Slonske jedzynie -...

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • robiouech se gedanken, co je take narodowe Slonske jedzynie - czym
    se mogymy pszed goroloma poajsic??

    Wciepujcie sam wszysko co wiycie

    Piyrszo sam wciepna nasza brotzupa (wodzionka) - zodyn gorol niy
    poradzi ji zrobic

    Druge - kouocz - tysz echt ze Slonska - gorol yno rezept nom porwou

    A dali...?????

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 15:40 Odpowiedz
    Buchty
  • 06.02.10, 17:50 Odpowiedz
    rolady z modrom kapustom i kloskami
    moczka i makowki




    Anton
    kożdo nacja mo swoje jedzynie i niy idzie sie asić tym;)

    --
    ...życie jest zbyt piękne i krótkie
    by tracić je na zbędne troski...
  • 06.02.10, 18:06 Odpowiedz
    Suoneczko, a jo by pedziou ze idzie!! uobejsz se Italiokow - uod
    nich Pizza je na coukym swiecie znanou! i uone se tym aszoom!

    bestoosz chcioubych coby nasze joduo tysz bouo wszyndzie znane!!

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 19:04 Odpowiedz
    Za najbatdziej slaskie jedzenie uwazam zur na wedzonce,
    a na drugie bratkartofle, jajko sadzone i kiszka, albo
    bratkartofle z bratwurstem i kwaska.


  • 06.02.10, 19:12 Odpowiedz
    Hans, co to je ta kwaska??
    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 19:12 Odpowiedz
    kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
  • 06.02.10, 19:27 Odpowiedz
    gryfny napisał:

    > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
    --------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------
    Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.

    Kiedys dawniej to w prawie kazdej sznujacej sie slaskiej rodzine
    na zime musialy byc w piwnicy: kartofle, beczka kiszonej kapusty
    ( taka co sie samymu deptalo ) i beczka kiszonych ogorkow.
    U nas w domu byly takie fajne dwie debowe beczki o pojemnosci
    jakies 30 litrow.
  • 06.02.10, 19:34 Odpowiedz
    ta kiszono kapusta to jo pamiyntom, anfang der 80er moja mama miaua
    jescze tako maszyna do sznajdrowanio kapusty, a potyn se kisiouo

    teroski, w kozdym sklepie kupisz sauerkraut i mauo wtory w doma robi

    ale s tym deptaniym to i dzisiej je aktuell - bouech we taky jedny
    firmie co sauerkraut robioom i tam te baby bosy we beczkach stouy i
    sztamfowauy!!

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 19:49 Odpowiedz
    anton_28 napisał:

    bouech we taky jedny
    > firmie co sauerkraut robioom i tam te baby bosy we beczkach stouy i
    > sztamfowauy!!
    -------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------
    Widzisz Toni, jak ta kapuste fajne frelki udepca, to kwaska
    z niej jest richtig lecker.
  • 06.02.10, 19:59 Odpowiedz
    :)

    Kolega co zymnou w ty firmie bou padou ze uon Sauerkrautu jusz nigdy
    niy bydzie jod !!! bo co bydzie jak kerojs z tych frelkoow miaua
    fußpilz?? :))

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 20:05 Odpowiedz
    tam chyba som badane te ludzie co to depczom

    kiszka a maślonka to coś całkiym inkszego,dobro kiszka to idzie nożym kroć;)
    a kwaska je dobro na chroboki;)
    --
    ...życie jest zbyt piękne i krótkie
    by tracić je na zbędne troski...
  • 06.02.10, 20:08 Odpowiedz
    karminadle mie se zdo tysz som slonske, abo?
    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 20:30 Odpowiedz
    Mahlzeit !!
    Karminadla to yno nazwa slonsko je
    inne to
    Bulette,Frikadelle,Fleischpflanzl a jak sie niy udo(platt gedrückt)bydzie Hacksteak
    a zresztom kozdo Nacja mo sfoje Frikadelle ;)
  • 06.02.10, 20:39 Odpowiedz
    jak kotlet mielony,np
  • 06.02.10, 20:42 Odpowiedz
    hans-jurgen napisał:

    > gryfny napisał:
    >
    > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
    > -------------------------------------------------------------------
    -
    > -------------------------------------------------------------------
    -
    > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
    i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
  • 06.02.10, 20:43 Odpowiedz
    seppel napisał:
    > Mahlzeit !!

    Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
    Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owcow .

    Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
    Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
    ..... :-)
  • 06.02.10, 20:50 Odpowiedz
    Na wiosne bede w Gliwicach w sprawach sluzbowych no i wstapie se na basen .
    Ten z rurami jest zajefajny zwlaszcza z ta czarna .
    Ale po basenie chcialbym sobie cos swarnego zjesc .

    Czy znata jakas fajna Hanyska restauracje ktorej personel gotuje prawdziwe
    slaskie potrawy . Bede wdzieczny za jakies wskazowki . Chetnie skosztuje
    oryginalnych slaskich potraw .



    Caluje i pozdrawiam wszystkie dziewczeta jakem jest po high gravity .....:-)
  • 06.02.10, 20:51 Odpowiedz
    Mahlzeit godo sie tak od 12 do 14 i nawet jak kto niy jy a niy yno robotniki
    czy dyjdyrowcy

    jak sie myla to prosze mie poprawić;)


    --
    ...życie jest zbyt piękne i krótkie
    by tracić je na zbędne troski...
  • 06.02.10, 20:51 Odpowiedz
    anton_28 napisał:

    > karminadle mie se zdo tysz som slonske, abo?
    ======================================================
    Eno z miana Anton.I to we roztomańtych czyńściach slonska
    nazywajom sie inakszy.U na w doma sie godało nie karminadle,
    ale karbinatle.To jest mi sie zdo bardzi poprawne bo w czechach nazywajom sie karbanátky. Godało sie też bardzi z nimiecka Bratklopse.
    A w Polsce som to sznycle.Je to o tela zasadne
    bo sie robi: aus geschnitzelten(geschnetzelten)Fleisch(ze mielonego miynsa) W starych kochbuchach też idzie spotać nazwa Schabfleisch Schnitzel..
  • 06.02.10, 20:56 Odpowiedz
    kubissreaktywacja napisał:

    > seppel napisał:
    > > Mahlzeit !!
    >
    > Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
    > Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owc
    > ow .
    >
    > Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
    > Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
    ..... :-)

    ...........
    mosz niypeune(zue)informacje
    Mr.Ka
    ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
    niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaffa
    niy rozczaruj mje;)


  • 06.02.10, 20:58 Odpowiedz
    mosz prawie, Suoneczko!

    Guten Appetitt to je redewendung aus dem Hochdeutschen i godo se to
    yno we wysoko kulturalnych kreisach

    Mahlzeit to je take normalne pedzynie na codziyn

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:01 Odpowiedz
    no to szukomy dali - nasze Slonske joduo!

    a krupniok abo zymlok?

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:03 Odpowiedz
    gryfny napisał:

    > hans-jurgen napisał:
    >
    > > gryfny napisał:
    > >
    > > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
    > > -------------------------------------------------------------------
    > -
    > > -------------------------------------------------------------------
    > -
    > > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
    ==========================================================
    Bez cało wojna my tak jedli,no możno bez jajec bo ich ne było za tela.W mieście było mlyko na kartki.
    1 liter na dwoje dzieci i trza było robić koch proba bo co drugo
    partia sie zwarzyła.Robiyło sie wteda śnigo syr.
    Szmakowoł jak treciny bo te mlyko miało 0% tłuszczu.
    A kapusty my kisiyli 150 fontow(75 kg) i dycki sie dolywało przewarzonej wody bo wszyjcy znajomi przichodziyli po ta kwaska -kwaśnica.
  • 06.02.10, 21:03 Odpowiedz
    gryfny napisał:

    > hans-jurgen napisał:
    >
    > > gryfny napisał:
    > >
    > > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
    > > -------------------------------------------------------------------
    > -
    > > -------------------------------------------------------------------
    > -
    > > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
    ----------
    Kwaska und "Kartoffle od Brata"-Lecker !
    Szpajsa co w pamjynci dugo zostowo:)
    czamu?bo Kwaska(die Echte)ciynszko dostac also jo mjou ta przijymnosc
    cztyry tydnie tymu (cauy liter tego napoju )

  • 06.02.10, 21:05 Odpowiedz
    Seppel,liter kwaski zejs wypiou - i nic Ci niy bouo??? ;)
    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:05 Odpowiedz
    gryfny napisał:

    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
    -------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------
    Przecach wyraznie napisol:
    bratkartofle, jajko sadzone ( Spiegelei ) i kiszka
    druga wersja:
    bratkartofle, bratwurst i kwaska, smakuje super.
    Zur pasuje do obu wersji.
  • 06.02.10, 21:06 Odpowiedz
    Hansi, idzie w Niymcach zur kupic?? jo tela razy szukou - vergebens.
    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:22 Odpowiedz
    Zur mogesz sie som zrobic-Schrottmehl kupic i zakwasic-My juz to robjyli.
    .......
    Natürich nicht!Ganzen Liter Kwaska naros -mysforum.gazeta.pl/forum/03,34281,106873195,106888669.html?rep=1&t=1265487186275la ze dugo bys Haisl okupowou;))(do tego Litra byuo poru)
    jeszcze jedne we Fasching perfekt Getränk na nostympny dziyn(Katerbekämpfung )
    bouo jusz Häckerle ?
  • 06.02.10, 21:26 Odpowiedz
    anton_28 napisał:

    > Hansi, idzie w Niymcach zur kupic?? jo tela razy szukou - vergebens.
    -------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------
    W Osnabrück´u jest sklep, taki slaski " Tante Emma Laden "
    tam ja zawsze kupuje zur.
    Mozna tez samymu zrobic, musisz jedynie razowa zytnia make
    dostac ( czasem u znajomego piekarza idzie ja znalesc )
    i u tego samego piekarza popros o troche zaczynu z zytniej
    maki ( takie cos do zakwaszania ciasta chlebowego ),
    jak juz zdobedziesz te dwa skladniki to je w odpowienich
    proporcjach zmieszej i zalej woda. za trzy cztery dni
    mozesz zur warzyc.
    Aby w przyszlosci nie szukac, to u pol szklanki tego zuru
    odlej i wstaw do chlodziarki, bedziez mial na czym nowy zur
    zakwasic.
  • 06.02.10, 21:27 Odpowiedz
    Anti Kater Drink je tysz woda po uogorkach abo po grzibach. Wdycki
    moj bekannter suepie na drugi dziyn!! a jo se mineralwasser lycza

    Häckerle niy bouo - schieß los, Seppel

    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:28 Odpowiedz
    kubissreaktywacja napisał:

    > seppel napisał:
    > > Mahlzeit !!
    >
    > Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
    > Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owc
    > ow .
    >
    > Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
    > Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
    ..... :-)
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Nie styrkej nosa,kaj nie dosz grosza!
    To jest typowo postawa prymitywnego besserwissera.

    Jedyn żul z Green Pointu dorobioł sie grosza na kombinerkach.Podobnie jak Ty!
    I podobnie jak Ty postanowioł zaszaleć w Las Vegas.
    Wybroł sie do knajpy z ryszwom motykom,siedli przi stoliku
    i za chwila już był kelner z jadłospisym.Na odchodnym spytoł sie czy cos podać do picia?
    Tyn polski playboy nie znoł sie bardzo na wytwornych trunkach toż obsztelowoł
    tyn sakramentalny na Green Pointcie,"dzinantonik"
    Za chwila kelner postawioł szklonki z napitkym a nasz bohater
    udajonc światowca probowoł skarcic kelnera putaniem: A gdzie słomki?
    Na to kelner nie wzruszony odpowiedzioł: słomki to se pan z buta wyciongniesz!

    Malzeit jest rodzajem pozdrowienia w porze obiadowej a guten Appetit
    znaczy tyle co smacznego.Używają tego jednak tylko "bukiety".
    Ludzie na poziomie jak ich nazywasz nie przeszkadzają nikomu w czasie jedzenia głupimi uwagami.
  • 06.02.10, 21:29 Odpowiedz
    uopytom se u nos u piekorza - moznoe klapnie

    a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
    --
    Gruß
    Anton
  • 06.02.10, 21:36 Odpowiedz
    Richtich ślonsko je tako zupa(brotzupa) co sie nazywo germuszka
    abo tez farmuszka,warmuszka a prawdziwie powinno być biermuszka ale mało kto jom dzisiej już zno i warzi.
    To je zupa z czornego chleba podobno w smaku jak moczka ale je rzodszo i jy sie jom na ciepło.
  • 06.02.10, 21:38 Odpowiedz
    anton_28 napisał:

    > a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
    --------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------
    Dokladnie, tylko nie zapomni przywiesc tej zytniej razowej maki,
    troche sobie odlej i masz zur kiedy tylko Ci na niego przyjdzie
    ochota.
  • 06.02.10, 21:43 Odpowiedz
    4 Salzheringe
    2 Eier, hartgekocht
    20 g Butter
    1/2 klein. Zwiebel, oder 1 Schalotte
    Heringi cauo noc moczyc,potym skora sciongnonc,osciska powyciongac i drobno pokroc.Jajca uwazyc,bjauko ze zwieblom drobnopokroc.Masuo uczyc a zoutka przes sitko do tego Masua przecis i wymjyszac.Wszyjstko zusammen wymjyszac(Hering,Masuo,Jajcaund Zwiebel) .pou godziny odstawic coby sie przegryzuo;)
    -zamjas masua idzie dac(jo tak robja) kwasno smjetonka+mauo uyszka Senf'tu i jedne drobno pokrone japko
    Weißbrot dazu

  • 06.02.10, 21:44 Odpowiedz
    anton_28 napisał:

    > uopytom se u nos u piekorza - moznoe klapnie
    >
    > a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Ne musisz nic kombinować.
    Mogesz z monki żytnej abo pszynicznej uwarzyć tako mehlzupa,
    zakwasic jom kwaskym cytrynowym dodać czosku wiela tam mosz rod,
    trocha przopraw,sol,korzynie a na końcu śmietonka do zabiylynio.
    Po dodaniu śmietonki już nie śmisz warzyć!
    Bydziesz mioł żur jak z nejlepszego zakwasu.
    Idzie po tym już na talyrz dodać uważone jajco,podgrilowany woszt abo wyndzonka.
  • 06.02.10, 21:48 Odpowiedz
    Drugo rzecz co mi przichodzi do głowy jako typowe ślonske jodło
    to jest modro kapusta,dymfowano i zaprawiono octym ze zeskwarzonym szpekym abo wyndzonkom.
  • 06.02.10, 23:18 Odpowiedz
    seppel napsouu:

    mosz niypeune(zue)informacje
    Mr.Ka
    ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
    niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaffa
    niy rozczaruj mje;)

    Zupelnie sie nie znata na zartach .
    Broneknotgeld miou recht jak mi was uopisouu ;-)


    Nie czepiam sie robotnikow bo rura peknie czy tynk z dykty odpadnie .
    Faktem jest ze jednak mom troche rechtu z tym mahlzeitem ;-)

    A co z "Dajrekszynami" na slaska restauracje w Gliwicach ?
    Pytam sie calkiem na serio !
    Tyle o potrawach gadata wiec chyba wieta czy jest jakas restauracja na poziomie
    "Guten Apetit" gdzie bede mogl zjesc z rodzina prawdziwie slaska potrawe
    ugotowana przez Hanyske prawdziwa a nie naturalizowanom ;-)
    ???


  • 06.02.10, 23:42 Odpowiedz
    kubissreaktywacja napisał:

    > seppel napsouu:
    >
    > mosz niypeune(zue)informacje
    > Mr.Ka
    > ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
    > niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaff
    > a
    > niy rozczaruj mje;)
    >
    > Zupelnie sie nie znata na zartach .
    > Broneknotgeld miou recht jak mi was uopisouu ;-)

    .......
    Nawzajym

    > Nie czepiam sie robotnikow bo rura peknie czy tynk z dykty odpadnie .
    > Faktem jest ze jednak mom troche rechtu z tym mahlzeitem ;-)
    ......

    also sam idzie o wyczucie sytuacji
    jak sie kogo zno, "Mahlzeit"mogesz powiedziec przi kozdym jedzyniu
    znajomym jak powiysz "Mahlzeit" zamjast Servus oder Hallo tysz sie nic niy stanie -a jak sie zarzyro z.b.Hamburger'ym pasuje ideal
    Hamburger wiysz co to jest?Niyzue -ty napewno niyprobowoues(ze wzglyndu na nazwa;))




  • 07.02.10, 00:43 Odpowiedz
    Na świynta i na fajery jadło se szałołt,a we lato tysz boł,yno inszy
  • 07.02.10, 09:08 Odpowiedz
    Ana, ze szauotow to richtik slonki, co sie go we coukym Slonsku
    robiouo to je taki ze ogorkami, kartoflami, pszipieczonym (pokronym)
    wusztym i boczkym, cebulom, pipeprzym(tysz i ziouowym!) i solom ---
    mysla ze nic niy zapomniouech ...(?)

    wymiynic jeszcze pocza na zicher:

    hekele

    polywka - tak choby zur ino na maslonce!

    prazonka

    panczkraut



  • 07.02.10, 09:25 Odpowiedz
    zupa z oubyriby i zupa ze sznitbounow to domie tysz je typowo
    slonske jedzynie!

    no i na niydziela kole roladow ze modrom kapustom i kloskami, na
    zicher nudelzupa
  • 07.02.10, 09:27 Odpowiedz
  • 07.02.10, 09:30 Odpowiedz
    www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/kuchnia/kuchnia.htm
    tyn "slonski raj" to je chyba nojwazniejsze!
  • 07.02.10, 09:35 Odpowiedz
    richtik blank stary slonski pszepis to je sorowka z wycisniyntyj
    modryj kapusty i smietony

    znondziecie to na mojyj galeri pod "szwagrowe maszkyty"!
  • 07.02.10, 09:36 Odpowiedz
    kompot z bani!
  • 07.02.10, 09:36 Odpowiedz
    szwager_z_laband napisał:

    > Ana, ze szauotow to richtik slonki, co sie go we coukym Slonsku
    > robiouo to je taki ze ogorkami, kartoflami, pszipieczonym (pokronym)
    > wusztym i boczkym, cebulom, pipeprzym(tysz i ziouowym!) i solom ---
    > mysla ze nic niy zapomniouech ...(?)

    o takym myslałach;)
    jak łogorki mało kwaśne,to kapka octu.

    Ps.na zielono sałata my gołdali tysz szałot(potymu tam zaznaczołach,kedy se je
    robioło)
  • 07.02.10, 09:36 Odpowiedz
    pasta z pytlinga(buklinga)!
  • 07.02.10, 09:38 Odpowiedz
    Slonske Gorale majom "zebroczka"!
  • 07.02.10, 09:41 Odpowiedz
    szauot bou niy ino we jedzyniu/kuchni, szauot se godauo tysz na tako
    flanca - take sroge wielke liscie jak rabarbar to mo, ale je take
    choby "aksamitne" trocha -- pieron wiy jak to sie mianuje richtik po
    polsku ...
    rosuo to przewaznie kajs kole pszikopow, na fridhofach i kaj niy
    bouo nic robione np kole starych puotow ...

    bezto chyba w tyj spiywce "jak jo jechou do Glywic" ---- jedyn pod
    puotym sie nakrou szauotym:)
  • 07.02.10, 09:45 Odpowiedz
    na Wilijo kompot ze suszonych flaumow!
  • 07.02.10, 09:56 Odpowiedz
    jadymy dalyj:)

    kartofelzupa

    galert

    kouocz posypkom, z makym, z syrym, z cweczkami

    armeriter

    szpajza - w tym konkretnym pszipadku idzie sam o tzw legumina!

  • 07.02.10, 10:00 Odpowiedz
    do slonskyj kuchni nalezom na zicher bratheringi/bratharynki

    kartofelzalat ze harynkami

    haferfloki-zupa (na sniodanie:)

    flaki/flaczki //chociosz Ballest tego niyjy;)

    :))

  • 07.02.10, 10:05 Odpowiedz
    Moin!
    na ja Uabyndziok,
    wszyjstke te "szpajzy" niy yno pod slonskimi nazwami znane som

  • 07.02.10, 10:10 Odpowiedz
    makrony(te cyganione)!

    welszkraut /welczkraut - na gynsto ze masuym!

    kyksy z haferfokow

    sfojski ajerkoniak:)// a do choipow roztomaite "warzonki" ;)
    a do oumy grzone piwo abo grzone czerwone wino ze zoutkym itd:)

    kapusniok(prjech go dou na galeria:)

    kreple

    baranek na wielkanoc

    krolik po slonsku(tego jo ale niyjym:)



  • 07.02.10, 10:11 Odpowiedz
    tysz niykedy

    niy godom ze niy ale:)
  • 07.02.10, 10:15 Odpowiedz
    jak wyscie godali na tzw gornczek od gornka?

    tam pszindzie rajn wouowe(bez kosci), ale i swinske tysz, kartofle,
    sznitbony, kiszony ogorek, i jeszcze pora inkszych rzeczow!
  • 07.02.10, 10:18 Odpowiedz
    kakaoszale sie warzouo do picia:)

    Chudo Jewa robiom nasze slonske Gorale - tego zech ale jeszcze
    niyjod!

    uwarzono biouo kapusta ze szpyrkom
  • 07.02.10, 10:18 Odpowiedz
    A znocie wilijno siemiyniotka?
    Dużoch sie uo ni nasuchou, ale chyba nigdy tyj wybitnie ślonskij potrawy niy jot
    --
    Kożdo prowda potrzebuje odważnego co jom wypowiy
  • 07.02.10, 10:21 Odpowiedz
    pikelsznita - to wom kedys zrobia i dom na galeria!

    harynek ze mlyczym i ikrom! --- PYCHA!

    ajntopfow pieron wiy wiela:)

  • 07.02.10, 10:22 Odpowiedz
    gynau - widzisz to sie nazywo skleroza:)

  • 07.02.10, 10:29 Odpowiedz
    szwager_z_laband napisał:

    > tysz niykedy
    >
    > niy godom ze niy ale:)
    ............
    tosz czaby sam tyn Titel zmjynic na z.b. was essen die Schlesier gern
    abo tak jako ;)
  • 07.02.10, 10:30 Odpowiedz
    slonske rolmopsy;)

    sosy, musztardowy i chrzanowy --- uwielbiom:)

    szaut ze seleru

    lone nudle - np do mlycznyj zupy

    pieczony chlyb

    bezy

    biouy wuszt

    anyzki

    apfylmus

    gouombki

    murzinek

    no i my w doma robiyli roztomaite masua(zresztom tysz je i dzisiej
    robia:), np ze sznitlauchym abo ze porom, ze jajkym i musztardom i
    cebulom, ...


  • 07.02.10, 10:31 Odpowiedz
    jo uwarzom ze cza wymiyniac to co je /bouo TYPOWE do naszyj kuchni

    to niyznaczy ze inksze tego tysz niy jedzom
  • 07.02.10, 10:32 Odpowiedz
    pardom, miauo byc szauot ze selera
  • 07.02.10, 10:35 Odpowiedz
    szwager_z_laband napisał:

    > jo uwarzom ze cza wymiyniac to co je /bouo TYPOWE do naszyj kuchni
    >
    > to niyznaczy ze inksze tego tysz niy jedzom
    ..........
    oder umgekehrt
    ...aber niy bydymy wojny s tego zobic gell Uabyndziok?
  • 07.02.10, 10:36 Odpowiedz
    :)
  • 07.02.10, 10:39 Odpowiedz
    jeszcze cos mi sie spomniauo!

    pieczone zielone harynki!!

    ps

    z nich bratheringi to je delikatesa!
  • 07.02.10, 10:50 Odpowiedz
    szwager_z_laband napisał

    > lone nudle - np do mlycznyj zupy

    no i do rosołu(ajnlauf),jak niy boło nudli do zupy na niedziela(kedyś to yno
    samymu se robioło),to papa wdycko tak padoł-tak to lynie robiom;)
  • 07.02.10, 10:54 Odpowiedz
    :))


  • 07.02.10, 12:08 Odpowiedz
    schab od sztygara (niykedy je to podawane we restaurantach)

    to je taki kery sie najpszod couki wielki schab nadziywo coukim
    slonskim wusztym i uwarzonym (coukim) jajkym(jajkami), a potym jak
    sie upiecze to sie go kreje we flastry i kozdy dostowo to na talyrzu
    (tak ze fajnie to wyglondo) po flastrze miynsa i dryny je jajko i
    konsek wusztu (idzie tysz dac rajn pora suszonych flaumow abo boczek)
  • 07.02.10, 12:10 Odpowiedz
  • 07.02.10, 12:40 Odpowiedz
    mie te "trociny" smakowaly z cukrem najlepi
  • 07.02.10, 12:42 Odpowiedz
    neeee,nie znom,kwas i bratkartofle
  • 07.02.10, 13:17 Odpowiedz
    cirano napisał:

    > A znocie wilijno siemiyniotka?

    Jadłach ja z zatkanym nosym,z przymusu,wszystkygo cza boło sprobować,łojce zaś
    sie tym zajodali,starszymu bratu tysz smakowała.Potym mama nad nami se zlitowała
    i warzoła insze zupy.Kedyś niy jadłach tygo ze środka rolad,teraz mi to nie
    przeszkadzo,bonkawy niy piołach,a dziś 4-5 na dziyń.Z czasym smaki se zmiyniajom
  • 07.02.10, 13:26 Odpowiedz
    kwaska to jo sie zowdy napija jak wycisna kiszono kapusta

    ale tak tego tysz niyznom - musza sie ino mamy spytac

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.