Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Rękodzieło   Szyjemy sami   Na co zwracać uwagę przy kupnie m...

Na co zwracać uwagę przy kupnie maszyny do szycia?

Autor: anahella 18.06.11, 18:24
Wiadomo, że ważna jest cena, bo im taniej tym lepiej, ale nie chciałabym kupić taniego badziewia tylko po to, by za moment kupować nowy sprzęt, więc jaki przedział cenowy radzicie? Myślałam o czymś do 300 zł i mam taki wybór:

www.euro.com.pl/search/maszyny-do-szycia,od0do300.bhtml?keyword=maszyna%20do%20szycia
Ten sklep wybrałam, bo mój brat w nim kupił masę różnych rzeczy i mają tanią dostawę.

A może do 300 to za mało na przyzwoitą maszynę?

Wiem, że każdy sprzęt kupuje się pod kątem jego użytkowania, więc do czego będę jej używać:

- czasem mam ochotę uszyć coś dla siebie, bo w sklepach tyle ładnych materiałówsmile letnia sukienka, spódnica, czyli proste rzeczy.
- raz na jakiś czas mam ochotę uszyć sobie nowe zasłony.
- czasem coś się rozpruje, wiec trzeba zszyć.

Nie są mi potrzebne bajery typu automatyczne nawlekanie igły, opcje haftu czy przyszywania guzików. Guziki umiem przyszyć ręcznie, a haftów nie lubię.

Na jakie inne parametry zwracać uwagę?

Co sądzicie o takim zestawie ściegów?

elastyczny,
gałązkowy,
kryty,
owerlokowy,
półksiężycowy,
prosty,
satynowy,
trykotowy,
ukośny,
zygzak

Tak naprawdę pewnie używałabym tylko prostego, zygzaka i owerlokowego. Do czego służą pozostałe?

Dużo pytań zadałam, ale wierzę, że choć na część będziecie umiały odpowiedzieć.

--
Blog Anahelli
Forum dla astrologow
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.