• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Slonske jedzynie - a co majom gorole?

  • 06.02.10, 15:30
    robiouech se gedanken, co je take narodowe Slonske jedzynie - czym
    se mogymy pszed goroloma poajsic??

    Wciepujcie sam wszysko co wiycie

    Piyrszo sam wciepna nasza brotzupa (wodzionka) - zodyn gorol niy
    poradzi ji zrobic

    Druge - kouocz - tysz echt ze Slonska - gorol yno rezept nom porwou

    A dali...?????

    --
    Gruß
    Anton
    Edytor zaawansowany
    • 06.02.10, 15:40
      Buchty
      • 06.02.10, 17:50
        rolady z modrom kapustom i kloskami
        moczka i makowki




        Anton
        kożdo nacja mo swoje jedzynie i niy idzie sie asić tym;)

        --
        ...życie jest zbyt piękne i krótkie
        by tracić je na zbędne troski...
        • 06.02.10, 18:06
          Suoneczko, a jo by pedziou ze idzie!! uobejsz se Italiokow - uod
          nich Pizza je na coukym swiecie znanou! i uone se tym aszoom!

          bestoosz chcioubych coby nasze joduo tysz bouo wszyndzie znane!!

          --
          Gruß
          Anton
          • 06.02.10, 19:04
            Za najbatdziej slaskie jedzenie uwazam zur na wedzonce,
            a na drugie bratkartofle, jajko sadzone i kiszka, albo
            bratkartofle z bratwurstem i kwaska.


            • 06.02.10, 19:12
              Hans, co to je ta kwaska??
              --
              Gruß
              Anton
            • 06.02.10, 19:12
              kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
              • 06.02.10, 19:27
                gryfny napisał:

                > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
                --------------------------------------------------------------------
                --------------------------------------------------------------------
                Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.

                Kiedys dawniej to w prawie kazdej sznujacej sie slaskiej rodzine
                na zime musialy byc w piwnicy: kartofle, beczka kiszonej kapusty
                ( taka co sie samymu deptalo ) i beczka kiszonych ogorkow.
                U nas w domu byly takie fajne dwie debowe beczki o pojemnosci
                jakies 30 litrow.
                • 06.02.10, 19:34
                  ta kiszono kapusta to jo pamiyntom, anfang der 80er moja mama miaua
                  jescze tako maszyna do sznajdrowanio kapusty, a potyn se kisiouo

                  teroski, w kozdym sklepie kupisz sauerkraut i mauo wtory w doma robi

                  ale s tym deptaniym to i dzisiej je aktuell - bouech we taky jedny
                  firmie co sauerkraut robioom i tam te baby bosy we beczkach stouy i
                  sztamfowauy!!

                  --
                  Gruß
                  Anton
                  • 06.02.10, 19:49
                    anton_28 napisał:

                    bouech we taky jedny
                    > firmie co sauerkraut robioom i tam te baby bosy we beczkach stouy i
                    > sztamfowauy!!
                    -------------------------------------------------------------------
                    -------------------------------------------------------------------
                    Widzisz Toni, jak ta kapuste fajne frelki udepca, to kwaska
                    z niej jest richtig lecker.
                    • 06.02.10, 19:59
                      :)

                      Kolega co zymnou w ty firmie bou padou ze uon Sauerkrautu jusz nigdy
                      niy bydzie jod !!! bo co bydzie jak kerojs z tych frelkoow miaua
                      fußpilz?? :))

                      --
                      Gruß
                      Anton
                      • 06.02.10, 20:05
                        tam chyba som badane te ludzie co to depczom

                        kiszka a maślonka to coś całkiym inkszego,dobro kiszka to idzie nożym kroć;)
                        a kwaska je dobro na chroboki;)
                        --
                        ...życie jest zbyt piękne i krótkie
                        by tracić je na zbędne troski...
                        • 06.02.10, 20:08
                          karminadle mie se zdo tysz som slonske, abo?
                          --
                          Gruß
                          Anton
                          • 06.02.10, 20:30
                            Mahlzeit !!
                            Karminadla to yno nazwa slonsko je
                            inne to
                            Bulette,Frikadelle,Fleischpflanzl a jak sie niy udo(platt gedrückt)bydzie Hacksteak
                            a zresztom kozdo Nacja mo sfoje Frikadelle ;)
                            • 06.02.10, 20:39
                              jak kotlet mielony,np
                            • 06.02.10, 20:43
                              seppel napisał:
                              > Mahlzeit !!

                              Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
                              Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owcow .

                              Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
                              Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
                              ..... :-)
                              • 06.02.10, 20:50
                                Na wiosne bede w Gliwicach w sprawach sluzbowych no i wstapie se na basen .
                                Ten z rurami jest zajefajny zwlaszcza z ta czarna .
                                Ale po basenie chcialbym sobie cos swarnego zjesc .

                                Czy znata jakas fajna Hanyska restauracje ktorej personel gotuje prawdziwe
                                slaskie potrawy . Bede wdzieczny za jakies wskazowki . Chetnie skosztuje
                                oryginalnych slaskich potraw .



                                Caluje i pozdrawiam wszystkie dziewczeta jakem jest po high gravity .....:-)
                              • 06.02.10, 20:51
                                Mahlzeit godo sie tak od 12 do 14 i nawet jak kto niy jy a niy yno robotniki
                                czy dyjdyrowcy

                                jak sie myla to prosze mie poprawić;)


                                --
                                ...życie jest zbyt piękne i krótkie
                                by tracić je na zbędne troski...
                                • 06.02.10, 20:58
                                  mosz prawie, Suoneczko!

                                  Guten Appetitt to je redewendung aus dem Hochdeutschen i godo se to
                                  yno we wysoko kulturalnych kreisach

                                  Mahlzeit to je take normalne pedzynie na codziyn

                                  --
                                  Gruß
                                  Anton
                              • 06.02.10, 20:56
                                kubissreaktywacja napisał:

                                > seppel napisał:
                                > > Mahlzeit !!
                                >
                                > Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
                                > Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owc
                                > ow .
                                >
                                > Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
                                > Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
                                ..... :-)

                                ...........
                                mosz niypeune(zue)informacje
                                Mr.Ka
                                ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
                                niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaffa
                                niy rozczaruj mje;)


                              • 06.02.10, 21:28
                                kubissreaktywacja napisał:

                                > seppel napisał:
                                > > Mahlzeit !!
                                >
                                > Nie chce byc zlosliwy , bo obiecalem Hanysowi poprawe .
                                > Ale Mahlzeit mowia glownie robole tacy jak murarze , hydraulicy i wielu DDR-owc
                                > ow .
                                >
                                > Ludzie na poziomie uzywaja zwrotu Guten Apetit .
                                > Jezeli sie myle to prosze mnie poprawic
                                ..... :-)
                                +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                                Nie styrkej nosa,kaj nie dosz grosza!
                                To jest typowo postawa prymitywnego besserwissera.

                                Jedyn żul z Green Pointu dorobioł sie grosza na kombinerkach.Podobnie jak Ty!
                                I podobnie jak Ty postanowioł zaszaleć w Las Vegas.
                                Wybroł sie do knajpy z ryszwom motykom,siedli przi stoliku
                                i za chwila już był kelner z jadłospisym.Na odchodnym spytoł sie czy cos podać do picia?
                                Tyn polski playboy nie znoł sie bardzo na wytwornych trunkach toż obsztelowoł
                                tyn sakramentalny na Green Pointcie,"dzinantonik"
                                Za chwila kelner postawioł szklonki z napitkym a nasz bohater
                                udajonc światowca probowoł skarcic kelnera putaniem: A gdzie słomki?
                                Na to kelner nie wzruszony odpowiedzioł: słomki to se pan z buta wyciongniesz!

                                Malzeit jest rodzajem pozdrowienia w porze obiadowej a guten Appetit
                                znaczy tyle co smacznego.Używają tego jednak tylko "bukiety".
                                Ludzie na poziomie jak ich nazywasz nie przeszkadzają nikomu w czasie jedzenia głupimi uwagami.
                          • 06.02.10, 20:51
                            anton_28 napisał:

                            > karminadle mie se zdo tysz som slonske, abo?
                            ======================================================
                            Eno z miana Anton.I to we roztomańtych czyńściach slonska
                            nazywajom sie inakszy.U na w doma sie godało nie karminadle,
                            ale karbinatle.To jest mi sie zdo bardzi poprawne bo w czechach nazywajom sie karbanátky. Godało sie też bardzi z nimiecka Bratklopse.
                            A w Polsce som to sznycle.Je to o tela zasadne
                            bo sie robi: aus geschnitzelten(geschnetzelten)Fleisch(ze mielonego miynsa) W starych kochbuchach też idzie spotać nazwa Schabfleisch Schnitzel..
                            • 06.02.10, 21:01
                              no to szukomy dali - nasze Slonske joduo!

                              a krupniok abo zymlok?

                              --
                              Gruß
                              Anton
                • 06.02.10, 20:42
                  hans-jurgen napisał:

                  > gryfny napisał:
                  >
                  > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
                  > -------------------------------------------------------------------
                  -
                  > -------------------------------------------------------------------
                  -
                  > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
                  i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
                  • 06.02.10, 21:03
                    gryfny napisał:

                    > hans-jurgen napisał:
                    >
                    > > gryfny napisał:
                    > >
                    > > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
                    > > -------------------------------------------------------------------
                    > -
                    > > -------------------------------------------------------------------
                    > -
                    > > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
                    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
                    ==========================================================
                    Bez cało wojna my tak jedli,no możno bez jajec bo ich ne było za tela.W mieście było mlyko na kartki.
                    1 liter na dwoje dzieci i trza było robić koch proba bo co drugo
                    partia sie zwarzyła.Robiyło sie wteda śnigo syr.
                    Szmakowoł jak treciny bo te mlyko miało 0% tłuszczu.
                    A kapusty my kisiyli 150 fontow(75 kg) i dycki sie dolywało przewarzonej wody bo wszyjcy znajomi przichodziyli po ta kwaska -kwaśnica.
                    • 07.02.10, 12:40
                      mie te "trociny" smakowaly z cukrem najlepi
                  • 06.02.10, 21:03
                    gryfny napisał:

                    > hans-jurgen napisał:
                    >
                    > > gryfny napisał:
                    > >
                    > > > kiszka i kwaska przypuszczom ze to maslonka ,pra ?
                    > > -------------------------------------------------------------------
                    > -
                    > > -------------------------------------------------------------------
                    > -
                    > > Kiszka to pelne zsiadle mleko, a kwaska to sok z kiszonej kapusty.
                    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
                    ----------
                    Kwaska und "Kartoffle od Brata"-Lecker !
                    Szpajsa co w pamjynci dugo zostowo:)
                    czamu?bo Kwaska(die Echte)ciynszko dostac also jo mjou ta przijymnosc
                    cztyry tydnie tymu (cauy liter tego napoju )

                    • 06.02.10, 21:05
                      Seppel,liter kwaski zejs wypiou - i nic Ci niy bouo??? ;)
                      --
                      Gruß
                      Anton
                  • 06.02.10, 21:05
                    gryfny napisał:

                    > i tyn"sok"do bratkartofli z jajcym ? Neeee
                    -------------------------------------------------------------------
                    -------------------------------------------------------------------
                    Przecach wyraznie napisol:
                    bratkartofle, jajko sadzone ( Spiegelei ) i kiszka
                    druga wersja:
                    bratkartofle, bratwurst i kwaska, smakuje super.
                    Zur pasuje do obu wersji.
                    • 06.02.10, 21:06
                      Hansi, idzie w Niymcach zur kupic?? jo tela razy szukou - vergebens.
                      --
                      Gruß
                      Anton
                      • 06.02.10, 21:22
                        Zur mogesz sie som zrobic-Schrottmehl kupic i zakwasic-My juz to robjyli.
                        .......
                        Natürich nicht!Ganzen Liter Kwaska naros -mysforum.gazeta.pl/forum/03,34281,106873195,106888669.html?rep=1&t=1265487186275la ze dugo bys Haisl okupowou;))(do tego Litra byuo poru)
                        jeszcze jedne we Fasching perfekt Getränk na nostympny dziyn(Katerbekämpfung )
                        bouo jusz Häckerle ?
                        • 06.02.10, 21:27
                          Anti Kater Drink je tysz woda po uogorkach abo po grzibach. Wdycki
                          moj bekannter suepie na drugi dziyn!! a jo se mineralwasser lycza

                          Häckerle niy bouo - schieß los, Seppel

                          --
                          Gruß
                          Anton
                          • 06.02.10, 21:43
                            4 Salzheringe
                            2 Eier, hartgekocht
                            20 g Butter
                            1/2 klein. Zwiebel, oder 1 Schalotte
                            Heringi cauo noc moczyc,potym skora sciongnonc,osciska powyciongac i drobno pokroc.Jajca uwazyc,bjauko ze zwieblom drobnopokroc.Masuo uczyc a zoutka przes sitko do tego Masua przecis i wymjyszac.Wszyjstko zusammen wymjyszac(Hering,Masuo,Jajcaund Zwiebel) .pou godziny odstawic coby sie przegryzuo;)
                            -zamjas masua idzie dac(jo tak robja) kwasno smjetonka+mauo uyszka Senf'tu i jedne drobno pokrone japko
                            Weißbrot dazu

                      • 06.02.10, 21:26
                        anton_28 napisał:

                        > Hansi, idzie w Niymcach zur kupic?? jo tela razy szukou - vergebens.
                        -------------------------------------------------------------------
                        -------------------------------------------------------------------
                        W Osnabrück´u jest sklep, taki slaski " Tante Emma Laden "
                        tam ja zawsze kupuje zur.
                        Mozna tez samymu zrobic, musisz jedynie razowa zytnia make
                        dostac ( czasem u znajomego piekarza idzie ja znalesc )
                        i u tego samego piekarza popros o troche zaczynu z zytniej
                        maki ( takie cos do zakwaszania ciasta chlebowego ),
                        jak juz zdobedziesz te dwa skladniki to je w odpowienich
                        proporcjach zmieszej i zalej woda. za trzy cztery dni
                        mozesz zur warzyc.
                        Aby w przyszlosci nie szukac, to u pol szklanki tego zuru
                        odlej i wstaw do chlodziarki, bedziez mial na czym nowy zur
                        zakwasic.
                        • 06.02.10, 21:29
                          uopytom se u nos u piekorza - moznoe klapnie

                          a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
                          --
                          Gruß
                          Anton
                          • 06.02.10, 21:38
                            anton_28 napisał:

                            > a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
                            --------------------------------------------------------------------
                            --------------------------------------------------------------------
                            Dokladnie, tylko nie zapomni przywiesc tej zytniej razowej maki,
                            troche sobie odlej i masz zur kiedy tylko Ci na niego przyjdzie
                            ochota.
                          • 06.02.10, 21:44
                            anton_28 napisał:

                            > uopytom se u nos u piekorza - moznoe klapnie
                            >
                            > a jak niy to se na lato ze Slonska zur psziwieza :)
                            +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                            Ne musisz nic kombinować.
                            Mogesz z monki żytnej abo pszynicznej uwarzyć tako mehlzupa,
                            zakwasic jom kwaskym cytrynowym dodać czosku wiela tam mosz rod,
                            trocha przopraw,sol,korzynie a na końcu śmietonka do zabiylynio.
                            Po dodaniu śmietonki już nie śmisz warzyć!
                            Bydziesz mioł żur jak z nejlepszego zakwasu.
                            Idzie po tym już na talyrz dodać uważone jajco,podgrilowany woszt abo wyndzonka.
                        • 06.02.10, 21:36
                          Richtich ślonsko je tako zupa(brotzupa) co sie nazywo germuszka
                          abo tez farmuszka,warmuszka a prawdziwie powinno być biermuszka ale mało kto jom dzisiej już zno i warzi.
                          To je zupa z czornego chleba podobno w smaku jak moczka ale je rzodszo i jy sie jom na ciepło.
                          • 06.02.10, 21:48
                            Drugo rzecz co mi przichodzi do głowy jako typowe ślonske jodło
                            to jest modro kapusta,dymfowano i zaprawiono octym ze zeskwarzonym szpekym abo wyndzonkom.
                            • 06.02.10, 23:18
                              seppel napsouu:

                              mosz niypeune(zue)informacje
                              Mr.Ka
                              ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
                              niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaffa
                              niy rozczaruj mje;)

                              Zupelnie sie nie znata na zartach .
                              Broneknotgeld miou recht jak mi was uopisouu ;-)


                              Nie czepiam sie robotnikow bo rura peknie czy tynk z dykty odpadnie .
                              Faktem jest ze jednak mom troche rechtu z tym mahlzeitem ;-)

                              A co z "Dajrekszynami" na slaska restauracje w Gliwicach ?
                              Pytam sie calkiem na serio !
                              Tyle o potrawach gadata wiec chyba wieta czy jest jakas restauracja na poziomie
                              "Guten Apetit" gdzie bede mogl zjesc z rodzina prawdziwie slaska potrawe
                              ugotowana przez Hanyske prawdziwa a nie naturalizowanom ;-)
                              ???


                              • 06.02.10, 23:42
                                kubissreaktywacja napisał:

                                > seppel napsouu:
                                >
                                > mosz niypeune(zue)informacje
                                > Mr.Ka
                                > ...myslisz ze Ci kerych wymjyniues niy zasugujom na poszanowanie?
                                > niyzapominej ,bez tych Ludzi byuaby z ciebje yno guodno,brudno,bezdomno Halbaff
                                > a
                                > niy rozczaruj mje;)
                                >
                                > Zupelnie sie nie znata na zartach .
                                > Broneknotgeld miou recht jak mi was uopisouu ;-)

                                .......
                                Nawzajym

                                > Nie czepiam sie robotnikow bo rura peknie czy tynk z dykty odpadnie .
                                > Faktem jest ze jednak mom troche rechtu z tym mahlzeitem ;-)
                                ......

                                also sam idzie o wyczucie sytuacji
                                jak sie kogo zno, "Mahlzeit"mogesz powiedziec przi kozdym jedzyniu
                                znajomym jak powiysz "Mahlzeit" zamjast Servus oder Hallo tysz sie nic niy stanie -a jak sie zarzyro z.b.Hamburger'ym pasuje ideal
                                Hamburger wiysz co to jest?Niyzue -ty napewno niyprobowoues(ze wzglyndu na nazwa;))




                    • 07.02.10, 12:42
                      neeee,nie znom,kwas i bratkartofle
                      • 07.02.10, 13:26
                        kwaska to jo sie zowdy napija jak wycisna kiszono kapusta

                        ale tak tego tysz niyznom - musza sie ino mamy spytac
    • 07.02.10, 00:43
      Na świynta i na fajery jadło se szałołt,a we lato tysz boł,yno inszy
      • 07.02.10, 09:08
        Ana, ze szauotow to richtik slonki, co sie go we coukym Slonsku
        robiouo to je taki ze ogorkami, kartoflami, pszipieczonym (pokronym)
        wusztym i boczkym, cebulom, pipeprzym(tysz i ziouowym!) i solom ---
        mysla ze nic niy zapomniouech ...(?)

        wymiynic jeszcze pocza na zicher:

        hekele

        polywka - tak choby zur ino na maslonce!

        prazonka

        panczkraut



        • 07.02.10, 09:25
          zupa z oubyriby i zupa ze sznitbounow to domie tysz je typowo
          slonske jedzynie!

          no i na niydziela kole roladow ze modrom kapustom i kloskami, na
          zicher nudelzupa
        • 07.02.10, 09:36
          szwager_z_laband napisał:

          > Ana, ze szauotow to richtik slonki, co sie go we coukym Slonsku
          > robiouo to je taki ze ogorkami, kartoflami, pszipieczonym (pokronym)
          > wusztym i boczkym, cebulom, pipeprzym(tysz i ziouowym!) i solom ---
          > mysla ze nic niy zapomniouech ...(?)

          o takym myslałach;)
          jak łogorki mało kwaśne,to kapka octu.

          Ps.na zielono sałata my gołdali tysz szałot(potymu tam zaznaczołach,kedy se je
          robioło)
          • 07.02.10, 09:41
            szauot bou niy ino we jedzyniu/kuchni, szauot se godauo tysz na tako
            flanca - take sroge wielke liscie jak rabarbar to mo, ale je take
            choby "aksamitne" trocha -- pieron wiy jak to sie mianuje richtik po
            polsku ...
            rosuo to przewaznie kajs kole pszikopow, na fridhofach i kaj niy
            bouo nic robione np kole starych puotow ...

            bezto chyba w tyj spiywce "jak jo jechou do Glywic" ---- jedyn pod
            puotym sie nakrou szauotym:)
    • 07.02.10, 09:27
      • 07.02.10, 09:30
        www.malanowicz.eu/mm/pasje/silesiana/kuchnia/kuchnia.htm
        tyn "slonski raj" to je chyba nojwazniejsze!
      • 07.02.10, 09:35
        richtik blank stary slonski pszepis to je sorowka z wycisniyntyj
        modryj kapusty i smietony

        znondziecie to na mojyj galeri pod "szwagrowe maszkyty"!
        • 07.02.10, 09:36
          kompot z bani!
          • 07.02.10, 09:36
            pasta z pytlinga(buklinga)!
            • 07.02.10, 09:38
              Slonske Gorale majom "zebroczka"!
              • 07.02.10, 09:45
                na Wilijo kompot ze suszonych flaumow!
                • 07.02.10, 10:05
                  Moin!
                  na ja Uabyndziok,
                  wszyjstke te "szpajzy" niy yno pod slonskimi nazwami znane som

                  • 07.02.10, 10:11
                    tysz niykedy

                    niy godom ze niy ale:)
                    • 07.02.10, 10:29
                      szwager_z_laband napisał:

                      > tysz niykedy
                      >
                      > niy godom ze niy ale:)
                      ............
                      tosz czaby sam tyn Titel zmjynic na z.b. was essen die Schlesier gern
                      abo tak jako ;)
                      • 07.02.10, 10:31
                        jo uwarzom ze cza wymiyniac to co je /bouo TYPOWE do naszyj kuchni

                        to niyznaczy ze inksze tego tysz niy jedzom
                        • 07.02.10, 10:35
                          szwager_z_laband napisał:

                          > jo uwarzom ze cza wymiyniac to co je /bouo TYPOWE do naszyj kuchni
                          >
                          > to niyznaczy ze inksze tego tysz niy jedzom
                          ..........
                          oder umgekehrt
                          ...aber niy bydymy wojny s tego zobic gell Uabyndziok?
                          • 07.02.10, 10:36
                            :)
    • 07.02.10, 09:56
      jadymy dalyj:)

      kartofelzupa

      galert

      kouocz posypkom, z makym, z syrym, z cweczkami

      armeriter

      szpajza - w tym konkretnym pszipadku idzie sam o tzw legumina!

      • 07.02.10, 10:00
        do slonskyj kuchni nalezom na zicher bratheringi/bratharynki

        kartofelzalat ze harynkami

        haferfloki-zupa (na sniodanie:)

        flaki/flaczki //chociosz Ballest tego niyjy;)

        :))

        • 07.02.10, 10:10
          makrony(te cyganione)!

          welszkraut /welczkraut - na gynsto ze masuym!

          kyksy z haferfokow

          sfojski ajerkoniak:)// a do choipow roztomaite "warzonki" ;)
          a do oumy grzone piwo abo grzone czerwone wino ze zoutkym itd:)

          kapusniok(prjech go dou na galeria:)

          kreple

          baranek na wielkanoc

          krolik po slonsku(tego jo ale niyjym:)



          • 07.02.10, 10:15
            jak wyscie godali na tzw gornczek od gornka?

            tam pszindzie rajn wouowe(bez kosci), ale i swinske tysz, kartofle,
            sznitbony, kiszony ogorek, i jeszcze pora inkszych rzeczow!
            • 07.02.10, 10:18
              kakaoszale sie warzouo do picia:)

              Chudo Jewa robiom nasze slonske Gorale - tego zech ale jeszcze
              niyjod!

              uwarzono biouo kapusta ze szpyrkom
              • 07.02.10, 10:21
                pikelsznita - to wom kedys zrobia i dom na galeria!

                harynek ze mlyczym i ikrom! --- PYCHA!

                ajntopfow pieron wiy wiela:)

        • 07.02.10, 10:18
          A znocie wilijno siemiyniotka?
          Dużoch sie uo ni nasuchou, ale chyba nigdy tyj wybitnie ślonskij potrawy niy jot
          --
          Kożdo prowda potrzebuje odważnego co jom wypowiy
          • 07.02.10, 10:22
            gynau - widzisz to sie nazywo skleroza:)

            • 07.02.10, 10:30
              slonske rolmopsy;)

              sosy, musztardowy i chrzanowy --- uwielbiom:)

              szaut ze seleru

              lone nudle - np do mlycznyj zupy

              pieczony chlyb

              bezy

              biouy wuszt

              anyzki

              apfylmus

              gouombki

              murzinek

              no i my w doma robiyli roztomaite masua(zresztom tysz je i dzisiej
              robia:), np ze sznitlauchym abo ze porom, ze jajkym i musztardom i
              cebulom, ...


              • 07.02.10, 10:32
                pardom, miauo byc szauot ze selera
                • 07.02.10, 10:39
                  jeszcze cos mi sie spomniauo!

                  pieczone zielone harynki!!

                  ps

                  z nich bratheringi to je delikatesa!
              • 07.02.10, 10:50
                szwager_z_laband napisał

                > lone nudle - np do mlycznyj zupy

                no i do rosołu(ajnlauf),jak niy boło nudli do zupy na niedziela(kedyś to yno
                samymu se robioło),to papa wdycko tak padoł-tak to lynie robiom;)
                • 07.02.10, 10:54
                  :))


          • 07.02.10, 13:17
            cirano napisał:

            > A znocie wilijno siemiyniotka?

            Jadłach ja z zatkanym nosym,z przymusu,wszystkygo cza boło sprobować,łojce zaś
            sie tym zajodali,starszymu bratu tysz smakowała.Potym mama nad nami se zlitowała
            i warzoła insze zupy.Kedyś niy jadłach tygo ze środka rolad,teraz mi to nie
            przeszkadzo,bonkawy niy piołach,a dziś 4-5 na dziyń.Z czasym smaki se zmiyniajom
    • 07.02.10, 12:08
      schab od sztygara (niykedy je to podawane we restaurantach)

      to je taki kery sie najpszod couki wielki schab nadziywo coukim
      slonskim wusztym i uwarzonym (coukim) jajkym(jajkami), a potym jak
      sie upiecze to sie go kreje we flastry i kozdy dostowo to na talyrzu
      (tak ze fajnie to wyglondo) po flastrze miynsa i dryny je jajko i
      konsek wusztu (idzie tysz dac rajn pora suszonych flaumow abo boczek)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.