Dodaj do ulubionych

Dziś Pichcę.........

11.08.04, 14:02
No wlaśnie ,co ??????
Są potrawy o których zapominamy i nagle olśnienie, dawno tego nie było. Mnie
tak dziś olśniło na widok papryki i na obiad bedzie nadziewana.
Czekam na wasze pichcenie może coś mi przypomnicie , ech to ta "starcza"
skleroza :-D

Edytor zaawansowany
  • salo 11.08.04, 14:06
    Masz rację, czasami też sobie przypominam o dawno nie gotowanych potrawach.
    Ostatnio np. szczawiowa, której nie gotowałam kilka lat :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • katek18 11.08.04, 14:34
    salo napisała:


    > Ostatnio np. szczawiowa, której nie gotowałam kilka lat :)
    >

    Brrrr. koszmar mojego dzieciństwa :-)

    A zostając przy zupkach - pomidorowa z makaronem czy ryżem?
  • krzys00 11.08.04, 14:36
    katek18 napisała:
    > >
    > Brrrr. koszmar mojego dzieciństwa :-)
    >
    > A zostając przy zupkach - pomidorowa z makaronem czy ryżem?

    zdecydowanie z makaronem
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 11.08.04, 14:41
    jeśli szczawiowa to najlepsza u teściowej:)))))))))
    Pomidorowa - raczej z ryżem, czasem także z kupnymi grzankami:)
    U nas dziś odgrzewany bigosik, a jutro prawdopodobnie ziemniaczki z zsiadłym
    mlekiem - menu uproszczone, bo jesteśmy w trakcie remontu i brak czasu na
    gotowanie:)))))
    A wątek bardzo smaczny, Zyto:)))))))) (Oj, na te papryki bym się chętnie
    wprosiła, bo u mnie tego jeść nikt nie chce:()


  • Gość: Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:30
  • zyta_1 12.08.04, 12:28
  • radexior 11.08.04, 17:40
    Zyta lubi tworzyc wątki tasiemce:)
  • zyta_1 12.08.04, 12:27
    radexior napisał:

    > Zyta lubi tworzyc wątki tasiemce:)

    myslę że to nie zarzut wszak to taki "pyszny" wątek :D
  • Gość: zbynio IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 11.08.04, 19:14
    WCZORAJ JADŁEM ZIEMNIAKI W MUNDÓRKACH Z MASŁEM I SOLĄ :-)) PYCHA
    KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM PIECZENIOWYM I PIECZONĄ KARKÓWKĄ
    KASZA GRYCZANA I GULASZ WOŁOWY
    KRUPNIK
    SAŁATKA Z POMIDORA OGÓRKA CEBULKI I ŚMIETANY LUB OLEJU
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 11.08.04, 22:28
    Oj, Zbyniu, ależ mi pociekła ślinka...
    A my jesteśmy po pysznej kolacji: dip czosnkowy z chipsami:))))))))
    Mniam mniam mniam :))))
  • salo 13.08.04, 10:44
    Gość portalu: zbynio napisał(a):

    > WCZORAJ JADŁEM ZIEMNIAKI W MUNDÓRKACH Z MASŁEM I SOLĄ :-)) PYCHA
    > KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM PIECZENIOWYM I PIECZONĄ KARKÓWKĄ
    > KASZA GRYCZANA I GULASZ WOŁOWY
    > KRUPNIK
    > SAŁATKA Z POMIDORA OGÓRKA CEBULKI I ŚMIETANY LUB OLEJU

    Kurde, Zbynio, jak to był jeden obiad to musisz mieć niezły apetyt :P
    Lepiej Cię ubierać niż żywić :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • szczypior74 12.08.04, 09:47
    Zaprawiłam wczoraj sałatkę z zielonych ogórków na słodko-kwaśno.
    I marzą mi się jeszcze śliwki w zalewie octowo-goździkowej - mmmm - jadłam je
    ostatnio chyba 15 lat temu. Muszę wybrać się do babci po przepis.
  • salo 13.08.04, 10:41
    szczypior74 napisał:

    > śliwki w zalewie octowo-goździkowej

    Hehehe, właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze jeden słoiczek z ubiegłego
    roku :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • Gość: AniaSK IP: *.katowice.agora.pl 12.08.04, 15:00
    A u nas dziś kolejna próba "piersi kurczakowej" ;)
    Wczoraj była wersja nadziewna serkiem topionym z tymiankiem, owalana w zupce
    cebulowej - podobno doskonała, mąż się zachwycał

    A dziś smażona z ajerkoniakiem ;)

    Mąż lubi mięso "inaczej", wiec go dopieszczam
  • salo 13.08.04, 10:47
    panierowane w wiórkach kokosowych do tego fura surówki, pycha :)
    Należy tylko uważać, żeby wiórki się nie przypaliły.

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • szczypior74 13.08.04, 14:04
    A ja uwielbiam jako eskalopki.
    Posypane solą, natarte czosnkiem (lub przyprawami) i pieczone na maśle.
  • Gość: zyta IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 13.08.04, 14:21
  • Gość: AniaSK IP: *.katowice.agora.pl 13.08.04, 15:19
    Tak, tak, opcja z wiórkami też była ;)
    A wczoraj z ajerkoniakiem, ślicznie wyglądała ta pierś i smakowita była ;)
  • zyta_1 16.08.04, 12:49
    Taki duży garnek żeby było na dwa dni ,ale wszyscy ktorzy mają nastolatka płci
    męskiej w domu lub sami nimi są to wiedzą ile taki czlowiek może zjeść :D -
    więc nie wiem czy uda mi się coś uchować do jutra
  • szczypior74 17.08.04, 13:17

    A raczej jedno z ulubionych - naleśniki z serem.
    A ostatnio żeberka.
    Auuu... dlaczego mój Szczypior kocha to czego ja nie powinnam wrzucać do mojego
    żołądka. Auuuu...
  • aralski 18.08.04, 07:51
    ale wczora nic nie uwarzylem
    jeno nawarzylem piwa ktore wczesniej wypilem
    TO BYLO BARDZO DUZE PIWKO
  • katek18 18.08.04, 09:46
    Nie bedziemy wnikać jak wygląda warzenie piwko wcześniej wypitego :-)
  • salo 18.08.04, 14:50
    Mąż pichci steki z tuńczyka, a ja do tego baaardzo kolorową suróweczkę :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • zyta_1 02.09.04, 14:44
    SERNIK.


    30dkg mąki
    15dkg margaryny
    10dkg cukru
    2 żółtka
    1 jajko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    i zagnieść ciasto

    1 kg twarogu
    ½ szklanki oleju
    ¾ szklanki cukru
    2 szklanki mleka
    1 budyń śmietankowy
    2 jajka całe, 4 żółtka

    jajka + żółtka utrzeć z cukrem,
    dodać ser zmielony lub gotowy z „wiaderka”, olej,
    dodać budyń wymieszany z chłodnym mlekiem,
    rodzynki (masa jest rzadka )
    piec ok. 50 minut.
    Ubić białka z ¾ szklanką cukru, wymieszać z 10dkg kokosu, i rozprowadzić na
    gorący sernik i zapiec, 10 minut
    Można Udekorować czekoladą / ale to już czysta rozpusta /
    Smacznego! :D
  • salo 03.09.04, 08:08
    Dziękuję za przepis :)
    Wracając do pichcenia, wczoraj były pstrągi, jutro będziemy "grilować", a
    dzisiaj na obiad niespodzianka ;P

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • radexior 03.09.04, 21:38
    Kupiłem dziś orinetalne mrożonki. Polałem olejem i usmażyłem. Z ryżem było dobre:-)))
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 03.09.04, 21:40
    radexior napisał:

    > Kupiłem dziś orinetalne mrożonki. Polałem olejem i usmażyłem. Z ryżem było dobr
    > e:-)))

    BRAWO DLA TEGO PANA!!!:))))
    A ja zrobiłam dziś pomidorową z pomidorów:)))
    Była sobie zupka:(
  • Gość: def IP: *.as.net.pl 13.10.04, 09:57
    Magi, a nie robisz ogorkowej z ogorkow? :) ocho! ale bym zjadla :) :) :) (ps. wcale sie nie wpraszam.. ;) )
  • magi104 13.10.04, 10:01
    Gość portalu: def napisał(a):

    > Magi, a nie robisz ogorkowej z ogorkow? :) ocho! ale bym zjadla :) :) :) (ps. w
    > cale sie nie wpraszam.. ;) )

    He he he:)
    Jak mi ktoś przytarga łogórki z piwnicy, to zrobię łogórkową z łogórków:)
    Niestety, dla mnie troje drzwi z opornymi kłódkami i zamkami jest nie do
    sforsowania:(

    --
    To jest moja sygnaturka i będę się jej trzymać:)))
  • Gość: def IP: *.as.net.pl 13.10.04, 10:06
    magi104 napisała:
    > He he he:)
    > Jak mi ktoś przytarga łogórki z piwnicy, to zrobię łogórkową z łogórków:)
    > Niestety, dla mnie troje drzwi z opornymi kłódkami i zamkami jest nie do
    > sforsowania:(

    ja bym Ci przytargala, alem nie w Tychach :| Pewnie "Otyły_Inaczej" (hi hi) nie lubi ogorkowej i na nic nasze prosby o dwa łogórki...
    pozdrawiam :)
  • magi104 13.10.04, 10:12
    Gość portalu: def napisał(a):

    > ja bym Ci przytargala, alem nie w Tychach :| Pewnie "Otyły_Inaczej" (hi hi) nie
    > lubi ogorkowej i na nic nasze prosby o dwa łogórki...


    "Otyły inaczej" baaardzo lubi łogórkową... Tylko młoda nie za bardzo:(


    --
    To jest moja sygnaturka i będę się jej trzymać:)))
  • Gość: def IP: *.as.net.pl 13.10.04, 10:17
    "Otyły inaczej" baaardzo lubi łogórkową... Tylko młoda nie za bardzo:(

    no tak! My "Otyli Inaczej" juz tak mamy.. chyba lubimy wszystko :))) ;p A Młoda nie wie co traci :))

    pozdrawiam :)
  • kaner 19.10.04, 13:44
    Gość portalu: def napisał(a):


    > no tak! My "Otyli Inaczej" juz tak mamy.. chyba lubimy wszystko :))) ;p A
    Młoda
    > nie wie co traci :))

    ja tez uwieliam łogórkową ... :)))) Baaardzo :))))
    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • salo 12.10.04, 14:21
    Bardzo polecam gołąbki z kaszą gryczną, grzybami i mięsem, do tego sos grzybowy
    ze śmietaną.
    Podałam ostatnio naszym gościom - byli zachwyceni :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • szczypior74 12.10.04, 14:36
  • salo 12.10.04, 15:16
    Taaak, przepis :))) Był na "oko" i do tego wielka porcja.
    Jak przygotować liście kapusty pewnie wiesz.
    Woreczek kaszy gryczanej ugotować tak jak zaleca producent. Grzyby mogą być
    świeże lub suszone, ok. 10 dkg suszonych, jeśli świeże to ok. 1 kg. Suszone
    grzyby namoczyć i opłukać. Grzyby zemleć, 3/4 grzybów dodać do farszu + ok. 70
    dkg mięsa, robiłam z mieszanego (karczek + pręga wołowa) + 1 cebulka, pieprz
    (nadzienie powinno być dosyć pikantne), sól. Po zawinięciu gołąbków przysmażyć
    je ze wszystkich stron na patelni, posolić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
    zalać przygotowanym sosem i dusić w piekarniku 40 - 50 minut.
    Sos: zmielone grzyby, troszkę posiekanej cebulki, poddusić na oleju, przyprawić
    pieprzem i solą.
    Zlać sos z naczynia, zaprawić śmietaną z odrobiną mąki.

    Smacznego :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • szczypior74 13.10.04, 08:25
  • salo 19.10.04, 08:24
    idę do mamusi na babkę ziemniaczaną :)
    Już mi ślinka cieknie :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • dementia 19.10.04, 08:28
    Ja też dziś idę na gotowe :-)
    Testuję nowootwarty bar wietnamski :-)
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • katek18 19.10.04, 13:41
    > Testuję nowootwarty bar wietnamski :-)


    W Tychach ten bar, gdzie?
  • dementia 19.10.04, 13:48
    katek18 napisała:

    > W Tychach ten bar, gdzie?

    W Tychach, os. B (ul. Budowlanych - chyba, na pewno z Budowlanych go dojrzysz)
    Na przeciwko stacji Shella.
    Niestety zmieniłam popołudniowe plany, ale jutro bowiązkowo się tam wybiorę.
    Oczywiście zdam relację :-)
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • dementia 21.10.04, 07:53
    No i byłam :-)
    Bardzo dobre jedzenie za niewygórowaną cenę.
    Kłują w oczy "plastikowe" dodatki w wystroju lokalu, ale jak ktoś chce szybko,
    tanio, smacznie zjesć to polecam gorąco.
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • katek18 21.10.04, 13:10
    Dzięki, kiedyś przy okazji, albo i bez :-), zajrzę tam.
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:35
    Kiedyś do radia zadzwonila dziewczyna i powiedziała że gdzieś tam zamówiła
    gołąbki iiiiiii podano je z keczapem fuj fuj fuj :(
  • salo 27.10.04, 13:56

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:01
    Mam smak na galaretkę z kurczaka, chyba ją dziś zrobię mniam mniam
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 16.11.04, 13:03
    A u nas dziś łazanki i, w ramach relaksu, ciasto czekoladowe:)))
  • katek18 16.11.04, 13:13
    A u mnie kapuśniak, z włąsnoręcznie, że tak napiszę, kiszonej kapusty. :-)
    Pyszna wyszła, tak na marginesie.
  • d.e.f.i.k 16.11.04, 14:15
    Gość portalu: magi napisał(a):

    > A u nas dziś łazanki i, w ramach relaksu, ciasto czekoladowe:)))

    Magi! Ty mnie normalnie straszie nie lubisz... ciasto czelokadowe?! ech... :-) i łaaaaazanki! :-) :-) (he he he, co na to Kaner?) :P
  • kaner 16.11.04, 14:19
    d.e.f.i.k napisała:

    >
    > Magi! Ty mnie normalnie straszie nie lubisz... ciasto czelokadowe?! ech... :-
    )
    > i łaaaaazanki! :-) :-) (he he he, co na to Kaner?) :P

    Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;P
    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • dementia 16.11.04, 14:13
    Zyta!
    Drugi raz mi się zdarzyło, że napisałaś co gotujesz i ja to miałam na obiad :-)
    Mama? na internecie? He,he! ;-)
    Pozdrawiam!
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • salo 17.11.04, 08:22
    konsumowaliśmy w sobotę i niedzielę :)
    Wczoraj upichciłam sobie kanapkę, a mąż jak wrócił zrobił to samo :P

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • szczypior74 17.11.04, 10:18
    Przepis na konfitury dostałam od Dobrej Znajomej.
    Zobiłam pierwszą, próbną porcję. Znalazła zbyt wielu zwolenników i słoiczki już
    puste. Co mnie cieszy.
    Jeśli lubicie pitraszenie takich smakołyków to podeślę.
  • dementia 17.11.04, 11:07
    Proszę na maila gazetowego :-)
    Dziękuję :-)
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • szczypior74 17.11.04, 13:34
    Zgodnie z życzeniem :o)
    Sprawdź skrzynkę.
    Pzdr!
  • dementia 17.11.04, 14:09
    Odebrałam, podziękowałam :-)
    --
    Visions of love and hate,a collage behind my eyes...
  • salo 18.11.04, 08:11
    pewnie znajdzie się parę chętnych do skorzystania.
    Ja się zgłaszam :)

    Pozdrawiam - Salo :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • katek18 18.11.04, 09:12
    I ja też poproszę.
  • szczypior74 18.11.04, 09:26
    Oto przepis.
    Pisownia oryginalna:

    Trzy cytryny całe porządnie wyszorować, zalać wodą w garnuszku i gotować,
    gotować, gotować "aż słomką można przekłuć". W praktyce, jeśli paznokieć twój
    własny skórkę przebije bez trudności, to gotowe. Niech ostygną w wodzie co się
    gotowały. Potem wodę wylać, a cytryny cieniutko pokroić, wyrzucając
    jednocześnie pestki(praktycznie pokrojona jest skorka, a miąższ to mazia się
    robi).
    Zrobić syrop z 1 szklanki cukru i ćwierć szklanki wody, Na gotujący wrzucić
    pokrojone cytryny. No i gotować na małym ogniu potrząsając od czasu do czasu.
    Akurat to potrząsanie (NIE MIESZAĆ) jest ważne. Jak się skórki zrobią
    przezroczyste, nasiąknięte cukrem, to gotowe.
    Jeśli konfitura słabo wysmażona, to niestety pleśnieje dość szybko, ale jest
    smaczniejsza. Można gorącą składać do małych słoiczków, wyparzonych, no i
    powinno się zassać - wówczas długo może stać.
    Można mocniej wysmażyć, ale traci nieco uroku.
  • katek18 18.11.04, 10:20
    Już wydrukowane. Bedziemy robić. Dzięki Szczypiorku.
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:46
    Muszę zapuścić paznokcie żeby mi ta konfitura dobrze wyszła hahahahaha
  • szczypior74 18.11.04, 10:58
    Zawsze możesz sobie dokleić tipsa ;o) (brrrr)
    Ja dźgałam nożem, ale troszkę za mocno i cytryna miała hara-kiri.
    Jesli będziesz nakłuwać czymś ostrym to delikatnie.
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:00
    A co dzisiaj pichcicie?
    Bo ja nic:P:P
    Mam łazanki z przedwczoraj:P:P
  • kaner 18.11.04, 12:04
    ja bym tam nie jadl :P :P
    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:09
    kaner napisał:

    > ja bym tam nie jadl :P :P

    Toć ja nie jem, ja żrem:P:P
  • katek18 18.11.04, 12:09
    A ja mam wielki gar pomidorowej. Zjemy z makaronem.
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:15
    Łazanki, zupa pomidorowa... same antyKanerowe danka, hehehe;)
  • kaner 18.11.04, 12:20
    łazanki lubiem, ale po ostatnim mi przeszlo :P

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:40
    Dziś pomidorowa z ryżem i kotleciki z jajka + marchewka na gęsto O!
  • Gość: Anka IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:28
    Czy wiecie moze jak z indyka wyjąć ścięgna, zeby sie cały nie rozleciał? I żeby wyglądał na indyka nie kurę rozerwana przez granat.
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 21.11.04, 15:51
    ... jedna zrobiła mojej rodzinie smaka na faworki???????????
    Się pytam.
    Bo właśnie wyszłyśmy z młodą z kuchni, gdzie nafrytowałyśmy wieeelką górę tzw
    chrustu.
    Co polecam wszystkim zmarzluchom:)
  • d.e.f.i.k 22.11.04, 08:27
    zmora? zmora? ooooo......
    jak bym taką zmore złapała i... pi pi pi :P :P :P :-) :-) a potem upiekła te faworki ( i nawet zmore poczęstowała) :) :)
  • kaner 22.11.04, 08:48
    d.e.f.i.k napisała:

    > zmora? zmora? ooooo......
    > jak bym taką zmore złapała i... pi pi pi :P :P :P :-) :-) a potem upiekła te
    fa
    > worki ( i nawet zmore poczęstowała) :) :)


    i... kulkami zlala? ;-)

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • d.e.f.i.k 22.11.04, 08:52
    no tak :| zmore kulką w łepek i do (fa)worka :P :P
  • kaner 22.11.04, 08:53
    hle hle tylko nie do worka :)))

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • Gość: magi IP: 62.233.231.* 22.11.04, 09:18
    He he he... a mysmy się wczoraj podzielili tylko częścią tej góry faworków i
    dzięki temu mamy jeszcze mały pagóreczek na dzisiaj:))))
  • kaner 22.11.04, 09:22
    :>

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • salo 24.11.04, 21:28
    zostało Ci trochę tych chruścików ? W odróżnieniu od innych wypieków wprost
    uwielbiam faworki, bądź człowiekiem, podziel się :)
    Jak nie chrustem to przynajmniej przepisem, bardzo ładnie proszę :)

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • kaner 24.11.04, 21:33
    Chrustu ni ma juf dawno :)

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • Gość: magi IP: *.unregistered.media-com.com.pl 25.11.04, 09:10
    Hmmm...przepisem służę:) (mam go od cioci, która zawsze robiła najlepsze faworki):
    3 żółtka, śmietana, 30 dkg mąki (ok. dwu szklanek), łyżka spirytusu (lub pół
    łyżki octu); zagnieść, rozwałkować jak najcieniej (kurczę, jest takie słowo??),
    wycinać, zawijać (tu mam młodą do pomocy), frytować w głębokim tłuszczu (smalcu
    nalepiej, choć ja ostatnio z powodu problemów mojego męża ze wzrokiem- nie
    widział w sklepie smalcu!- frytowałam w oleju).
    Smacznego!!!!
  • salo 07.12.04, 20:08
    Idą święta, bardzo prawdopodobne, że skorzystam z przepisu :)
    Moja mama robiła znakomite faworki, ale niestety nie pamięta jak.

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.
  • Gość: magi IP: 83.142.121.* 24.11.04, 10:22
    Własnie upiekłam ciasto jogurtowe z jagodami:)))
    Zaraz przystąpię do oficjanej konsunpcji...
    Jak będzie dobre, to rodzinka nie będzie miała żadnych szans:P:P
  • szczypior74 25.11.04, 10:01
  • katek18 25.11.04, 11:48
    Ja dziś będę jadła zupę buraczkową (nie jest to barszcz), którą od czasu do
    czasu gotuje babcia mojego męża. Zupa jest dosyć pracochłonna, ponieważ pływają
    w niej takie jakby pierożki z mięsem, kuleczki z tego mięsa i makaron robiony z
    reszty ciasta na pierożki. Robiona jest wg jakiegoś starego przepisu
    przenoszonego z pokolenia na pokolenie i jest bardzo dobra. Mmmmmmm.
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:54
    Właśnie gotuję duuuży garnek fasolki po bretońsku - taki na 2 dni!
  • Gość: magi IP: *.unregistered.media-com.com.pl 08.12.04, 08:52
    .. na mężowskie urodzinki:
    -biszkopt z tzw ptasim mleczkiem;
    -ptysie z bitą śmietaną;
    -cannelloni;
    -dwie pyszne sałatki;

    Mam nadzieję, że gościom smakowało:))))
  • kaner 08.12.04, 08:57
    Noooo dobra smakowalo ;-)

    --
    "Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
    a czekali na siebie cale zycie."
    fotogalerie.pl/galeria/galeria_kaner
  • Gość: zyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:39
  • Gość: magi IP: *.unregistered.media-com.com.pl 07.01.05, 18:00
    Dziwi mnie, że wątek zamarł w okresie świątecznym: czyżby ze zdumienia, jak
    potrafimy namieszać??:P:P
  • katek18 07.01.05, 19:48
    Powiedziałabym raczej, że wszyscy tak sie przejedli, że juz nawet nie mają
    ochoty pisać o jedzeniu (u mnie dziś były łazanki).
  • salo 07.01.05, 19:53
    Łazanki były w ubiegłym tygodniu - kapustę z grzybami trzeba było zjeść :)
    Dzisiaj morszczuk i surówka z białej kapusty.

    --
    Charakter to to, czym jesteś po ciemku.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka