nie otwierają się strony ale internet jest Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Mam połączenie internetowe ale nie mogę otworzyć żadnej strony w mozilli i explorerze. Niektóre działają tylko jeśli wpiszę https na początku zamiast http. Dodatkowo jeśli na chwilę wyłączyłem antywirusa to wszystko działało dobrze. To co zrobić by strony www otwierały się normalnie przy włączonym antywirusie?
    • Gość: Dizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 23:59
      Zawsze jest komunikat: Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
      Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

    • Gość: 802.11n IP: *.tpnet.pl 10.08.12, 07:32
      Odinstaluj to badziewie (antywirusa) i będziesz miał spokój. Przed najgroźniejszymi wirusami/trojanami i tak to-to nie chroni, tylko utrudnia pracę - jak widać.
      • Gość portalu: 802.11n napisał(a):

        > Odinstaluj to badziewie (antywirusa) i będziesz miał spokój. Przed najgroźniejs
        > zymi wirusami/trojanami i tak to-to nie chroni, tylko utrudnia pracę - jak widać.

        hola, hola!
        nie tak ostro!


        fakt, że pewnie ma jakiegoś badziewnego antywira (pewnie coś bezpłatnego lub z MS)
        ale z Twojego postu można wysnuć twierdzenie, że antywirus jest mu niepotrzebny!

        badziewie - niech wyrzuci (i przeczyści Rejestr!!!)
        a w to miejsce niech zainwestuje w jakiegoś normalnego antywira.
        Ja polecam NOD32, Kaspersky lub Norton


        --
        **
        hasło do krzyżówki: "łże jak pies", na 9 liter...?
        BULTERIER
        ***
      • Gość: Dizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 08:28
        Mam Avasta jakby co. Wcześniej jednak wszystko działało, nagle wczoraj zrobił się problem.
    • Jeśli masz net (działają komunikatory itp.) a nie otwierają się strony, sprawdź ustawienia w przeglądarkach. DNS, itd... W systemie można przypisać inny niż domyślny adres serwera DNS, może tam (albo w innych ustawieniach pośredników itp) masz jakieś zmiany wprowadzone? U mnie, żeby nie zmieniać we wszystkich komputerach w domu, adres alternatywnego serwera DNS mam wpisany w router. Czasami robi się coś podobnego jak u Ciebie (net jest, dzieciom komunikatory chodzą, a strony się nie otwierają), muszę rozłączyć na jakiś czas modem i router od dostawcy kabla. Po ponownym włączeniu wszystko działa.
      --
      www.eres.alpha.pl/userbar26

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.