Re: Nie zły brafitting tylko brak porozumienia!
Czasami jest tak, że stanik w trakcie mierzenia nie wykazuje oznak niedopasowania. Ja niestety mam stertę niedopasowanych staników, kupionych czy to stacjonarnie, czy internetowo i niestety, w trakcie przymiarki nie jestem w stanie przewidzieć, że nie będę mogła ich nosić. Mogę postać i poskakać w nim nawet godzinę w przymierzalni, a dopiero po całodziennym noszeniu wiem, czy to model dla mnie. Z tymi kupowanymi przez internet jest podobnie, co z tego, że przymierzę trzy razy i jest ok, jak wady wychodzą dopiero po kilkugodzinnym noszeniu. A odesłanie takiego noszonego kilka godzin stanika jest w moim pojęciu przyzwoitości nie możliwe.
Podejrzewam, że nie tylko ja tak mam. Inne osoby, a zwłaszcza nieuświadomione mogą po prostu nie czuć, że coś jest nie tak, zwłaszcza, że na początku nie wiedzą, czego się po nowym staniku spodziewać. A potem obwiniają sprzedawczynię, że dobrała im zły stanik. Takich sytuacji moim zdaniem nie da się uniknąć, trzeba je wkalkulować w swoją działalność. Chyba, że sklepy zaczęłyby przyjmować zwroty jeden dzień noszonych staników:)