Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Lobbystki   Lobby Biuściastych :-)   Nic mi nie p...

Nic mi nie pasuje ;(

Autor: avis_del 02.11.10, 11:14
Witam!
Rzadko udzielam się na forum, ale muszę pomarudzić, bo mam problemy z doborem stanika.

Otóż przy wymiarach 63/84(w pochyłości 89) nie mogę znaleźć dla siebie stanika, który miałby dobry kształt miseczki i odpowiedni obwód...
Wszystkie staniki Freya i Panache Cleo, części Panache Superbra, jak również plunge Masquerade i miękkie staniki Kostara leżą (w przekroju poziomym patrząc od góry) mniej więcej tak:

i160.photobucket.com/albums/t186/Avis_Del/biust.jpg
legenda: turkus - krawędź stanika, czarny - krawędź biustu

Jedynie Freya Deco z wyżej wymienionych nie robiła mi czegoś takiego, jednakże dzianina w obwodzie po 3 miesiącach była kosmicznie rozciągnięta i stanik nie nadaje się już do użytku. Oprócz tego ramiączka były okropnie niewygodne i pruły się, więc nie chcę mieć z tym stanikiem więcej do czynienia, zwłaszcza że cena jest... no... słaba. ;/

Do tego w prawie wszystkich stanikach, które dotychczas nosiłam, musiałam zwężać mostek, co odbija się na konstrukcji stanika. Między innymi z tego względu nie zdecyduję się ponownie na Panache Harmony.

Mam biust jędrny, niezbyt chętny do formowania się w inne kształty, więc efekt końcowy jest po prostu śmieszny. Przy miękkich stanikach materiał się brzydko fałduje, co wygląda okropnie pod bluzką, przy sztywniaczkach widok jest kuriozalny.

W halfcupach Masquerade przy mostku krawędź miski bardzo brzydko mi się załamywała, więc kolejne staniki do skreślenia. A miałam co do nich duże nadzieje..

Z racji tego, że podbiuście mi trochę spadło, luźniejsze 60 nie nadają się niestety :(

Summa sumarum (czy jak to się mówi) w Lingerii będąc ostatnio wyszlam całkiem podbita.... Asortyment polskich firm w obwodach 60 oprócz wcześniej wymienionego Kostara w trójmieście nie jest dostępny. Do tego moja mama nie zgadza się na kupowanie staników z internetu, a tam, gdzie mieszkam (bo wynajmuję pokój) przesyłki nie dochodzą. Zresztą nawet nie wiem co mam zamawiać. ;(

Dodatkowo odkąd noszę dobrze dobrane staniki, wyrastam z nich sukcesywnie po ok 3 miesiącach. Aktualnie w dwóch stanikach, które noszę, tj. Kostar 0217 60F i Esotiq niewiemjaki 65E mam ogromne buły i w obu są to największe dostępne miski ;(

Pomocy! ;(((
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-204
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.