Gazeta.pl   Forum   Edukacja   Edukacja   Re: Ryba pływająca w gó...e wmawia sobie...

Komentarze do artykułu

Re: Ryba pływająca w gó...e wmawia sobie...

Autor: aleksander_zamorski 20.10.09, 07:46
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Zgadzam się z przedmówcą, obecny poziom kadry zarówno studenckiej jak naukowej na polskich uczelniach to po prostu farsa. Niestety większość studentów to banda leniwych nierobów i prymitywów o poziomie inteligencji zbliżających ich do przeciętnego psa, którego można też nauczyć nie robienia kupy na kanapie. Wszystko to wina nagonki na brak wykształcenia w narodzie polskim, na którego kanwie każdy teraz "studiuje", jak inni koledzy. I co z tego, że mamy tylu ludzi z "wyższym" skoro 90% z nich to ludzie całkowicie nieodpowiedni zarówno merytorycznie jak i moralnie? Osobiście w grupie miałem pasera, który handlował kradzionymi radiami samochodowymi i zegarkami... Teraz to już pan "mgr inż."... Mało kto uczy się na egzaminy i kolokwia, a zdarzają się tacy, co krytykują innych, którzy to robią, że to old school już. I dumny jestem z tego, że jestem oldschoolowy, bo przynajmniej mam spokojne sumienie, którego oni w ogóle nie mają. Nauczyciele niestety także wyglądają żałośnie - informacje rodem z lat 70-tych i ich doktoraty o dupie Maryny i habilitacje miśków poklepujących się po plecach. Uczelnie polskie są niestety zapóźnione ok. 20 lat za rzeczywistością i sam muszę się "pałować" z prowadzącymi, że uczą bredni nikomu nie potrzebnych, że dziś w praktyce wygląda to zupełnie inaczej. A mam przyjemność pracować i studiować zaocznie drugi kierunek - budownictwo (tak dla poszerzenia wiedzy i dostosowania się do nowej ustawy). 5% nauczycieli, których spotkałem na swojej drodze (2 kierunki, prawie 10 lat jako student) było kompetentnych i przydatnych, z czego 1% było kulturalnych. A kto powiedział, że każdy musi mieć wyższe wykształcenie? Nie wspomnę już o absurdalnych kierunkach zarządzania i organizacji na WSZYSTKICH uczelniach i milionach absolwentów-dyletantów...

Pozdrawiam wszystkich, którzy widzą to podobnie.
Olek
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.