Jaki jest Wasz ulubiony sklep :) ?
W zasadzie dopiero niedawno odkryłam, że sklepów w moim mieście jest już dużo :). Przez dłuższy czas miałam bardzo blisko domu Peachfield, więc nie zastanawiałam się specjalnie nad istnieniem innych, tylko chodziłam sobie spacerkiem do niego, ale po zamknięciu włączyłam stanikową mapę, żeby znaleźć sobie nowe miejsce na zakupy, i osłupiałam ;). Od tej pory byłam w kilku, żeby wybrać sobie nowy ulubiony (lubię chodzić w te same miejsca, tak już mam ze sklepami, bułki też zawsze kupuję w tym samym ;) ).
W tej chwili (nie zdążyłam jeszcze zwiedzić wszystkich) mój ulubiony to chyba MamBra. W żadnym naszym sklepie nie spotkałam się z niemiłą sprzedawczynią, więc rzucanie, że w tym mi się podobało, bo sprzedawczyni była przemiła, byłoby trochę niesprawiedliwe dla innych sklepów, ale jakoś tak w MamBra atmosfera najbardziej do mnie przemówiła :). Było przemiło, chociaż jak byłam w przymierzalni, to najpierw z pięć razy zadzwonił do mnie mój brat, później babcia, później przestałam odbierać, ale wtedy ktoś nagrał się na pocztę, a moja poczta głosowa do mnie kilka razy oddzwania po nagraniu wiadomości, więc komórka ciągle przeszkadzała.
Jedyna wada to dla mnie brak Freyi - to moja ulubiona firma stanikowa, więc trochę słabo, że w sklepie, który ma potencjał żeby być moim ulubionym, jej nie ma :).
A z internetowych najbardziej lubię Bravissimo. W polskich sklepach w zasadzie nie zamawiam (zdarzyło mi się raz, może dwa), bo jednak brytyjskie ceny cały czas bywają milsze dla portfela, więc stacjonarne oceniam polskie, a internetowe głównie brytyjskie. W Bravissimo lubię to, że strona sklepu jest jakaś taka sympatyczna (nie przeszkadza mi nawet lekkie przesłodzenie i wszechobecny wyszczerz ;) ) i to jak miło odpisują na każdego, nawet najbardziej upierdliwego, maila.
A Wy które sklepy najbardziej lubicie? Podzielcie się opiniami, nie zwiedziłam jeszcze wszystkich warszawskich, więc chętnie skorzystam z Waszej wiedzy gdzie jest naprawdę fajnie, ale jak radzą sobie sklepy w innych miastach też mnie ciekawi :).