Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA 78/101
W chwili obecnej eksperymentuję z nowymi, właściwie dobranymi stanikami i w ramach tych eksperymentów totalnie zgłupiałam.
do tej pory nosiłam 70 lub 75 f/g (a w zasadzie po prostu możliwie największe rozmiary <polska romiarówka> dostępne w sklepie), które pod biustem trzymały znośnie, ale najczęściej się rozciągały, natomiast w biuście chowały, ile się dało... za mało, ale z braku laku - cóż...
moje wymiary (w tytule), zgodnie z tabelami wskazują na rozmiar 32G lub 34F.
to, co wprowadziło mnie w konsternację to moje ostatnie zabiegi - czyli kupno dwóch biustonoszy. tango II, rozmiar 34f podjeżdża nieco do góry, natomiast panache masquerade madison 38f została przerobiona przez gorseciarkę na obwód 32. w chwili obecnej madison wydaje się być naprawdę dobrze dobrana, zarówno pod, jak i w biuście, ale już totalnie zgłupiałam jeśli chodzi o mój rozmiar (tabelkowo 38f to prawie 112cm w biuście!). w sklepie, gdzie kupowałam madison zostałam natomiast "wyceniona":) na 32h...
wiem, że rozmiar zależy od firmy, kroju itp., ale mimo wszystko chciałabym osiągnąć jakiś kompromis w jego wyznaczaniu (chodzi mi zarówno o rozmiarówkę polską jak i brytyjską).
dodam jeszcze tylko, że jestem osobą niską (160cm), z dość blisko osadzonymi piersiami, w wyniku czego fiszbiny notorycznie uwierają mnie pod pachami, co prowadzi do ręcznych przeróbek (skracanie drutów).
z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
amee vel ania:)