Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Lobbystki   Lobby Biuściastych :-)   Re: JAKI POW...

Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA 78/101

Autor: amee88 16.02.10, 01:58
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
W chwili obecnej eksperymentuję z nowymi, właściwie dobranymi stanikami i w ramach tych eksperymentów totalnie zgłupiałam.

do tej pory nosiłam 70 lub 75 f/g (a w zasadzie po prostu możliwie największe rozmiary <polska romiarówka> dostępne w sklepie), które pod biustem trzymały znośnie, ale najczęściej się rozciągały, natomiast w biuście chowały, ile się dało... za mało, ale z braku laku - cóż...

moje wymiary (w tytule), zgodnie z tabelami wskazują na rozmiar 32G lub 34F.

to, co wprowadziło mnie w konsternację to moje ostatnie zabiegi - czyli kupno dwóch biustonoszy. tango II, rozmiar 34f podjeżdża nieco do góry, natomiast panache masquerade madison 38f została przerobiona przez gorseciarkę na obwód 32. w chwili obecnej madison wydaje się być naprawdę dobrze dobrana, zarówno pod, jak i w biuście, ale już totalnie zgłupiałam jeśli chodzi o mój rozmiar (tabelkowo 38f to prawie 112cm w biuście!). w sklepie, gdzie kupowałam madison zostałam natomiast "wyceniona":) na 32h...

wiem, że rozmiar zależy od firmy, kroju itp., ale mimo wszystko chciałabym osiągnąć jakiś kompromis w jego wyznaczaniu (chodzi mi zarówno o rozmiarówkę polską jak i brytyjską).

dodam jeszcze tylko, że jestem osobą niską (160cm), z dość blisko osadzonymi piersiami, w wyniku czego fiszbiny notorycznie uwierają mnie pod pachami, co prowadzi do ręcznych przeróbek (skracanie drutów).

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

amee vel ania:)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-400 401-500 501-503
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.