Gazeta.pl   Forum   Edukacja   Edukacja   Jaką szkołę/metode wybrać? angielski szaawansowany

Jaką szkołę/metode wybrać? angielski szaawansowany

Autor: radykalnagospodynidomowa 13.09.11, 16:37
Witam. Co mi doradzicie w kwestii dokształcenia się w angielskim? jestem pracującą i dorosłą. Odwiecznie - od dobrych kilki lat--mój poziom oscyluje w okolicach upper-inter, fc, pomiędzy b2 a c1:). Czytam trochę tekstów-nawet dosc powaznych, rozumiem radiowe wiadomosci, ale z mówieniem jest słabo. Nie mam zadnego kontaktu z jezykiem i strasznie boje sie mówic. mam blokadę, mam wrazenie ze na studiach mówilam lepiej niz teraz (mimo ze mniej rozumiałam)
pewnie dosc powszechny przypadek. Wstyd mi ze od tylu lat nie moge sie nauczyc tego jezyka biegle. Jaki typ nauczania byscie radzili? Nie zalezy mi na fc ani papierku, póki co.Chce sie przełamac z mówieniem - ipare osób doradzało mi krytykowanego czesto Callana- bo się tylko mówi. ale sama nie wiem...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.