Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Lobbystki   Lobby Biuściastych :-)   Re: JAKI POW...

Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 49

Autor: chizuru 20.08.11, 18:01
Witam :)

Mój obwód pod biustem wynosi 67, a nawet 66 jak bardzo mocno ścisnę. Luźno 70. Obwód biustu ok. 86-88. Nie wiem, czy dobrze mierzę. Czytałam, jak założyć poprawnie stanik, ale za każdym razem wychodzi mi co innego. W pozycji stojącej 86/87 najczęściej. Przy lekkim pochyleniu 88, a przy mocniejszym 89.
Zazwyczaj kupuję staniki 70C i zdaję sobie sprawę, że to nie mój rozmiar. Miseczka jest za mała i robią mi się bułki. Troszkę schudłam ostatnio, ale nawet i bez tego szybko staniki robiły się za luźne.
Mam jeden stanik 70E (to właśnie w nim mierzyłam obwód piersi, jest miękki i bez żadnych gąbek). Niestety nie mogę w nim chodzić przez rozciągnięty obwód. Bardzo wysoko podjeżdża mi zapięcie do góry. Miseczki wydają się w porządku w pozycji stojącej, ale znowu kiedy się pochylam zaczynają odstawać. Czy to oznacza, że są za duże, czy może to wina zbyt luźnego obwodu, a przy ciaśniejszym mogłoby się okazać, że jednak są w porządku? Jeśli go trochę ściaśnię, to miski od razu bardziej przylegają, ale nie wiem, czy w ten sposób w ogóle mogę sprawdzić, czy są na mnie odpowiednie.
Interesują mnie też staniki sportowe. Mają taką samą rozmiarówkę jak normalne? Lepsze są takie, które rozdzielają piersi, czy zupełnie wystarczają te noszone przez sportsmenki na zawodach?
Kolejne pytanie dotyczy tego, czy należy spać w staniku? Czytałam dawno temu w jakiejś gazecie, że się nie powinno, bo piersi muszą kiedyś odpocząć, ale nie wiem, czy to nie kolejny z wielu nieprawdziwych mitów. Nigdy tego nie robiłam i nie wiem, czy dobrze postępowałam. Chciałabym też wiedzieć, czy jeśli należy spać w staniku to lepiej w źle dobranym, czy bez? Zamierzam oszczędzić i najpierw kupić jeden porządny stanik, bo przeczytałam tutaj, że rozmiar może ulec zmianie po odejściu od starego, złego rozmiaru, więc o spaniu w dobrym staniku na razie nie ma mowy.
Prosiłabym o zarówno brytyjską, jak i polską rozmiarówkę. Byłabym wdzięczna też za informację, w jakich firmach powinnam mniej-więcej się obracać, jeśli chodzi o mój rozmiar.

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-400 401-421
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.