ma trochę racji. Chociaż nie mogę zgodzić się z sugestią, że stawka krajowych rywali jest w tym sezonie słaba. Od pamiętnego roku 2002 pojawiło się kilka klubów z ambicjami. Korona. Lech. Zagłębie. Raczkuje Górnik. Legia też może pochwalić się niezłym jak na polskie warunki składem. To że Wisła wyszła z kryzysu i odzyskała prymat nad tą grupą świadczy o zdolności i chęci przetrwania i ubiegania się o wyższe laury. Cupiał i reszta wykazali się determinacją, a to dobrze rokuje na przyszłość.

Kosowski - prawda - wielka strata. Ale może Wisła zdoła ją sobie powetować transferem Krzynówka. Grunt, że jak dotąd, nawet po stracie Kosy, wykazywała się skutecznością. Nie trzeba grać porywająco, wystarczy wygrywać. Ktoś jeszcze pamięta styl, w jakim Steaua ograła Zagłębie ? Bo ja już szczęśliwie zapomniałem. I wierzę, że piłkarze Wisły również myślą już tylko o pucharach, co może trochę tłumaczy ich dyspozycję w ostatnich meczach.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-131
(101-131)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.