Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Lobbystki   Lobby Biuściastych :-)   Ślubna balko...

Ślubna balkonetka

Autor: hipciorra 03.01.10, 00:11
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
A ja się za mąż wybieram pod koniec maja, natomiast już w poniedziałek – do krawcowej na zdjęcie miary i mnóstwo, mnóstwo gadania o sukience. Na pewno będzie to fason a la rozważna i romantyczna, z niezbyt głębokim, ale szerokim dekoltem, nieco eksponującym moje mało rozważne, za to bardzo romantyczne 32G i kryjący rozległe rejony podpiersia ;-) I tak się od paru dni zastanawiam... Jaki stanik? Mam Aragona, mój biust bardzo się z nim lubi i w nim też zamierzam występować podczas przymiarek i, najchętniej, także na ślubie, ale...

1) Dół chciałabym mieć do kompletu, tyle że do Aragona są tylko stringi, a ja za nimi nie przepadam - no, chyba że jest już 30 stopni w cieniu, wtedy im mniej materiału, tym lepiej. Na ślubie wolałabym jednak mieć na sobie figi, a najchętniej szorty, bo w nich jest mi najwygodniej.

2) Boję się trochę (a jestem z tych, które lubią mieć co najmniej dwa plany awaryjne, uwzględniające wszystko, z końcem świata włącznie), że ta niebieska tasiemka będzie prześwitywać przez materiał - ślub będzie cywilny, biel mogę spokojnie skreślić, bo jej nie lubię, nie wiem jednak, czy zdobędziemy z krawcową coś w wymarzonym zgaszonym różu i czy nie będzie trzeba się jednak zdecydować na ecru :-/

Psiapsióła podeśle mi Hestię do dłuższego mierzenia, bo nie jestem pewna, czy się w rozmiar zmieszczę - co prawda zwykle noszę 32G (Freya, M&S), ale Aragona i Siennę mam już 34FF, bo z 32G i 34F wypływałam wszechstronnie. Zastanawiam się również nad białą lub - już niedługo dostępną - beżową Arizą (tu mnie jednak martwi stopień zabudowania - pewnie większy niż w Aragonie?), Isis (tu z kolei moje wątpliwości budzą zdobienia - nie odznaczają się aby? - i rozciągliwość obwodu, o której na LB tu i ówdzie czytałam) i Orion (ale to niestety plunge i do dekoltu pewnie nie będzie krojem pasować). Straplessom nie ufam, bo mam wrażenie, że nawet z materiałowymi ramiączkami trzymają gorzej niż niestraplessowy stanik, a chciałabym, żeby to moje 32G było tego dnia okiełznane i zadowolone z życia. Marzy mi się zwykła jasna balkonetka, w miarę możności tak niska jak Aragon. Poradzicie coś, Szanowne Biuściaste? Mam jeszcze trochę czasu na ewentualne przetrząsanie ebaya i sklepów internetowych, odsyłanie i wymiany. W razie czego mogę też przypuścić szturm na Millę, ale z uwagi na mnogość wydatków po cichu liczę, że a nuż uda mi się załapać się na ponoworoczne wyprzedaże ;-)

--
Między żarem słów a słów tych cieniem, między śmiechem a westchnieniem,
Między każdą chwilą smutku i radości krąży muza pomyślności.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.