koryto mięsne

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Chciałam zamówić na imprezę, czy ktoś miał i mógłby polecić ?
    --
    Jestem kowalem swego losu ?!!!
    • 09.10.11, 10:04 Odpowiedz
    • 09.10.11, 19:33 Odpowiedz
      przychylam się do przedmówcy - u Stani są świetne mięsa. Koryto na 20 osób (to średnie) jest ogromne. Na 15 osób gości tak średnio 2 razy za duże. Ale oczywiście można potem dojadać, nic się nie zmarnuje. Polecam też do zamówienia sam karczek pieczony. Jest bardzo smaczny, a cena przyzwoita. U nas w rodzinie skończylo się pieczenie mięs na imprez odkąd raz zamówiliśmy u Stani ;-)
      • 09.10.11, 20:59 Odpowiedz
        ale nie wiem, jak to zrobić, bo chciałam na niedzielę, to będzie zimne. Nie bardzo mam możliwość podgrzania. Słyszałam o firmie z Kobióra- zajazd na Beskidzkiej, przy wylocie z Promnic. Ktoś coś wie?
        --
        Jestem kowalem swego losu ?!!!
        • 09.10.11, 23:22 Odpowiedz
          Ja też zawsze zamawiam na niedzielę - procedura jest taka, że odebrać trzeba w sobotę, niestety. Ja zawsze podgrzewam to mięso w piekarniku, w niewysokiej temperaturze ok. 150 stopni np. przez 20-30 minut, potem w niedzielę. Zamówić trzeba najpóźniej do środy (3 przed odbiorem). Zamawiam zawsze u Stani i to mogę polecić z czystym sumieniem, nigdy się nie zawiodłam. Zawsze odgrzewam, bo jakoś nigdy mi się impreza w sobotę nie trafiła, więc nie mam wyjścia. Gościom zawsze bardzo smakuje, już powoli cała nasza bliższa i dalsza rodzina tam zaczyna zamawiać. Innych zamawianych mięs nie próbowałam (tych polecanych poniżej z Oświęcimia), więc się nie wypowiadam.
          • 07.10.12, 14:30 Odpowiedz
            Ja również zamawiałam u Stani, ale pół roku temu wysyłam męża w sobotę do sklepu do Katowic po odbiór i pani oznajmia ze nie ma takiego zamówienia....wściekłam się bo wyobraźcie sobie ze goście zaproszeni a tu klapa. poszperałam na szybko w internecie żeby uratować sytuacje i na szczęście znalazłam firmę z Mysłowic, która zrealizowała moje zamówienie na tzw ostatnią chwilę i do tego przywieźli mi na niedzielną imprezę cieplutkie i smaczne mięska więc tym samym nie miałam problemu z podgrzewaniem tego. Od tego incyde4ntu zamawiam tylko w silesia-catering z wygody (realizacja w niedzielę) i jest pyszne oczywiście. Polecam wszystkim smakoszom koryt:)
            • 11.10.12, 22:16 Odpowiedz
              polecam Kobiór , szefowa dba nawet jak nie zna :) a w razie wojny własną zastawę wyłoży :) bo tak jak u mnie Firma jest najważniejsza :) oqo.
            • 29.12.13, 09:40 Odpowiedz
              jestem smakoszem koryt góralskich i polecam koryta góralskie u dzika .jak można zamówić catering i odgrzewać w domu. jak zamawiam koryto góralskie lub z dziczyzny u dzika to wszystko przyjeżdża na umówioną godz. i ciepłe tak że żona nic nie musi kombinować,przekładać ,podgrzewać. nigdy bym nie zamówił koryta które bym musiał podgrzewać. polecam koryta u dzika bo są super!
        • 16.11.13, 20:04 Odpowiedz
          Tak ja zamawiałam z Kobióra na Beskidzkiej. Jedzenie przeciętne i monotonne, przeżyłabym gdyby nie fakt, ze dostawca przywiózł jedzenie pół godz przed umówionym czasem, część gości sie spóźniła ok 10 min, co dało 40 i wszystko było już zimne. Mało tego właściciel, gdy sprawdzałam szczegóły przed zamówieniem mówił, że są w stanie odebrać koryto (nie jestem zmotoryzowana) bo mają zamówienia na terenie całego Śląska, a teraz już ponad 3 tyg. mnie zwodzi, mówi, że zadzwoni do 2-3 dni i ciągle nic, a kaucja jest zamrożona ( 100 zł od 1 koryta, a brałam 2 szt) jednym słowem jakbym wiedziała to nie zamówiłabym u niego. Moja mama zamawiała 10 listopada z małopolsko-śląskiego centrum cateringu i było super!!!! Jedzenie na czas ( a byłam pełna obaw po mojej wtopie) , cieplutkie urozmaicone i co ważne tydzień po i już przyjechali odebrać koryto, oczywiście za tą usługę sobie liczą , ale to logiczne, bo ja tez za paliwo mając samochód musiałabym zapłacić, ale ważne, że dotrzymują słowa. Ja liczyłam sie z tym że dostawcy z Kobióra musiałabym zapłacić...ale cóż facet wioli mnie robić w balona. Nigdy więcej koryt góralskich!!!
          • 29.12.13, 09:30 Odpowiedz
            a ja zamawiałem koryta góralskie w kobiórze przy beskidzkiej i jestem super zadowolony.
            dużo mięska, wszystko ciepłe,smaczne super przyprawione ,kucharz przyjechał osobiście w uniformie kucharskim. jak czytam że ktoś niezadowolony to uważam że to opinia złośliwa. a tak na marginesie co to za catering z innych firm jak musisz wszystko podgrzewać ,paranoja .
            polecam koryta góralskie u dzika bo są najlepsze ,pięknie udekorowane ,na czas przywiezione
            a ze zwrotem koryt nie ma żadnych problemów.Miałem z tej firmy cztery koryta różne i zawsze je będę polecał.na razie lepszych nie jadłem a rozeznanie mam zwłaszcza w korytach.koryta góralskie u dzika TO JEST TO!!.asiek nie wierzę że tak było.robert
            • 29.12.13, 14:48 Odpowiedz
              Robert - SZKODA ŻE NIE WIERZYSZ BO TO PRAWDA....miałam wielką rodzinną uroczystość, którą rozłożyło jedzenie. Może miałam pecha, ale wiecej już od nich tego nie wezmę, poza tym jak dostawca przyjeżdża 30 minut przed czasem to sorry...po to zamawia się na konkretną godzinę, żeby było ciepłe. Połowy gosci jeszcze nie było i jak jedlismy to było to już zimne i to mnie najbardziej wkurzyło. A w smaku jedzenie też nie rzuca na kolana i tyle. To moja opinia a nie złośliwość! INNE CATERINGI TEŻ PRZYWOŻĄ CIEPŁE ( zdążyłam już przetestować) - przecież o to w tym wszystkim chodzi, żeby nie trzeba było nic przy tym robić tylko położyć na stół i się raczyć. Jeśli u ciebie Robert było ok to znaczy , że miałeś więcej szczęścia niż ja...a o tym że właściciel robił mnie przez 3 tyg w konia z odbiorem koryt to już inna historia. Każdej firmie zdarza się wpadka...najwyraźniej tej przytrafiła się ze mną w roli głównej....szkoda..
        • 29.12.13, 09:47 Odpowiedz
          zamów u dzika koryto góralskie i nie pożałujesz, wiem że się przenoszą do większej siedziby bo obsługują już cały śląsk.tylko pogratulować
          • 29.12.13, 14:53 Odpowiedz
            hymmmm tyle sie rozpisujesz na temat tych koryt góralskich...a może to twój biznes???I robisz sobie reklamę? sorry za podejrzliwość, ale to tak samo jak ty mnie podejrzewałeś o złośliwość.....kończę temat koryt, co miałam do przekazania przekazałam, resztę zostawiam do przemyślenia tym, którzy chcą zamówić.
    • 09.10.11, 21:42 Odpowiedz
      A ja polecam koryto z oświecimia - dowoz do tychow wyniosl mnie tylko 30 zl a potrawy byly dostarczone na zadana godzine wszystko cieplutkkie pyszniutkie i bardzo duzo. Mysle ze z dostawa na niedziele nie bedzie problemu (ja zamawialam na sobote na 18) sklep.bistrobilard.pl/pl/c/Koryta-Miesne/59
    • 10.10.11, 15:00 Odpowiedz
    • 28.10.11, 01:02 Odpowiedz
      Polecam koryto mięsne z cateringu Bistro Bilard w Oświęcimiu. Zamówiliśmy na imprezę rodzinną w ubiegłym tygodniu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Po dostarczeniu jedzonko ciepłe i nie trzeba podgrzewać :) www.catering.bistrobilard.pl/
    • 17.05.12, 21:09 Odpowiedz
      www.catering-nina.pl
      polecam bardzo dobre koryta
    • 23.05.12, 23:40 Odpowiedz
      Brałam w Oświęcimiu na ostatnią imprezę pełny obiad na 20 osób - było pysznie, dużo i bardzo profesjonalnie:) Wszystko przyjechało gorące na umówioną godzinę i dostawa tylko 22zł. Jestem pewna, ze jeszcze tam zamówię na kolejną imprezę!
      • 07.10.12, 14:23 Odpowiedz
        Ja osobiście polecam bardzo silesia catering z mysłowic. Zamawiałam koryto na rocznicę ślubu i byłam zachwycona, z resztą goście również. Różnorodne mięsa, wyśmienicie doprawione a sama ilość na korycie nie była do przejedzenia. Do tego miły Pan przywiózł wszystko na czas i cieplutkie. Stwierdziłam z rodziną ze już nigdy nie będę stać przy garach bo nie warto. dla zainteresowanych podaję strone tej firmy www.silesia-catering.pl
    • 19.02.13, 11:44 Odpowiedz
      odnawiam temat, i polecam zarówno lokal jak i jego korytko z restauracji pod sikorką z Kobióra, szukamy zawsze gdzieś daleko a generalnie mamy pod nosem, nie musimy odbierać wcześniej i podgrzewać w domu tak jak w innych lokalach , bo w sikorce umawiamy się na konkretną godzinę i mamy ciepłe, jak dobrze porozmawiamy to i nam dowiozą na dany dzień i godzinę , na Tychy to koszt ok 30 zł,polecam
    • 11.07.13, 18:32 Odpowiedz
      polecam z laprimery z tychów, wszystko można zamówić telefoniczie ciepłe i tanie i duzo
      • 11.07.13, 21:54 Odpowiedz
        Wprawdzie koryta mięsnego nie miałam okazji próbować, ale często jemy tam "domowe" obiady i są na prawdę przepyszne. Myślę, że z czystym sumieniem można polecić ten lokal- zarówno jako pizzerię, jak i knajpkę serwującą inne posiłki:)
        • 12.07.13, 10:08 Odpowiedz
          A ja serdecznie polecam catering u Pani Niny Maciejewskiej. Koryto mięsne i nie tylko naprawdę godne polecenia:) Jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę podać namiary.
    • 16.11.13, 20:11 Odpowiedz
      Polecam małopolsko-śląskie centrum cateringu. Zamawiałam u nich mamie na ostatni długi listopadowy weekend i wywiązali się świetnie jedzenie cieplutkie, dobre i bardzo urozmaicone, golonki olbrzymie, kapustka pyszna ... a byłam bardzo uprzedzona, bo pod koniec października zamawiałam na córki urodziny tyle że w Kobiórze przy beskidzkiej.... i porażka. Nie dosć, ze przywieźli 30 min przed czasem i jak goście dotarli było zimne, to jedzenie było przeciętne, a do tego do dziś nie przyjechali po koryta ( kaucja 2x 100 zł - byłam umówiona z nimi, ze sami odbiorą bo nie jestem zmotoryzowana) facet non stop mnie zbywa, zadzwonię za 2-3 dni jak pojedziemy do Pani i nic,.... tylko kaucja zamrożona...nie polecam ich!!!!
      • 21.11.13, 23:02 Odpowiedz
        asiekfm0 a gdzie dokładnie w Kobiórze zamawiałaś? Ja znalazłam Chatę u Dzika i zastanawiam się czy skorzystać. Zamawiał ktoś u nich? Z tego co widzę, można u nich zamówić też koryto z dziczyzny lub mieszane (góralskie + dziczyzna). Pomysł fajny bo to coś innego, tylko czy jedzonko dobre?
        • 29.12.13, 14:38 Odpowiedz
          Betty - tak właśnie w Chacie u Dzika zamawiałam i ja osobiście nie polecam. Wzięłam 2 koryta góralskie - zjeść się dało, ale na temat smaku i wyglądu można by dyskutować. 2 tygodnie później jadłam z małopolsko-śląskiego centrum cateringi i było o niebo lepsze, co więcej potem zamawiali tam tez moi znajomi i z nimi mozna uzgodnić co ma być a co nie. np. jak ci jakieś miśsko nie pasuje to zamiast tego bierzesz więcej czegoś innego. Moja znajoma wzięła koryto mięsne na 5 osób, a dodatkowo z myślą o mężczyznach. którzy lubią trochę tłuściej zjeść półmisek 4x golonka, 4x karczek i 4x kaszanka i zapłaciła w sumie 210 zł a 11 dorosłych osób nie mogło tego przejeść...i naprawdę było dobre, bo o tym co ja brałam u Dzika tak powiedzieć się nie da.
    • 29.12.13, 15:19 Odpowiedz
      brawo ,palce lizać. zamówiam a święta koryta a wigilię rybne, a na pierwszy dzień świąt duże z dziczyzny i średnie de lux góralskie. w drugi dzień świąt duże z dziczyzny. wspaniale
      Mam nie skończone wnętrze domu w pszczynie,więc nie mialam warunków do gotowania,a rodzina zjechala
      .na stale mieszkam w niemczech. koryta bardzo dobre ,urozmaicone,przyprawione dobre,polecam korytagoralskie u dzika .przy takim cateringu nie warto gotować. pozdrawiam
      wlaściciela i zalogę .moje gratulacje i do następnego zamówienia.SUPER

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.