Dodaj do ulubionych

Pizzeria u Teścia-NOWY LOKAL

01.02.09, 20:28
lokal znajduje się przed wiaduktem w drodze na Tesco po prawej stronie na
miejscu starej orbity (było tam jeszcze parę tych knajpek niestety żadna się
nie utrzymała)dziś przejeżdżałem i zauważyłem ze chyba jest już otwarte
ciekawi mnie czy ktoś tam już był , jadł pizze i ogólnie jakie wrażenia...(mam
ochote na pizze hehe...)
Edytor zaawansowany
  • magi104 01.02.09, 22:31
    Serio nazywa się to Pizzeria u teścia???
    --
    To jest moja sygnaturka i będę się jej trzymać:
    FORUM TYCHY DOBRE MIEJSCE
    Rodzicielstwo oznacza, że chce się równocześnie przytulić i udusić swoje dziecko
    (by tata Calvina)
  • abcde-1234 02.02.09, 15:44
    tak nazywa sie dokladnie tak jak napisalem
  • kobieta23 07.02.09, 12:15
    No i co? Był tam już ktoś na pizzy? Bo ostanio przejeżdżałam i się
    zastanawiałam czy tam nie wpaść. Jeśli ktoś był to napiszcie czy się
    opłaca.
  • abcde-1234 08.02.09, 16:17
    dziś powiesili że otwarcie 28 lutego...SMACZNEGO...hehe
  • ciacho_29 16.02.09, 11:18
    dobrą pizzę prosto z pieca polecam u "Daltona" knajpka-domek przy
    głównej drodze na oś R-H
  • kachanr1 16.02.09, 22:10
    witam, ostatnio weszłam do nowootwierającej się pizzerii u Teścia i
    lokal przygotowuje sie przed otwarciem wiec jakies prace
    wykonczeniowe trwały, ale wystrój wnętrza jest bardzo estetyczny i
    gustowny wiec o ile bedzie jeszcze dobra pizza to z pewnością bedzie
    miło tam posiedzieć,bo klimacik zapowiada się tam fajny.
    wiec nic tylko trzeba się tam wybrać 28 lutego i sprawdzić, ja na
    pewno tam zajrze bolubie zwiedzać nowe miejsca.
  • abcde-1234 15.03.09, 16:30
    już otwarte 2 tygodnie wiec może ktoś już był?
  • kachanr1 22.03.09, 23:24
    pizze z czystym sumieniem moge polecic jest naprawde dobra, w
    lokalu jest fajna atmosfera wiec jesli mam wystawic ocene lokalu i
    jedzonka to bardzo dobre,wszystkim ciekawskim polecam, w koncu nic
    nie ma się do stracenia
  • iskiereczka79 07.04.09, 07:01
    Witam! Byłam i sprawdziłam pizza dobra niedroga i duża jedyne co
    mnie drażni i więcej z tego powodu tam nie pójde to ta głośna muzyka
    bardzo glosna ani sie dobrze nie je przy takim umpa umpa ani
    rozmawia.
  • goon 07.04.09, 20:21
    Byłem w tej knajpce. Wystrój bardzo fajny, jakieś drewniane belki, imitacja strzechy pod sufitem, ciekawe zdjęcia na ścianach, nie jest za jasno - nastrój jest jak trza ;-)
    Pizza bardzo smaczna, porównywalna,a może nawet i lepsza od tej z maxi pizzy przy realu (moja ulubiona pizzeria w Tychach, świetna pizza), świetny sos czosnkowy (duża zawartość czosnku w czosnku) - jeszcze następnego dnia wieczorem czułem posmak czosnku w ustach.
    Obsługa miła, piwko też smaczne (o odróżnieniu od tych szczyn które leją w większości knajp w obrębie hotelu tychy).
    A teraz minusy: muzyka - cały czas jakieś shitowate umca-umca, viva, mtv i inne dziadostwo dla technomułów i ziomali, dosyć daleko od centrum (spory kawałek dla kogoś kto by po paru piwkach chciał gdzieś wyskoczyć na pizzę - ale przynajmniej dojechać można trajtkami dosyć łatwo) no i cenowo szału nie ma - takie średnie, ni za duże, ni jakoś rewelacyjnie niskie.
    Ogólnie lokalik na plus (ciekawe tylko czy się utrzyma - w tym budynku już jakieś dykoteki, pizzerie, puby i hooj wie co jeszcze było ale szybko padały).
    --
    www.fastfood.blox.pl/
  • jasem_1 08.04.09, 00:01
    Zartujesz? Porownujesz tescia do maxi? Tez bylem, jadlem, pizza smaczna ALE do
    maxi sie nie umywa
  • rybaxx 01.07.09, 21:02
    Witam !

    Chciałem coś napisać na temat pizzy z Pizzerii u Teścia. Przed chwilą jadłem
    DUŻĄ PIZZE Z PIECZARKAMI z tego lokalu,została mi dowieziona na zamówienie
    telefoniczne...czas oczekiwania pół godziny wiec ok,jednak muszę dodać że pizza
    była ohydna!Ciasto fatalne zakalec dosłownie! Pieczarek jak na lekarstwo...teraz
    jest mi nie dobrze i bardzo mnie po niej muli fujjj!!!!Lepiej chyba pojechać
    trochę dalej mam na myśli Tesco i tam coś kupić do podgrzania bo za 23 zł czuje
    tylko wielki niesmak i zgagę. Chce jeszcze dodać że jest to moje drugie
    zamówienie na telefon a co z pierwszym? Nie przywieziono mi jej. Miała być do
    godziny wiec po upływie 1 godz. i 20 minut dzwonie do lokalu i pytam co jest z
    moją pizzą? A na to mi Pani odpowiada że pizza do mnie nie dojedzie bo kierowca
    już wrócił z rejonu...tak sie nie zachowuje poważna firma prawda? Wstyd poprostu
    wstyd!
    Shit pójdą z torbami.
  • wlasci-cielka 02.07.09, 01:39
    Odwołując się do wypowiedzi przedmówczyni jako wlascicielka,
    powiem owszem każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i to szanuję o ile
    owa opinia nie jest oszczerstwem, drago Pani, skoro stwierdza się
    iż ciasto jest zakalcem a po pierwszym kęsie pizzy czuję niesmak, to
    bynajmniej jej całej nie zjadam, wowczas unikneła by Pani mdłości.
    Ponadto dodam,że przez cały dzien sprzedazy nie było ani jednej
    opinii, na poparcie panskiego stwierdzenia,
    AAAAAAAaaaaaa co do zaszkoczenia, że pizza nie
    dojechała,to mnie jest wstyd za Panią, gdyz nie dopisala Pani iż w
    tym samym momencie przeszła w tychach nawałnica,o ktorej nazajutrz
    rozpisywaly sie lokalne gazety, a na ulicach w niektórych miejscach
    było nawet po pół metra wody a dostawca wrócił z rejonu umoczony po
    kolana,o czym powiedzialam przez telefon, wiec nie rozumiem czemu
    wowczas pani nie pojechala sobie do tesco i za 23 zł nie kupila
    czegos do podgrzania!!!
    a czy pójdę z torbami czy nie to chyba nie panski interes ani
    problem!!!

    ps. ale ja bynajmniej nie jestem obojętna na krzywndę ludzką więc
    zyczę szanownej pani szybkiego powrotu do zdrowia bo nie mnie
    oceniać pani opinie, zrobią to klienci,ktorzy rowniez w tym dniu
    skorzystali z naszych usług,
    pozdrawiam, wlascicielka
  • rybaxx 02.07.09, 09:36
    Myśli Pani że zjadłem tą pizze? W całości? Gdzie tak pisze? 3/4 wyrzuciłem do
    kosza! Nie da sie zjesc tego syfu nawet za darmo ...może Pani to potrafi ja nie!
    Co do dojazdu kierowcy z zamówioną pizzą to chyba nie wiecie jak sie korzysta z
    telefonu? Żeby nie zadzwonić do klienta z informacją o zaistniałej sytuacji i
    że kierowca nie dojedzie to skandal i frajerstwo!!! Jeszcze nigdzie mi sie to
    nie zdarzyło...a z tą burzą to Pani przesadza bo faktycznie była ale nie trwała
    tak długo żeby nie można dowieźć pizzy...mi jakoś udało sie wyjsc z domu jak
    wykonywałem do Pani telefon i wcale nie niosłem ze sobą parasola.
    W ogóle to forum jest od tego że wyraża sie tu opinie....dlaczego aż takie?
    Na takie zasługujecie.
    Jeszcze jedno droga właścicielko: skoro tu jesteś to chyba boisz sie następnych
    komentarzy bo normalnie gdyby wszystko było ok nikt o zdrowym umyśle tym
    bardziej właściciel nie przesiadywałby non stop na forum negując opinie
    użytkowników! Jak komuś nie smakuje zakalec to nie i tyle i proszę nie wnikać
    dlaczego!
  • beauty_sumo 27.11.09, 11:18
    Proponowałbym przyjść do lokalu i ocenić jeszcze raz pizzę, a jeśli nie będzie
    smakowała to wtedy wygłosić swą opinię o nas, a nie być KOZAKIEM na forum.
    Zapraszam chętnie porozmawiam o jakości naszych usług:)
  • drakke 08.01.10, 19:33
    Szanowna pani wlascicielko. O ile pomysl na biznes jest git, tak to co teraz
    prezentuje lokal to wola o pomste do nieba. Zamawiaalem pizze czesto, byla na
    czas i co najwazniejsze byla przygotowana w taki sposob jaki powinna, bez
    zastrzezen. Dowoz na czas. Zamowilem w tym tygodni i myslalem, ze ja zwroce! Nie
    do lokalu ale od muszli! A osoba doworzaca to jakies nieporozumienie!
    Niegrzeczna, nieympatyczna!

    Jeszcze do zeszłego roku mialem pozytywna opinie o pizzy i jej "donosicielu".
    Dzis juz nie, chyba ze mnie w przyszlym tygodniu zaskocza!
  • matams 08.01.10, 19:39
    hehe też to zauważyłem. W zeszłym roku facet, który dostarczał pizze był o wiele
    bardziej sympatyczny niż obecny człowiek, który chyba wyobraznie zostawił w
    domu. Dziekuje, proszę, do widzienia - jakby obce słowa. Pizza też się pogorszyła.
    --
    Ojciec Dyrektor i Założyciel Forum
    Tychy Dobre Miejsce
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49308
  • tyszanka1988 08.12.09, 20:07
    Witam Państwa.

    Przecztałam kilka opini i zauważam iż konkurencja chyba chce opinie
    zepsuć.
    Pizzę wilekokrotnie jadłam, jest najlepsza w Tychach i z miłą chęcią
    będę tam jeść.
    Jeśli chodzi o obsługę: nie jest tak źle jak piszecie! Mili,
    sympatyczni, zawsze uśmiechnięći i inteligentni ludzie, a przede
    wszystkim otwarci do klienta. DOtyczy to całej załogi.
  • abcde-1234 08.12.09, 21:05
    Pizza jest super ,jednak opieszałość obsługi drażni.... Duży telewizor na
    ścianie powinien być włączony na jakiś mecz lub stacje muzyczne......(powinna
    być możliwość zapłaty kartą)Jednak lubię ten lokal zwłaszcza teraz jeśli jest
    czynny 24h jednak nie wiem czy tylko pizze można zamówić przez cala dobę czy
    można tez przyjść do lokalu o każdej porze?
  • tyszanka1988 09.12.09, 11:48
    Prawdę mówiąc jedni klienci wypowiadają się na temat muzyki, że leci
    MTY, Viva, a drudzy właśnie chcieliby tego słychać...

    P.S.
    Pragnę zauważyć iż jest to jedyna pizzeria otwarta 24h :) i fakt że
    idęc do byłego da grasso (sieciówki) człowiek sam zamawia pizze przy
    kasie, obsługa przynosi zastawę na stolik i zero zainteresowania
    klientem....
  • alize440 26.12.09, 20:51
    no cóż obsługa moze i pozostawia wiele do życzenia.... ale to nie
    tyle wina obsługi, co jej braku... zauważyłem, ze knajpa jest
    otwarta 24h i wszytsko byłoby dobrze, gdyby te szturmujące tłumy
    miał kto obsłużyć, dwie kelnerki biegają po schodach, jednocześnie
    obsługują bar i odbieraja jakies pine telefony??? Kuchni nie widac,
    ale załoze się, ze tam tez jest piekło; moze wiecej miejsc pracy
    ? OBSŁUGA PRZEMIŁA, ALE SIĘ NIE WYRABIA WIĘC MOJA OCENA TO 4+
  • aneta_23 06.05.09, 16:07
    nie polecam,ale są gusta i guściki, pizza niedopieczona od srodka
    surowa,i obrzydliwe czarne pieczarki na niej(nigdy nie spotkałam
    takiego wyglądu pieczarek fujj...)ale niech karzdy sam spróbuje
  • stara_linia 06.05.09, 17:07
    aneta_23 napisała:
    ale niech karzdy sam spróbuje

    aneta_23 proponuję zakup słowniczka , bo z ortografii masz pałę
  • beauty_sumo 27.11.09, 11:09
    Hah, niema to jak zwalić wszystko na PIECZARKI. Pracuje w zawodzie i każda
    pieczarka po włożeniu do pieca przy temperaturze 300 stopni robi się czarna,a
    jeśli Szanowna Pani nie wierzy, to proponuje skroić pieczarkę i włożyć ją do
    piekarnika wcześniej nastawiając go na maxymalną temperaturę:) Ale najpierw
    niech Szanowna Pani kupi sobie słownik języka POLSKIEGO;) Pozdrawiam.
  • gumis12345 26.12.09, 20:56
    czy ja wiem, mnie to sie osobiście wydaję, że czasem tak jest, zę
    coś ię olewa, a czasem ludzie sie przykładaja, tu widac , ze sie
    starają, ale coś im nie wychodzi, za mało ludzi chyba tam pracuje
    ostatnio????PIZZA ZAJEBISTA POLECAM
  • meaby 10.05.09, 23:14
    nie ma to jak sie na forum rozreklamować
    ;-)

    tyle lokalów tam padło, że życzę właścicielom wielu klientów
    nie tylko forumowych
    ;-)

    --
    -ważne, że potrafisz widzieć dobro,ważne,że doceniasz jego ogrom-
    --------------------------------------------------------------
    Bartosz: 12 kwiecień 2008r
    Oleńka: 1 listopad 2002r
  • urszulkazgdyni 30.05.09, 20:57
    Właśnie z niej wróciłam. MNIAMI. Pizza pysznościowa, na cieście wręcz idealnym, nie za cienkie, chrupiące. Wzięłam 2 duże pizze na 3 dorosłych i 2 dzieci i pół jednej musiałam pakować na wynos. Są naprawdę duże. Pizza pikantna jest pikantna a nie obła w smaku aby każdego zadowolić ( jest taki trend w pizzerniach, że każda pizza ma być dla każdego, więc wszystkie ostre smaki są złagodzone i nie można ich nazwać pikantnymi ). Sos czosnkowy też pycha I jest czosnkowy a nie z torebki. POLECAM JAK NAJBARDZIEJ.
  • jasem_1 03.06.09, 20:03
    Też byłem. W piątek 29 maja. Pizza nawet smaczna. Trochę czuję się zrobiony w
    bambuko. Po wyjściu z pizzeri, po drugiej stronie drogi zauważyliśmy tablicę a
    na niej napis: "Tylko dziś druga pizza gratis". W lokalu nikt nas nie
    poinformował o drugiej pizzy gratis ani oczywiście nie zaserwował takiej...
  • nestormus 09.07.09, 20:00
    Polecam. Jedlismy tam Diabelska i powiem, ze byla bardzo smaczna.
  • katasia1 19.07.09, 14:03
    I ja pojechałam ostatnio - ponieważ upał siedliśmy na dworze - nikt
    się nie zainteresował. Poszłam po kartę postudiowaliśmy dobry
    kwadrans nadal nikt się nie zainteresował. Podeszłam do lady
    postałam kolejną dłuższą chwilę przy ladzie - obsługujący byli na
    zapleczu ale nikt nosa nie wystawił - pojechaliśmy do Maxi:) Nie
    wiem czy pizza dobra ale obsługa niezainteresowana klientami
    zupelnie.
    --
    Maciuś ma ...
  • abcde-1234 15.11.09, 16:25
    No tak obsługę trzeba poprawić ale co do samej pizzy to polecam bardzo dobra!
    Zauważyłem tez ze zeszli z ceny piwka bo na początku było 6 ZL teraz po 5zl
    przynajmniej jak ostatnio bylem , myślę ze 6 zl to lekkie przegięcie...teraz
    jest ok.Poza tym bardzo mila Właścicielka i oby nie skończyła jak poprzednicy
    czego szczerze życzę jako sąsiad...
  • lolenkaa 11.12.09, 14:51

    Do właściciela.

    Robicie marketing - świetnie, bilbordy są super, myśle ze dadzą
    efekt, ale...

    no właśnie. Jak coś się robi to albo konkretnie albo wcale.

    po 1. na stronie nie pisze nic o dowozie 2 zł - wręcz odwrotnie
    pisze dowóz gratis. Mieszkam jakieś 4 km od lokalu - przez telefon
    nikt mnie nie poinformował że dowóz jest płatny.

    po 2. na stronie pisało że EXTRA dodatek do średniej pizzy kosztuje
    3 zł. - policzono mi 4 zł.

    po 3. i tu ten marketing: DAJECIE karte stałego klienta. Można było
    wydrukować swoje karty. Na karteczce z tyskiego napisane długopisem
    KARTA STAŁEGO KLIENTA.

    Rachunek to karteczka z bloczku bez zadnej pieczatki, nic poprostu.

    Pizza mimo wszystko smaczna, Ale ja nie zamówię już więcej.

  • adamax77 16.12.09, 00:18
    A tak z innej beczki.
    Jeżeli pizzeria ma właścicielkę a nie właściciela, to dlaczego nazywa się "u
    teścia", a nie "u teściowej"?
  • czikusia4 17.12.09, 19:56
    Pizza nie warta ceny...
    Jadłam tam już kilka razy w myślach miałam nadzieję że jednak mnie
    czymś zaskoczę. Oczywiście zrobili to ale w negatywnym tego słowa
    znaczeniu. Pizza nie dopieczona, to ciasto jest jakieś dziwne
    przypomina zakalec. A o sosie to już nie wspomnę, sos pimidorowy
    pikantny? kosztowa ktoś? sam ketchup. Nie chcę tu robić reklamy dla
    innych pizzerii ale przynajmniej sos jest normalny z ziołami np.
    Cena wysoka jakoś bardzo niska. NIE POLECAM
  • gumis12345 26.12.09, 20:57


    no cóż obsługa moze i pozostawia wiele do życzenia.... ale to nie
    tyle wina obsługi, co jej braku... zauważyłem, ze knajpa jest
    otwarta 24h i wszytsko byłoby dobrze, gdyby te szturmujące tłumy
    miał kto obsłużyć, dwie kelnerki biegają po schodach, jednocześnie
    obsługują bar i odbieraja jakies pine telefony??? Kuchni nie widac,
    ale załoze się, ze tam tez jest piekło; moze wiecej miejsc pracy
    ? OBSŁUGA PRZEMIŁA, ALE SIĘ NIE WYRABIA WIĘC MOJA OCENA TO 4+
  • gumis12345 26.12.09, 20:58
    no cóż obsługa moze i pozostawia wiele do życzenia.... ale to nie
    tyle wina obsługi, co jej braku... zauważyłem, ze knajpa jest
    otwarta 24h i wszytsko byłoby dobrze, gdyby te szturmujące tłumy
    miał kto obsłużyć, dwie kelnerki biegają po schodach, jednocześnie
    obsługują bar i odbieraja jakies pine telefony??? Kuchni nie widac,
    ale załoze się, ze tam tez jest piekło; moze wiecej miejsc pracy
    ? OBSŁUGA PRZEMIŁA, ALE SIĘ NIE WYRABIA WIĘC MOJA OCENA TO 4+
  • dawidov0 27.12.09, 08:13
    To fakt ludzi do pracy jest mało. Byłem ostatnio w nocy w lokalu.
    Były tam same dwie pani w obsłudze (że taż się nie bały)
    Bardzo sympatyczna obsługa, ale problem z tym że obsłużyć takie
    tłumu był problem, nie z ich winy oczywiście.
    pozdrawiam
  • dareckitychy 27.01.10, 20:02
    Godz. 17.33 - zamawiam pizze - ma byc za ok 40min
    o 18.38 dzwonie pytać co z pizzą....65min..
    pani mówi że wyjechała.Godzina 18.55..dzwonię ponownie pytać..pani mówi
    ze musi już byc bo na taki a taki adres juz pojechała.Tylko to nie był mój adres...Godzina 19.10 - dzwonię i rezygnuje.Pani mówi ok i rzuca słuchawkę.Godz 19.23 dzwoni kierowca z pizzą...tylko że moi goście już właśnie wychodzą..odesłałem go bo wcześniej zrezygnowałem i nikt mu tego nie powiedział...szkoda...To tyle ode mnie.
  • polines 17.03.10, 17:45
    tak to prawda. w tym lokalu panuje jedynie chaos. tez kiedys zamowilem pizze i
    nie doczekalem sie jej wogole!!! obiecalem sobie ze wiecej tam nie zadzwonie,
    ale kiedy w nocy wraz ze znajomymi poczulismy glod, stwierdzilismy, ze jest to
    jedyne miejsce gdzie mozna w nocy zjesc pizze. wybralismy sie wiec do lokalu i
    tu zaskoczyla nas informacja na samym poczatku. pani, ktora obslugiwala
    oznajmila nam, ze bedziemy musieli poczekac dluzej na pizze, poniewaz:
    "dostawca jeszcze nie wrocil z rejonu"... zrozumialem wtedy co kryje sie
    pod nazwa "u tescia". ludzie ta sama osoba, ktora dostarcza pizze sama wczesniej
    ja robi w kuchni!!! ciekaw jestem czy sanepid pozwala na cos takiego? no bo w
    koncu z tego co mi wiadomo kuchnia to strefa czysta i w zadnej innej pizzerii
    dostawca nie spaceruje nawet po kuchni a co dopiero robi pizze! no i wyjasnilo
    sie tym samym dlaczego pizza jest niedbale zrobiona i niedopieczona. to nie wina
    pracownikow ale wlascicielki, ktora kosztem klientow i pracownikow bogaci sie,
    oszczedzajac na zalodze, a to odbija sie na jakosci towaru i uslugi. jestem
    zniesmaczony tym co zobaczylem i teraz juz wiem napewno, ze wiecej tam nie
    zawitam. nie mam zamiaru nabijac kieszeni komus kto nie liczy sie z zadowoleniem
    klienta, a pracownikow traktuje jak chinska fabryka!
  • mimose 21.03.10, 17:01
    "U teścia" dwie te same osoby, które robią pizzę, później ją dowożą. Czasami,
    jak ich nie ma, pizzę robi pracownica baru, która jest jednocześnie kelnerką,
    sprzątaczką, obsługuje dwa piętra + telefon.

    To chyba nie ma się co dziwić.
  • atlantyda2012 01.04.10, 11:58
    polines napisał:

    > zgadzam sie zapnem do sanepidu z tym przeciez włąściciel jaja sobie robi jask moż ejedna osoba robic tyle rzeczy , a my klienci czekamy i pizza zimna jest... masakra knajpa, dlaczego ci ludzie tam pracują chyba dobrze im płaci????????????/
  • meaby 18.03.10, 09:42
    bo do teściowej nikt by nie przyszedł
    ;-)
    --
  • sola12 19.03.10, 20:42
    Pizza przeciętna, więcej nie zamówię, dodaj tani tłusty ser zamiast
    mozarelle, ogólnie ciężkostrawna, moja domowa jest o wiele
    smaczniejsza.
  • gastronautka 30.03.10, 08:55
    Co to za miejsce???? nieletnia na barze leje piwo i pracuje po 12 godzin!!!!!!!!!!!! barmanka jest pizzerem, sprztaczką, kelnerką, pizzer jest barmanem, kelnerem, sprztaczem dostawcą, dostawcajest pizzerem, sprztaczem... masakra ciekawe czy ktoś tam mawogóle umowe o prace???? powinien się tym chyba odpowiedni organ zając no i sanepid... klozet pęknięty obklejony folią, do tego nie działa spłuczka, smierdzi w lokalu fekaliami... czy oni mają szambo??? lokal gastronomiczny z szambem????? pizzeria jest podobno całodobowa ale paragonu po 22 nie uraczysz??? czyżby koncesja tylko do określonej godziny a potem nielegalność???? nawet nie wiesz czy płacisz za tocozamawiasz i tyle ile należy bo na kartce to mozna wszystko napisac...pani szefowo może tak druki?? na przydkład scisłego zarachowania???
    cóż jeszcze... w lokalu wieczne braki... prosze o zestaw nie ma, o roll doga nie ma... o coca cole.. nie ma..piwo odgazowane i w smaku podobne do czarnego konia za 1,5 zł:/ kufle myte przy kliencie w rękach zero wyparzarki czyli zero higieny.... jak dla mnie ten lokal nie posiada żadnych plusów.... no może jeden... dobrą pizze można spotkac tam w weekendy...:)
    Ktoś napisał chińska fabryka i nie mylił sie....
    Od 10 pracuja urzędy i chyba wykorzystam na telefon do sanepidu, pip i paru innych instytucji....
  • mimose 30.03.10, 18:06
    Dokładnie, niby kelnerka, niby dostawca, a i tak wszyscy robią wszystko. Umowy o
    pracę... jak już to zlecenie. Umowę na okres próbny dostaniesz po miesięcznym
    okresie próbnym "na czarno". 123 godzin, 5zł za godzinę. A co do kufli i
    "wyparzania" - kufle myte są ręcznie na barze, na kuchni zmywarka niby jest, ale
    zmywa się ręcznie, raczej w małej ilości płynu - wnioskuję bo tym, że wszystko
    dalej jest tłuste.
    Tak to jest jak się próbuje dorobić kosztem pracowników. Normalnie MURZYŃSTWO w
    XXI wieku.
  • mimose 30.03.10, 18:09
    Of course 12 godzin miało być, nie 123 ;-)
  • matams 31.03.10, 09:53
    Wykorzystałas?
    --
    Ojciec Dyrektor i Założyciel Forum
    Tychy Dobre Miejsce
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49308
  • fast.kosmo 01.04.10, 08:42
    uuu, gastronautka to chyba kosmonautka a raczej wylany pracownik i
    swoje żale wylewa przy komputerze ale powiem ze po tej opini to
    lokalu odwiedzic sie nie chce nawet w weekend bo podobno wtedy jest
    tam dobram pizza tylko pytanie dlaczego w weekendy???
    ale pytanie do kosmonautki czy tam gastronautki jak tam zwal, w
    jakim ty swiecie zyjesz ja pracowalem przez okres wakacji w maxi za
    5,5 zl/h umowa zlecenie,powiem polskie realia, a moze by tak
    doszkolic sie bylo trzeba wtedy moze nie byłabys sprzataczką i
    bedziesz miala mozliwosc wiekszego wyboru pracy???
  • atlantyda2012 01.04.10, 12:02
    a pan to co za przeproszeniem obrońca pracodawców?
  • atlantyda2012 01.04.10, 12:03
    knajpa psuje reputacje Tychów jak każda inna w tym miejscu,-patrz Orbita i inne , które tam były wcześnie- burdel. Jak wina w tym pracowników- to szef utrzymuje cały ten kram chyba nie? Poza tym jak cchesz robić za 5,5 to rób, a nie pouczaj innych, zeby sie doszkalali, bo w knjapch robią tez ludzie na studiach i po studiach kochany
  • atlantyda2012 01.04.10, 12:08
    e powiem wam, ze fajnie jest tak obsmarować kogos anonimowo, postraszyć sanepidem i pipem i w ogóle, a potem nie zrobić nic, bo przecież kazdy z nas w tej kawiarni jakoś tam został potraktowany, ze wylewa swoje żale, nieważne -obraz Polskich realiów sie wyłania i tyle pozdrawiam przepraszam zaliterówki to z emocji.....
  • tyszanka1988 01.04.10, 14:55
    Gastronautka, czy ty miałaś możliwość pracować w gastronomii? Po wypowiedzi
    można stwierdzić, że nie! (chyba, że "U Teścia")
    Z góry wiadomo,że pisze to pracownik, który próbuje się jakoś wyżyć, a nie wie
    jak. :)

    Pozdrawiam.
  • mimose 01.04.10, 18:53
    Ja byłam tam na próbie, więc wiem jak to wygląda i gastronautka nie napisała
    nic, co byłoby niezgodne z prawdą.

    Co do pizzy - nie wypowiadam się, bo nawet nie jadłam. Opinie jak widać są różne
    - wszystkim nie dogodzisz, a też dużo zależy kto jest na zmianie i robi pizzę.
  • dwaduzejaja 02.04.10, 09:56
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
  • tyszanka1988 02.04.10, 17:26
    Ktoś tu chyba zazdrości organizacji stanowiska pracy kelnerką, a przy okazji
    umiejętności :)

    Niezadowolony klient napisze, pizza nie dobra więcej tam nie pójdę...a większość
    z Was wgłębia się w takie szczegóły...widać że jakiś nie udany pracownik pisze
    te rzeczy mszcząc się na byłym pracodawcy...
    pozdrawiam
  • matams 02.04.10, 20:44
    Prawda jest taka, że ta kobieta w tej pizzerni oszukuje ludzi na milion roznych
    sposobow a co za tym idzie rotacja duza i nie trudno o niezadowolonego pracownika.

    A to ze ktos leje piwo, sprzata kible itp i robi to przez 12h dziennie to co z
    tego? Czy czlowiek po zawodowce nie potrafi robic nic wiecej niz tylko np
    wygniatac ciasto? Do wszystkich ktorzy wylewaja swoje zale: otworzcie swoja
    pizzernie i zatrudnijcie po osobie do kazdej czynnosci a potem im placcie.
    Ciekawy jestem wyniku finansowego pod koniec okresu rozliczeniowego.
    --
    Ojciec Dyrektor i Założyciel Forum
    Tychy Dobre Miejsce
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49308
  • tyszanka1988 02.04.10, 21:20
    Popieram poprzednika :)
    Niech każdy z Was założy pizzerie, sprosta wymaganią klienta,opłaci
    pracowników, wynajmnie lokal, zaopatrzy lokal w produkty, a później
    się wypowiada, a i konturencja...im też należy sprostać i dorównać.
    Dziękuję i pozdrawiam
  • tyszanka1988 02.04.10, 21:24
    A no i może ktoś z państwa napisze książkę?? Pod tytułem " Chińska
    fabryka białych murzynów u Teścia" Myślę, że Gastronautka może to
    zrobić. Jej pisanie poszło łatwo, szybko i bez problemów.
  • mimose 02.04.10, 22:30
    Ja rozumiem, że na początku jest ciężko, ale to nie znaczy że trzeba wychodzić
    na prostą kosztem pracownika.

    I rozumiem, że można robić dużo rzeczy naraz, są ludzie którym to nie sprawia
    problemu, ale skoro ta jedna osoba ma robić to, co normalnie robią stworzeni do
    tego pracownicy, to podniesienie pensji nie jest czymś niezwykłym? Skoro
    kelnerka stoi na barze, sprząta, odbiera zamówienia i robi na kuchni, czyli ma
    obowiązki liczmy trzech osób, to płacenie jej 5zł/h jest po prostu skąpstwem,
    chamstwem, brakiem szacunku do pracy człowieka i wykorzystywaniu kryzysu do
    robienia z ludzi "murzynów". Chcesz pracować za 5zł/h to sobie pracuj, skoro Ci
    to odpowiada, ja mam prawo powiedzieć co myślę - w końcu po to został założony
    ten temat. Wiem co widziałam i tyle.
  • tyszanka1988 05.04.10, 14:41
    Luz...
    Moja siostra pracowała w restauracji za 4,5...
    jeśli ktoś chce zarabiać jako kelnerka 2000zł lub więcej to powodzenia w
    szukaniu zakładu pracy, który zaoferuje taką stawkę :))
    a i proszę napisać gdzie taką pracę można dostać. z chęcią zmienię zakład
    pracy, bo to standard 5.5zł/h
  • matams 07.04.10, 10:29
    Jest taki hotel w cieplym rejonie usa, gdzie odbywaja sie imprezy na hotelowych
    basenach. W jeden dzien zbiera sie tam masa ludzi, placa za wstep w dodatku i
    sie bawia. A kelnerki bija sie o to, aby tam muc roznosic drini chociaz za swoja
    prace nie dostaja ani grosza! Tak - pracodawca nie placi im za kelnerowanie!
    Skandal! A one glupie sie jeszcze o mozliwosc "pracy" bija! Wiesz z czego zyja?
    Z napiwkow.

    Twoja siostra pracowala za 4,5 jako kelnerka - ile miala napikwow? Dolicz ten
    napiwek do tych 4,5 i powiedz, ile zarabiala. Jak nie dostawal napiwkow to żadna
    z niej kelnerka!
    --
    Ojciec Dyrektor i Założyciel Forum
    Tychy Dobre Miejsce
    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49308
  • jola.kelnerka 09.04.10, 14:58
    Drodzy klienci i pracownicy...
    Nie wiem, o co się rozchodzi to całe gadanie i chora sytuacja i nie pojmuję tego
    po co ktoś nasyła Inspekcje Sanitarną na kontrolę??
    Pracuję tu już 9 miesięcy i nie zrozumiałe jest dla mnie to całe zdarzenie.
    Oficjalnie mogę powiedzieć że kontrola była... a efektach nie będę Was
    informować, bo jeśli ktoś robi zgłoszenie anonimowe to niech tak pozostanie i
    anonimowy pozostanie protokół spisany...
    Pragnę podziękować tej osobie za fatygę i chęć działania.
    Chyba ta osoba nie korzystała z usług innych pizzerii i nie wie jak wyglądają
    inne lokale.

    Ktoś tu się mści i próbuje zniszczyć lokal za wszelką cenę tylko po co??

    pozdrawiam serdecznie wszystkich i proszę aby nie wypisywać takie rzeczy które
    odbiegają od rzeczywistości
  • kinioslawa 09.04.10, 15:34
    jola.kelnerka napisała:

    > Drodzy klienci i pracownicy...
    > Nie wiem, o co się rozchodzi to całe gadanie i chora sytuacja i
    nie pojmuję teg
    > o
    > po co ktoś nasyła Inspekcje Sanitarną na kontrolę??

    Żeby się upewnić, że wszystko jest ok?

    Z góry uprzedzam, nie byłam w lokalu, nie jadam aż tak często na
    mieście, ale z faktu, że wszędzie indziej jest źle (jak można się
    domyślić z tekstu:

    > Pragnę podziękować tej osobie za fatygę i chęć działania.
    > Chyba ta osoba nie korzystała z usług innych pizzerii i nie wie
    jak wyglądają
    > inne lokale.

    nie oznacza, że w nowej knajpce też tak ma być i ma być to
    akceptowane.

    --
    Krzyżykowy blog: krzyzykowy.jogger.pl/
  • tyszanka1988 08.04.10, 15:34
    Jakub_Or usunięto Twój post :)
    pozytywnie
  • gastro.favorite 08.04.10, 19:46
    gastronautka :)
    cóż za kreatywności i zapał...
    Pozrawiam Panią serdecznie i dziękuję za odrobienie pracy domowej
  • gastro.favorite 08.04.10, 19:47
    Pozdrawiam
  • marticka_buka 09.04.10, 12:36
    Witam serdecznie. Nie będę się ukrywać pod dziwnymi nick'ami bo to
    nie ma sensu. Jestem Marta i pracowałam w Pizzerii do początku
    kwietnia, nie mogę powiedzieć złego słowa o pizzy, o części załogi o
    szefowej gdyż:
    - pizza tam jest naprawdę dobra i liczy się zdanie czy prośba klienta
    np o rodzaj ciasta czy składniki
    - załoga w 80% naprawdę zgrana i można na siebie liczyć ( są małe
    wyjątki jak w każdym miejscu pracy ale przez okres jak tam pracowałam
    nie ucierpiał na naszych drobnych "złych humorkach" żaden gość
    lokalu)
    - szefowa to fajna kobieta, młoda i pełna ambicji, pomysłów, jak
    każdy ma swoje wady i zalety ( przecież nikt nie jest idealny),
    jednakże pracodawca jest dobry ( może czasem za dobrym, ale to
    świadczy o tym, że ma po prostu dobre serduszko), zawsze uczciwa,
    skora do rozmowy i nowych pomysłów. Widać, że bardzo zależy jej na
    lokalu, gościach, klimacie wśród współpracowników.

    Wszystko co pisze to nie jest tzw. "wazeliniarstwo" bo już tam nie
    pracuje i mimo tego, że rozstałam się z "Teściem" w smutny sposób,
    nie będę ukrywać ważnym powodem było posądzenie mnie o bycie
    "gastronautką" ( której "dziękuję" i mam nadzieję, że jej nigdy nie
    spotka taka przykra sytuacja, jak i pragnę powiedzieć, że jeśli ma
    jakiś uraz do tego miejsca, szefowej, pracowników itp. to pisanie o
    tym w internecie nie jest dobrym świadectwem jej samej), jak i mój
    charakterek :P to jestem po prostu oburzona tym co się tutaj dzieje.
    Jesteście dorosłymi ludźmi, którzy powinni potrafić odróżnić forum
    internetowe na temat lokalu i jego wad i zalet gastronomicznych od
    portalu pudelek.pl. Przecież już dawno nie było tu posta od klienta z
    jego opinia o pizzy, klimacie itp. Trwa tu jakaś niezdrowa sytuacja,
    w której biorą udział pracownicy byli, aktualni nie wiem... ale
    powoli staje się to chore. Ludzie otrząśnijcie się, fajny lokal,
    fajna załoga, dobra pizza którą dalej polecam znajomym mimo, że już
    sama jej nie serwuje na sale, a wy robicie sobie kolejna edycję Big
    Brother. Zobaczcie jaka komiczna sytuacja, jedna osoba coś napisała (
    jak dla mnie bzdury i głupoty droga "gastronautko")i wszyscy zaraz
    podjęli walkę na klawiatury, zamiast jak to się mówi potocznie "olać
    motyw" i dalej robić swoje, zwłaszcza że robi się to dobrze. Dajcie
    szansę oceniać lokal i serwowane w nim dania tym których opinia jest
    ważna - konsumentą. Zejdźcie już z tej areny bo czasy kiedy lud
    potrzebował igrzysk z lwami i ludźmi samymi w sobie już się skończył.

    Ja życzę Pani Szefowej jak najlepiej i głowa do góry ważny jest
    klient i smaczna pizza a nie igrzyska jakie sobie ktoś tu urządził.
    Będzie dobrze i trzymam kciuki :)

    Mam nadzieję, że mój post nie będzie, źle odebrany bo złych zamiarów
    nie mam. Jest to mój pierwszy i ostatni post ponieważ nie chcę się plątać w tą matnie i radze wszystkim, którzy nie są klientami lokalu
    tez dać sobie z tym spokój, bądźcie wreszcie dorośli :)

    Jeszcze raz buziaki dla wszystkich i gorący uśmiech dla szefowej bo
    fajny z niej człowiek :)
  • dwaduzejaja 24.04.10, 14:36
    wystarczylo usunac zbednych pracownikow i jaka cisza nastala :)
  • dwaduzejaja 24.04.10, 14:36
    i chyba dzieki temu jednemu pracownikowi nastaly pustki w lokalu :/
  • dwaduzejaja 24.04.10, 14:39
    ja bym proponowal przywiazac do torow kolejowych poczekac az rozjedzie, zrobic zdjecie i na dematywatory wrzucic :) pozdro dla pracownikow
  • abcde-1234 09.08.10, 19:38
    jw=est reklama ze maja kurczaka jednak w ulotce nic czekam na ofertę........
  • abcde-1234 31.08.10, 13:03
    Już wkrótce - 1 czerwca "KURCZAK Z ROŻNA 24H: u Teścia, zapraszamy...teraz już
    prawie wrzesień kurczaka do tej pory niema.......
  • nanak84 05.09.10, 11:39
    Dziś postanowiłem, że zamówię sobie pizze tam, gdzie jeszcze nie zamawiałem.
    Na cel obrałem Teścia. Pierwsze co, to google i tak oto znalazłem się na tej
    stronie.
    Przeczytawszy WSZYSTKIE komentarze doszedłem do wniosku, że są one tak skrajnie
    odchylone, że nie ma sensu się sugerować i trzeba sprawdzić samemu.
    Wchodzę zatem na stronę pizzerii i na dzień dobry na głownej stronie widzę
    literówki - co mnie bardzo zniesmaczyło, gdyż zwracam dość mocno uwagę na
    poprawną pisownię i stylistykę.
    Dalej wchodzę do menu, gdzie kolejne błędy (3 literówki i 4 stylistyczne).
    Kolejne zaskoczenie (może niekoniecznie negatywne), że pizza hawajska (szynka,
    ananas) oraz standard, czyli capriciosa (szynka, pieczarki) różnią się cenowo -
    hawajska tańsza i to jest chyba pierwsza pizzeria, gdzie widzę coś takiego.
    W dziale 'kontakt' proponował bym umieścić adres e-mail. Gdyby e-mail był tam
    zamieszczony, to ten komentarz byłby u Was na poczcie, a nie tutaj publicznie.
    No i niestety - pizzy nie zamówiłem telefonicznie, bo strona www mnie od tego
    odwiodła.
    Może będzie mi dane wstąpić do lokalu, jak będę tamtędy przechodził i wtedy
    ocenię wystrój, obsługę oraz samą pizze.
    Jednak na tą chwilę podziękuje i zamówię sobie w jakże doskonałym systemie
    online, który oferuje maxi.
  • snusmumriken88 12.11.10, 14:21
    Tragedia.
    Wchodzę - Techno, Viva czy jakiś inny shit. Lokal, mimo, że jest to wieczór - pusty. Dosłownie, ani jednego klienta. Muzyka puszczona o wiele za głośno i kompletnie nie pasująca do lokalu.
    Na pierwszy rzut oka plus - sala na piętrze jest na prawdę spora. Niestety chwilę później lokal dostaje ogromny minus, bo nikt z obsługi nie pofatygował się na piętro, ażeby podać mi menu. Z tego co zauważyłem kelnerka była bardzo zajęta przeglądaniem facebooka. Zamówiłem więc pizze i wróciłem na piętro. W ciągu jakichś 20 minut czekania przyjrzałem się sali na piętrze. Chyba dawno nie było sprzątane, podłoga brudna, stoliki zniszczone. Kelnerka przyniosła mi pizzę w taki sposób jakby mi chciała powiedzieć, że mogłem sobie po nią zejść. Poprosiłem o sos (dodatkowo płatny) i dowiedziałem się, że mam sobie po niego zejść. Ogólnie obsługa beznadziejna.
    Pizza. Nie jest to rewelacja, w Tychach można na prawdę w wielu miejscach zjeść lepszą pizzę. Cenowo jest średnia, ale cena nie jest warta jakości. Ciasto strasznie grube z wielkimi rantami, ale najwyraźniej tak powinno być. Mi osobiście nie smakowało, było jakieś takie... mdłe. Ale może to ze względu na skąpą ilość składników. Odniosłem wrażenie, że najlepiej żeby klient zapchał się suchym i niesmacznym ciastem, to nie będzie na tyle głodny, żeby zwrócić uwagę na ilość i jakość składników. Sos czosnkowy na prawdę dobry i to bardzo duży plus, warto było zapłacić dwa złote więcej. Po rachunek naturalnie pofatygowałem się sam.

    Ogólnie:
    - muzyka- katastrofa, zero klimatu, jakbym poszedł na dyskotekę.
    - obsługa - chyba woleliby, żebym nie przyszedł.
    - pizza - średnie ciasto, mało składników, strasznie grube.
    - sos czosnkowy - rewelacja
  • czi-ka 13.11.10, 00:17
    w końcu jakieś fajne podsumowanie, dzięki
  • tyszanka1988 17.11.10, 00:30
    www.facebook.com/profile.php?id=100001772947112
    pozdrawiam serdecznie :)
  • abcde-1234 26.11.10, 19:57
    No i dobrze jest konkurencja restauracja Czarci Róg na ulicy Nad Jeziorem .Margarita tańsza i zdecydowanie lepsza w smaku bardzo polecam .......
  • tyszanka1988 20.01.11, 10:46
    już od poniedziałku 24.01.2011 nowe godziny otwarcia.
    od poniedziałku do czwartku od godziny 14.00 do 3.00
    w piątek od godziny 12.00 aż do godziny 24 w niedzielę non stop 24 na dobę.
    za utrudnienia przepraszamy.
  • meaby 20.01.11, 18:20
    no i wątek znów na górze
    :-)
    a ja jaj

    --
    Agnieszka
    --------------------------------------------------------------
  • abcde-1234 06.02.11, 18:50
    czyli powolne dogorywanie-ograniczenie godzin , lokal już nie jest całodobowy przewiduje rychłe zamkniecie interesu............
  • meaby 07.02.11, 13:47
    dlaczego ten wątek nie jest kasowany?

    przecież to jest reklama
    nie zależnie od tego czy o lokalu pisze się w superlatywach czy negatywnie

    zgłaszam kolejny raz
    prosze usunąć wątek o lokalu Pizzeria u Teścia
    --
    Agnieszka
    --------------------------------------------------------------
  • abcde-1234 07.02.11, 13:52
    Nie , nie i nie, ja założyłem ten watek i nie jest to reklama ,wystarczy prześledzić moje wpisy są zarówno pozytywne jak i krytyczne w zależności od wydarzeń jakie się w tym lokalu rozgrywały ............!
  • tyszanka1988 07.02.11, 22:46
    Jeśli komuś przeszkadza informacja o nowych godzinach to przykro mi bardzo.....
    Interes nie zostanie zamknięty....po prostu to jest pizzeria i niech tak zostanie.
    Pizza dobra to moje zdanie, :) pozdrawiam
  • bbuziaczekk 13.02.11, 19:43
    Mialam dzis okazje jesc tam pizze, godzina 16 a bylismy jedynymi klientami tej pizzeri od poczatku do konca nie przyszedl nikt, troche nas to ździwilo ze nikogo nie ma w niedziele popoludniu. Pizza baaaardzo duza to nas zaskoczylo, ogolnie nawet dobra ale zdecydowanie za malo skladnikow!!!! cena ogolnie przystepna ale za zalowanie na skladnikach powinna byc nizsza, bo niektore skladniki zeby znaleźć to trzeba bylo grzebac reka....jakies pojedyncze sztuki, lokal nawet fajny choc zrobiony "na odczep sie" a co najgorsze to w wc brak mydla, brak recznikow papierowych, cale szczescie ze jeszcze troszeczke papieru toaletowego chociaz zostalo, nawet swiatla nam nie zaswiecono ;) torche ciemno juz bylo po 16 no ale ok, cos jeszcze tam widac bylo
  • niewiem77tychy 08.09.11, 20:06
    Może szanowna szefowa rozkręci lokal np.kupując walkę adamka i reklamując to ???
  • niewiem77tychy 01.10.11, 12:11
    No i po pizzerii teraz jest jakaś "venezia" Ale ciekawe czy ten sam wlasciciel??
  • toiowo12345 07.10.11, 17:31
    zapewne nic sie nie zmienilo poza obsluga...
  • toiowo12345 09.10.11, 00:04
    jak widać niewiele się zmieniło...drobne poprawki, odświeżenie lokalu, zmiana nazwy nic poza tym
  • zawsze_x8 09.10.11, 08:03
    No to po co to wszystko?
  • zawsze_x8 10.10.11, 09:10
    a strony internetowej z ofertą nima......
  • jola.kelnerka 10.10.11, 14:11
    Ku zaskoczeniu...Jak pracowałam ktoś pisał bzdury na temat mój bądź mojej siostry...opisując kelnerkę(...) jej wady, zachowanie...a tu proszę wszystkie te "negatywne opinie" USUNIĘTO?? znalazł się pracownik, który owe posty rozsyłał do byłych pracowników...dla kogoś był to temat do śmiechu...dziś nie pozostało po nich śladu...

    czyżby ktoś chciał się w ten sposób pozbyć niewygodnych pracowników...?????
  • niewiem77tychy 30.12.11, 16:22
    Padło to wszystko ......Lokal zamknięty na 4 spusty.......Podobno właściciele tego lokalu żądali za wynajem 3 tyś PLN ale to było 4 lata temu teraz pewnie więcej .....Było tam już parę lokali kto wymieni wszystkie???
  • mimose 02.01.12, 17:51
    To ta "Venezia" też padła?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka