Gazeta.pl   Forum   Edukacja   Edukacja   Techniki pamięciowe dla ciebie

Komentarze do artykułu

Techniki pamięciowe dla ciebie

Jeśli masz do zapamiętania kilka rozdziałów z podręcznika i masz na to niewiele czasu - nie załamuj rąk. Wypróbuj specjalistyczne techniki pamięciowe.

Techniki pamięciowe dla ciebie

Autor: boruuwa 09.02.09, 14:44
Jestem w liceum i mam naprawdę sporo nauki, szczególnie teraz:( Ale uczęszczam na zajęcia z błyskawicznego czytania i technik zapamiętywania i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że to jest COŚ! Czytam już ponad 1000 słów na minutę i potrafię zastosować techniki pamięciowe do nauki materiału szkolnego. Uczę się więc znacznie szybciej niż moi koledzy i koleżanki (a przynajmniej Ci z klasy!). Mogę też polecić szkołę, która organizuje mój kurs w Krakowie - jest to Instytut Engram z Krakowa, a kurs zwie się Antykujon. Naprawdę warto uczestniczyć w tych zajęciach, mogę je polecić wszystkim licealistom, którzy przygotowują się do matury bo przygotowuje on nie tylko z technik zapamiętywania ale też z prezentacji maturalnych! Pewnie szkół oferujących podobne kursy jest wiele, ale żadna szkoła nie zaoferowała tego co ta - tzn. i szybkiego czytania i technik i przygotowania do matury. Na etapie, na którym teraz jestem mogę ocenić to jako niezbędne przygotowanie :) Powiem też, że samemu dosyć trudno jest się zmobilizować do ćwiczeń, ale w grupie, na zajęciach, jest to znacznie łatwiejsze i przyjemne! Poza tym na pewno trzeba wybrać szkołę, która gwarantuje efekty, czyli taką jak ta, którą ja wybrałam :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.