Dodaj do ulubionych

Pizzeria All Capone

IP: *.smsiarkowiec.pl 09.05.09, 18:09
Witam,
Właśnie znalazłem ulotkę nowej pizzerii. To chyba ten sam lokal co wcześniej
był w niej ten "MEGA" udany kebab co miał takie wzięcie, że go za chwile
zamknęli:)
Próbował już ktoś tej nowej pizzy???
Obserwuj wątek
    • kontakt1982 Re: Pizzeria All Capone 13.05.09, 14:03
      Mimo małej powierzchni lokal ładnie urządzony,pizza pyszna,wypiekana na szamocie
      a nie w foremkach jak w niektórych pizzeriach (tertio,graffiti),duży plus za
      sałatki ,generalnie jestem na tak.
    • Gość: marika Re: Pizzeria All Capone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:20
      zamówiłem raz bagietkę - spodziewałem się bagietki takiej jak to w innych
      pizzeriach. a okazała się zwykłą zapiekanką, którą w kebabie na dominikańskiej
      można kupić taniej niż za 7zł. bez rewelacji, poza tym przyjechała zimna.
      pomyślałam, że wpadka może się zdarzyć nowemu lokalowi, że problemy z
      okiełznaniem procesu logistyki. kilka dni później zamówiłam pizzę. przyjechała
      zimna. jak każda pizza podgrzana w mikrofali smakuje średnio. poza tym sosy może
      i dobre, ale za bardzo rozwodnione. zamówię jeszcze trzeci raz - mam nadzieję,
      że wreszcie staną na wysokości zadania i przyjedzie cieplutka. jeśli nie - to
      nie wróżę im zarobku na dowozie. a lokal raczej mikroskopijny...
      • Gość: Obiektywny Re: Pizzeria All Capone IP: 83.1.122.* 16.05.09, 16:17
        Zamówiełem pizze, nr 5.
        Dojechała w godzinę.
        Zjadłem nawet trochę, ale resztę wyrzyciłem.
        Pizza miała być na cienkim cieście, ciasto było grube, na oko 1,5 cm.
        Samo ciasto gorsze niż na mrożonej, tescowej pizzy. Po prostu
        zapychająca buła.
        Dodatków faktycznie dużo, ale nic poza tym.
        Sos czosnkowy wodnisty, rozcieńczony, pomidorowy troche gęściejszym
        jednak też nie zachwyca.
        Ogólnie ta pizza to syf.

        Ktoś kto robi te zakalce zapomniał co to jest pizza, jaka jest idea
        tego placka. Na prawdziwej pizzy nie chodzi o dodatki, ser czy sosy,
        ale właśnie o ciasto.

        Zdecydowanie nie polecam.
        • dominicktbg Re: Pizzeria All Capone 16.05.09, 17:13
          Ile wypowiadających się tyle będzie różnych opinii. Wszystko kwestia osobistego
          smaku. Dla mnie akurat sos czosnkowy jest tam dobry, pomidorowy nie.
          Nie wierzę że za każdym razem wychodzi im inna pizza :)
          A znajomi właścicieli innych pizzeri będą właśnie wypisywać takie rzeczy aby
          zniechęcić innych. Ogólnie pizza z Alla nie wybija się szczególnie ale jest
          dobra.Żadna w mieście nie jest rewelacyjna. Każdy spróbuje i wybierze swoją
          ulubioną pizzerie. Dobrze że jest ich coraz więcej.
        • bez_ory Re: Pizzeria All Capone 18.05.09, 19:40
          ja rowniez zamowilem pizze nr 5. nie dosc ze Pani siedzaca przy tel nie potrafi
          dobrze wymierzyc czasu dojazdu pizzy(podkreslam: miala byc do 1h a byla po ponad
          2h) przesada! to jeszcze chcialam na grubym ciescie a byla na cienkim..;/ byla
          zimna i hu**wa! mial byc gratis napoj 1l przy zakupie powyzej 25zl(pizza byla za
          26zl) kierowca zapomnial,obiecal zaraz doniesc, wrocil sie do auta i spierd**il.
          zal... niepowodzenia zycze! odradzam!!
    • Gość: Tspar Re: Pizzeria All Capone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 18:36
      Dotychczas Tertio robilo moim zdaniem najlepszą pizze w miescie..ale w niedziele zjadlem pizze z All Capone.. i bylem w szoku 50cm pizza! Wszystkie swiezutkie nie pprzypalone skladniki, kolorowa pizza jak na wloskich filmach nie ma drugiej takiej w TBG. Gorąco polecam:) fakt jest cenowo troszke wyzej od tej z Tertio ale oplaca sie dac troszke wiecej za takie smakołyki :) Pozdrawiam
      • annodomini2009_pl Re: Pizzeria All Capone Porazka 20.05.09, 20:48
        Jadłem zarówno pizzę w tym lokalu (logiczne, że musiałem poczekać bo to lokalik
        z 1 piecem do pieczenia a klientów było kilkunastu plus zamówienia telefoniczne)
        jak i dostarczoną do domu (oczekiwałem ok. 1,5 godz zgodnie z tym co usłyszałem
        przez telefon). W obu przypadkach nie miałem zastrzeżeń co do jakości towaru ,
        który zamówiłem. Zastrzeżenia mógłbym mieć do sosów ale to sprawa gustu (o tym
        jak zapewne wiesz nie dyskutuje się) - dla mnie mogłyby być bardziej zawiesiste.
        Po twoim poście sądzę , że jesteś z ich konkurencji lub znajomym tej konkurencji
        w przeciwieństwie do mnie , bo ja jestem tylko klientem i to sporadycznym w
        pizzeriach a w tarnobrzeskich w szczególności. I na koniec logiczny wniosek:
        skoro dostawy są opóźnione tzn. , że mają za dużo klientów w stosunku do swoich
        możliwości a to oznacza, że powinni zainwestować w następny piec do pieczenia.
        Ja życzę im powodzenia i utrzymania się na tym wybrednym rynku konsumenckim.
      • Gość: Gość Re: Pizzeria All Capone Porazka IP: *.stalowa.pilicka.pl 27.05.09, 00:25
        Szanowny Panie Sebex!!!
        po 1 - jeśli już z Ciebie taki smakosz pizzy, to powinieneś wiedzieć, że pizza na grubym cieście to nie pizza!!! - oryginalna pizza zawsze jest na cienkim!!! a na grubym cieście, to tylko żarłoki jedzą, żeby sie zapchać i utyć!!!
        po 2 - pizza ktróra jest zamawiana na tel. nigdy już, nie bedzie smakowała tak jak pizza wyciągnieta prosto z pieca!!! ponieważ nawet te 5 do 10 minut czasu w jakim ona do Ciebie dojeżdża powoduje, że robi się gumowata i smakuje jak zakalec!!! a nie jak pizza!!! - niestety takie są realia, i tego nie zmienisz!!!
        po 3 - miałem okazje spróbować tam pizzy, i musze Ci teraz zwrucić UWAGĘ bardzo ważna!!! - ser nie mógł być "skamieniały" !!! ponieważ jest dawany pod składniki!!! - a z dodatkami wcale nie jest, jak to napisałeś "sknerstwo" a wręcz przeciwnie!!! jest ich wystarczająco! Tak więc coś tu Panie Szanowny Sebex nam ŚCIEMNIASZ !!! I powinieneś napisać słowo PRZEPRASZAM!!!
        po 4 - bardzo istotny temat sosów!!! jesli Wolicie zwykły keczup czy sos majonezowo- czosnkowy w ktorych jest sama chemia i konserwanty, to prosze barzo- a trujcie się!!!
        Sos robiony ze świerzych pomidorów nigdy nie bedzie gęsty! -Sosy robione od podstaw przez lokale, są dla mnie smaczne i przede wszystkim zdrowe!!!

        I jeszcze kilka słów ode mnie!
        Jak czytam zamieszczone tu posty, to sam nie wiem czy się śmiać, czy płakać!!!- Ludze to co tu wypisujecie jest po prostu żałosne!!! Brakuje Wam kultury osobistej, a przede wszystkim smaku i znajomości kuchni!!! Przypuszczam że macie po jakieś 20 latek i stołójecie się po barach mlecznych, gdzie całe jedzenie jest przygotowywane na wielką ilość i przed podaniem odgrzewane!
        Zwiedziłem pól świata i w nie jednej pizzeri i restauracji miałem okazje jeść, i powiem wam tak! - jesłi Chcecie dobrze i zdrowo jadać, to niestety musicie cierpliwie poczekać na swoje danie, aż kucharz Wam je od podstaw zrobi!!! a jak nie to bar "Smak" Was chetnie ugości
        Ogólnie mówiąc pizza w "Al Capone" mi bardzo smakowała, ponieważ jadłem na miejscu w lokalu!!! i mało to zostałem bardzo fajnie obsłużony, przez mile roześmianą pania, która pózniej przygotowała dla mnie pizze! -( pizza 1-sza klasa!! )- A i również zostałem zaproszony na pierogi z pieca, na które nie omieszkam zawitać i spóbować przy najbliższej okazji!
        Urzekło mnie również to, że Al Capone bardziej idzie na jakość, a nie na ilość- i to sie chwali!!! - TAK TRZYMAJCIE !!!
        POZDRAWIAM
        • Gość: sebex Re: Pizzeria All Capone Porazka IP: 83.1.125.* 28.05.09, 19:11
          SZanowny Panie "Gosc"
          jak wolisz ;-)
          po1 lotto mi co sadzisz o pizzy na grubym ciescie rzecz gustu (tak
          czy owak ciacto powinn byc wyrosniete a nie polsurowe)
          po2 ser w srodku czy na wierzchu wszysto jedno powinien byc ciagliwy
          po3 byc moze na miejscu dostales jkas tam ilosc skladnikow ,to co do
          mnie dojechala tak jak napisalem porazka i chala
          po3 chrzanisz o orginalnej pizzy tak zgadza sie byla przed torami i
          splajtowala!!!!!!!!!!!!!!!! I tu musze ci przypomniec wloska pizza
          jest do bani ,dopiero amerykanie ja podrasowali
          po4 sosy sa bez wyrazu ,rozumiem ze nie wszyscy lubia ostre ale na
          litosc Boska pasowalo by poczuc odrobine czosnku

          Jak kazdy w tym miescie chcialem sprobowac nowej pizzy ,no i sie
          rozczarowalem, Drogi przedmowco wstap do tertio zobaczysz,
          posmakujesz dobrej pizzy

          ps wyraz swoje zdanie ,a nie pouczaj kogos i niebaw sie w jakas
          wyrzsza analize nikt nielubi pyszalkow i przemadrzalych gowniarzy
    • Gość: Ollo Re: Pizzeria All Capone IP: 194.181.134.* 20.05.09, 19:23
      Ja zamówiłem tam pizze. Miała dotrzeć "do godziny" dotarła po prawie
      2 godzinach - to wg mnie marnowanie czasu klienta ale mam nadzieję
      że to z czasem poprawią. Pizza dotarła ciepła i jak dla mnie bardzo
      dobra i chętnie każdemu polecam. Sosy niestety bardzo słabe.
      Czosnkowy jak nie czosnkowy. Ostry jak zwykły przecier pomidorowy z
      odrobiną ziół. Aha, 1 litr napoju ja dostałem :)
    • Gość: marco_tbg Re: Pizzeria All Capone IP: *.smsiarkowiec.pl 24.05.09, 13:33
      Jako zalozyciel watku w koncu i ja sprobowalem tej pizzy i jestem rozczarowany.
      Pizza na grubym ciescie byla niedopieczona - ciasto gumowate, skladnikow na
      pizzy co kot naplakal - 8 malych plastekow salami na 40 cm pizzy, oliwki ledwo
      wyczywalne.
      Sosy slabe - wodniste i malo smaczne.
      Pizza taka sobie powiedzialbym srednia - bede dalej korzystal z dagrasso, tertio
      i grafitti.
      Myslelem ze nowy lokal wprowadzi nowa jakosc ale niczym mnie nie zaskoczyli.
      Ciesze sie tylko ze nie zamowlismy pizzy 50cm bo napewno bysmy jej nie zjedli calej.
      Chyba juz nie skorzystam w przyszlosci z tej oferty.
            • Gość: leon Re: Pizzeria All Capone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 11:46
              jedyna pizza godna uwagi na naszym terenie jest robiona przez włocha w
              Gorzycach, tak w Gorzycach , taką kupuje sie tylko we Włoszech czy NY, cisto
              cieniutkie, w smaku wyśmienita itp. a pozostali to klepią polski placek ala
              pizza , a Polacy jedzą by sie tylko zapchać, pizzę sie degustujdegustję a u nas
              jak sie nie napchasz to do bani pizza i ten syf produkcji w pizzeriach
              • Gość: marco_tbg Re: Pizzeria All Capone IP: *.tarbonus.pl 03.06.09, 14:54
                jasne degustuje się... pizza wielki rarytas... degustować to się można
                troszeczkę bardziej wysublimowanymi potrawami, ale nie pizza. Dziwne są też
                argumenty, że pizzą nie należy się napychać - jasne trzeba ugryźć raz i
                zakończyć degustację - resztę wywalić... Ja nie zamawiam pizzy żeby się
                degustować tylko po to żeby się najeść kiedy niechce mi się gotować.
                • Gość: Alien Re: Pizzeria All Capone IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.09, 19:38
                  Ja też wrzucę swoje trzy grosze.
                  Zamówiłem pizze na telefon. Tak jak Pani powiedziała po 40 minutach była - duża
                  na cienkim cieście.
                  Zamówiłem z dodatkowymi składnikami; parę złotych więcej, niestety jakie było
                  moje zdziwienie gdy okazało się, że to nie była ta pizza którą
                  zamówiłem(oczywiście kwota się zgadzała) i bez dodatków za które dopłaciłem :(
                  No trudno - pewnie na początku mają jeszcze bajzel z zamówieniami.
                  Zacząłem jeść; ciasto bardzo smaczne, cienkie, takie jak trzeba.
                  Niestety składniki były paskudne i mikroskopijnych ilościach (pewnie gdyby to
                  była pizza którą zamówiłem bardziej by mi smakowała).
                  Podsumowując pizza całkiem smaczna, czas dowozu standardowy, jednak pomyłka przy
                  zamówieniu jest niedopuszczalna, więc w najbliższym czasie na pewno tam więcej
                  nic nie zamówię. Może za jakiś czas...
                • Gość: Rysio z klanu Re: Pizzeria All Capone IP: *.smsiarkowiec.pl 03.06.09, 19:49
                  Niestety zalosne te utarczki slowne pomiedzy wlascicielami pseudopizzerii, a
                  wielkimi znawcami pizzy. Wolałbym dyskusje o dobrych knajpach i o jedzeniu w
                  nich. Ale coz w takim miescie mieszkamy. Nie ma kina, nie ma porzadnej
                  restauracji. Sa tylko garkuchnie typu bistro, żulbary, pizzerie i pseudoknajpy
                  typu kaprys, kameleon, czy sonata nastawione na organizacje imprez typu wesela,
                  komunie, chrzciny, gdzie tak na serio klient indywidualny jest małoporzadany.
                  • Gość: xxx Re: Pizzeria All Capone IP: *.flash-net.pl 05.06.09, 13:17
                    No to jedziemy. Pizza ogólnie dobra i na tym się plusy kończą. Lokal jest tak
                    mały, że jak jesz na miejscu to każdy ci w miche patrzy a co dopiero mówić o
                    jakichś prywatnych rozmowach, ludzie bez pojęcia oprócz jednego kucharza i
                    kierowcy, bo kucharka niby pracowała w dwóch pizzeriach a dalej pizze robi z 10
                    minut, czas dojazdów to już nie trzeba gadać i jak wszyscy wspominali za dużo
                    pomyłek z dostawami... to tyle , na razie...
    • Gość: miru Re: Pizzeria All Capone IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 14:05
      smieszy mnie to ze prowadzący tak bronią lokalu na forum, powinni zostawic to kupującym, a gdzies tam widzialem post o swieżych pomidorach z których robią sos hehehe gotowy zwykly sos pomidorowy z Seriusza, raz tam zamówilem i wiecej tego nie błedu nie popelnie, za tą cene moge zjesc naprawde dobrą pizze w innych pizzeriach
      • Gość: Pitr Re: Pizzeria All Capone IP: 83.1.121.* 06.06.09, 19:58
        I przetestowałem nową pizzernię.
        1. Dostarczenie wydłużyło się z 50 do 90 minut,
        2. Pizza miała być nr 14 a była 15,
        3. Ciasto miało być cienkie a było grube,
        4. Dwa sosy czosnkowe a był jeden i kechup.
        I nie smakowała mi. Niestety falstart i juz od nich nie zamówię.
    • Gość: gość Re: Pizzeria All Capone IP: *.flash-net.pl 14.06.09, 14:11
      Ulotka mnie zaintrygowała, córka namówiła na wypróbowanie nowej
      pizzerni.
      Dostawa o czasie, pizza niezła (ciasto wypieczone, składników w sam
      raz), tylko sosy nieudane, a szkoda.
      Ulotkę zostawiłam, zapewne jeszcze skorzystam.
      Wydaje mi się, że każdy powinien sam ocenić
      • Gość: Agiii Re: Pizzeria All Capone IP: 83.1.118.* 15.06.09, 12:56
        Byłam tam dwa razy z rodzinką a raz do domku zamówiłam. Na miejscu
        jest super a w domu już niestety nie za szwedzka. Tylko to nie jest
        niczyja winka, że pizza traci swoje walory po kilku minutach. Jadłam
        zawsze jak robił pizze chłopak, nie wiem jak robi kobietka. Dla
        kucharza moim zdaniem ukłonik.
    • Gość: ania Re: Pizzeria All Capone IP: *.stalowa.pilicka.pl 28.06.09, 23:16
      Allcapone najlepsza pizza w mieście!

      jak chcecie barany wiedzieć co to pizza to jedźcie do włoch !
      - wiem - byłam i mam porównanie !!!
      w Allcapone pizza jest przepyszna i taka jak powina być !

      A wy siedzicie tylko w domu zgredy i czakacie na żarcie i wszystko
      wam nie pasi - a to to a to wio a to wsjooooo

      !!!!!!!


      obsługa 1 klasa!!!!

      ...a Ci którzy krytykują to oczywiście KONKURENCJA!

      nie wierzcie w te bzdury - polecam ten lokal
      My często bywamy z rodzinką - synek się zajda mniammmmmm

      smaczenego do zobaczenia w Allcapone
      - ps. bardzo miły wystrój
    • Gość: TBG Re: Pizzeria All Capone IP: *.flash-net.pl 29.07.09, 20:57
      Dziś zmówiliśmy pizzę w AC,opinia:
      Pizza dostarczona w wyznaczonym czasie,
      Pizza dostarczona ciepła, ładnie prezentowała sie wizualnie,
      Duża ilosć dodatków,
      Gumiaste ciasto,
      Smaczne sosy-duże pojemniki.

      Z Tertio zjadaliśmy prawie całą XXL-cienkie ciasto, z AC 40cm-cienkie ciasto, zjedliśmy połowę.
      Gumiaste ciasto przeszkadza w jedzeniu.

      Generalnie pizza taka sobie, ani świetna ani kiepska. Więcej nie zamówię, bardziej odpowiada mi pizza z Tertio.
      • Gość: Lili Re: Pizzeria All Capone IP: 83.1.122.* 13.09.09, 10:26
        Miałam okazję tam zajrzeć. Zamówiłam sałatkę. Czekałam prawie godzinę. Pani
        wałkowała jedno ciasto, nakładała dodatki i do pieca , drugie ciasto po 5
        minutach wałkowania pękło, spokojnie bez nerwów złożyła je i przyniosła kolejne
        ciasto do wałkowania. Zaczęła szykować trzecie gdy nagle zechciała zająć się
        moim zamówieniem. Sałatka była pyszna lecz czas oczekiwania masakra. Zdążyła bym
        dotrzeć do domu i ze trzy sałatki sobie przygotować.Dodam że te pizze które
        szykowała nie były pilne....to te pizze które sprzedają w kawałkach i jak
        zauważyłam klienteli chętnej nie było na nie. Przynajmniej wiem teraz jak się
        pizze robi HA HA !
      • Gość: triruriru Re: Pizzeria All Capone IP: *.stalowa.pilicka.pl 20.11.09, 18:15
        smród bród i ?? no właśnie i zimno!!
        po 1 w tej klitce jest okropnie zimno, ze się wysiedzieć nie da!!!
        po 2 kucharz jak mi spalił bagietkę to w tej dziurze się tak zadymiło, że dym szczypał w oczy, jak wyszedłem to nic na oczy nie widziałem tak mnie bolały!!!
        po 3 i chyba najważniejsze to bród jaki tam zaobserwowałem czekając aż kucharz ponownie zrobi mi bagietkę!! no ludzie obrzydlistwo!!

        WSTRĘTNE ŻENUJĄCE OBRZYDLIWE I TOTALNA PORAŻKA!!!

        PS smiac mi się tylko chciało z kucharza! bo od tego dymu to wyglądał jak by się ziołem ujarał heheh
        przykry ale prawdziwy obraz tej pożal się boże pizzeri
          • piotrekflis Re: Pizzeria All Capone 21.11.09, 23:42
            Dajcie spokój z osobistymi docinkami, temat forum jest inny i myślę, że sporo osób jest zainteresowana opiniami na temat gastronomi.
            Oto moja:

            pizza i inne jedzenie bez rewelacji, ciasto, składniki, sosy średnia półka, pozostała oferta to fast food.
            Lokal mały i ciasny, zaplecze kuchenne mają chyba mikroskopijne. Z wcześniejszej historii kebaba wnoszę że all capone jest podobnie reklamowane (czyt. fałszywe opinie) jak poprzedni kebab (dla nieznających tematu polecam historia forum najlepszy kebab na Kurasia).
            Duży plus za marketing i reklamę, all capone świetnie się rozreklamował i przygotował przed otwarciem lokalu.
            Jednak reklama to tylko mała częśc w gastronomi, nam chodzi o dobre jedzenie i tu mozolnie pracuje się na sukces.
            Reasumując lokal oceniam na 4 w skali od 1 do 10.
            Nie jestem właścicielem żadnej pizzerii ani konkurencją, postaram się na bieżąco, oceniac lokale bez wskazywania w wątkach w których miejscach najchętniej jem.
            Ciekawią mnie obiektywne oceny i opinie ponieważ jestem namiętnym konsumentem tematów dyskusji. Pozdrawiam i smacznejnocy.
          • piotrekflis Re: Pizzeria All Capone 21.11.09, 23:43
            Dajcie spokój z osobistymi docinkami, temat forum jest inny i myślę, że sporo
            osób jest zainteresowana opiniami na temat gastronomi.
            Oto moja:

            pizza i inne jedzenie bez rewelacji, ciasto, składniki, sosy średnia półka,
            pozostała oferta to fast food.
            Lokal mały i ciasny, zaplecze kuchenne mają chyba mikroskopijne. Z wcześniejszej
            historii kebaba wnoszę że all capone jest podobnie reklamowane (czyt. fałszywe
            opinie) jak poprzedni kebab (dla nieznających tematu polecam historia forum
            najlepszy kebab na Kurasia).
            Duży plus za marketing i reklamę, all capone świetnie się rozreklamował i
            przygotował przed otwarciem lokalu.
            Jednak reklama to tylko mała częśc w gastronomi, nam chodzi o dobre jedzenie i
            tu mozolnie pracuje się na sukces.
            Reasumując lokal oceniam na 4 w skali od 1 do 10.
            Nie jestem właścicielem żadnej pizzerii ani konkurencją, postaram się na
            bieżąco, oceniac lokale bez wskazywania w wątkach w których miejscach
            najchętniej jem.
            Ciekawią mnie obiektywne oceny i opinie ponieważ jestem namiętnym konsumentem
            tematów dyskusji. Pozdrawiam i smacznejnocy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka