Dodaj do ulubionych

Kogut"Antoś" ...

04.07.19, 16:52
Co tam psy:
< kobieta.onet.pl/kogut-antos-budzi-sasiadow-wladze-nakazaly-go-usunac/7zed0ch >
Edytor zaawansowany
  • a.sdf.gh.kl 04.07.19, 20:27
    Przywalić dziadowi w dziób! :-(
    Temu leśnemu dziadkowi też przywalić na odchodne
    www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=niesio%C5%82owski+wycofuje+si%C4%99+z+polityki
  • zolza670 04.07.19, 20:58
    Co za czasy...teraz wszystko ludziom przeszkadza :-(
  • genia50 04.07.19, 21:08
    Ale się nazywa!
  • e-zybi 04.07.19, 21:20
    Cały Antoś ;-)
  • smieszekleszek 04.07.19, 22:09
    Macier-wicz?
  • smieszekleszek 05.07.19, 14:16
    Proponuję koguta wraz z kurami przesiedlić do Pani z Knap, hi, hi...
  • zolza670 05.07.19, 15:06
    Oj, lepiej nie ;-)
  • smieszekleszek 05.07.19, 17:21
    Dlaczego? Przecież umie kury macać, tak jak wszyscy ze wsi, hi, hi...
  • e-zybi 05.07.19, 18:22
    Co tam kury macać, kogutowi sprawić przyjemność ;-)
  • smieszekleszek 05.07.19, 18:46
    Kilka kur to i księdzu sprawiły by przyjemność, hi. hi...
  • a.sdf.gh.kl 05.07.19, 19:50
    W rosole! Uwielbiam! Do tego kopereczek, marcheweczka, selerek, porek, nać pietruszki... mniam, mniam!
  • genia50 05.07.19, 20:27
    Zaciekawiłeś mnie tym koperkiem w rosole, przyznam, że nigdy go nie dodawałam, może nawet spróbuję, chyba, że to pomyłka...
  • a.sdf.gh.kl 05.07.19, 20:32
    Dodajesz go kiedy już rosół jest na talerzu. Świeżutki pokrój drobniutko tuż przed spożywaniem tej BOSKIEJ strawy!
    Najlepiej by makaron był domowej roboty.
  • genia50 05.07.19, 20:35
    Kłopot z tym domowym, bo nienawidzę wałkować ciasta, musiałby ktoś to za mnie zrobić. A z koperkiem może spróbuję.
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:31
    ... na pewno spróbuję powinno być :-(
  • x19x67x 05.07.19, 21:23
    Teraz dopiero doczytałam o domowym makaronie. Mam taką maszynkę, która nie tylko kroi, ale też wałkuje ciasto, włoska, polecam. Nie jadłam rosołu z koperkiem, wypróbuję.
  • x19x67x 05.07.19, 21:27
    allegro.pl/oferta/wloska-maszynka-do-makaronu-marcato-atlas-150-nowa-6357556791?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_wyposazenie&ev_adgr=Przybory+kuchenne+-+Maszynki+i+roboty+kuchenne&gclid=EAIaIQobChMIibaI78Ce4wIVieF3Ch0TOQH0EAQYASABEgKQyPD_BwE
  • genia50 05.07.19, 21:31
    Dzięki, tylko trochę duża, dla dużej rodziny lub grupy.
  • smieszekleszek 05.07.19, 23:50
    Księdzu zapewne nie gotuje, natomiast podpatruje "GOSPODYNIĘ" i walcuje, hi, hi... A kaczka też się znajdzie, bo wierni podrzucą, co nie co...
  • smieszekleszek 06.07.19, 00:13
    Księdzu moralista:
    < Wokół kościoła chodzi gospodarz no i ściga kury i mówi:
    -spierdalać,spierdalać
    Usłyszał to ksiądz i mówi do gospodarza:
    - nie mówi się tak brzydko tylko sio.
    Na następny dzień gospodarz ściga kury i mówi:
    sio, sio
    Na to ksiądz:
    - widzisz jak spierdalają. >
  • a.sdf.gh.kl 05.07.19, 20:34
    Oczywiście najlepszy jest rosół własnego chowu, jeżeli masz taką możliwość. te sklepowe zawierają dużo sterydów, hormonów które gromadzą się w skórze. Dlatego tam gdzie możesz usuń skórę ze "sklepowego kurczaka". Z udka nie usuniesz bo się rozleci :-(
  • genia50 05.07.19, 20:41
    Usuwam skórę i tłuszcz, ale staram się też dodawać różne mięsa. Co do gotowania (przynajmniej rosołu) nawet się zgadzamy...
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:30
    Odrobina tłuszczu musi być, bo dzięki temu przyswaja twój organizm niektóre składniki odżywcze, witaminy.
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:35
    Rosół z kury bez mieszania mięs, bądź z innego mięsa (kaczka, wołowe) ale też bez mieszania. Kostka rosołowa adekwatna do zastosowanego mięsa. Z własnego chowu nie zawsze jest potrzebna kostka rosołowa. Jest wtedy zdrowy.
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:40
    gdy będziemy sam na sam, to też się zgodzimy :-)
  • x19x67x 05.07.19, 21:16
    Makaronik domowej roboty, cebulka podsmażona, grzybek suszony, pora nie daję, bo rosół ma wtedy słodkawy smak. Dobrze jest dodać trochę kaczki, tylko trzeba najpierw upolować u sąsiadki, czyt: odrobić:-)
  • zolza670 05.07.19, 19:01
    Jeszcze by z Antosia rosół dla księdzu ugotowała...przecież nasza droga x19x67x wyznaje zasadę "przez żołądek do serca mężczyzny i jego konta" ;-)
  • a.sdf.gh.kl 05.07.19, 19:55
    Uwielbiam rosołek, a gotowany twoją rączką.... :-*
    smakowałby mi jak keks-stealth który dla mnie upiekłaś :-(
  • genia50 05.07.19, 20:33
    Głodomór z ciebie, nie wiadomo czy bezpiecznie byłoby cię zaprosić na jakiś poczęstunek.
  • zolza670 05.07.19, 21:02
    Parafia bidna Pani Geniu to i księdzu wyposzczony...może być że na poczęstunek zaproszony ogołoci dom z dobroci ;-)
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:28
    Podaję link do strony człowieka który tak smacznie mówi o potrawach, że nie musisz ich gotować, tak są dobre ;-)
    1- www.youtube.com/watch?v=DlYJQuv1Rp8
    2- www.youtube.com/watch?v=gynHlVu_P2o&feature=em-uploademail
    2 przepisy resztę znajdziesz
  • x19x67x 06.07.19, 21:47
    dzięki
  • wislocki12 05.07.19, 21:19
    Niewidzialny? Jak F35? ;-)
  • a.sdf.gh.kl 06.07.19, 19:28
    Sama zrobiła, sama zjadła :-(
  • wislocki12 06.07.19, 21:42
    Ciekawe, czy widziała co? ;-)
  • genia50 05.07.19, 20:30
    Teraz rzadko się chyba maca kury, ale raz nauczonego nie zapomina się. Kiedyś macano kury, aby nie wypuszczać kury z jajkiem bo by go zgubiła u sąsiada i byłaby strata. Teraz inne czasy, więc można macać dla zachowania tradycji.
  • wislocki12 04.07.19, 22:06
    Ja to powiadomiłbym Jarka... W nim cała nadzieja! ;-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka