Dodaj do ulubionych

co zescie dzisiej na obiod jedli?

25.04.11, 14:44
tradycyjne juz pytanie na tym forum, ale niytypowe do tego ilustracje:))

jo na piyrsze zupa ze Brunnenkresse ze sztrajfkami ze uososia wyndzonego i na wiyrchu ze smietonkom
www.koys.de/Gemuese-Abenteuer/Blatt/Brunnenkresse.php
a na druge Seeteufel a do niego swiyze szpargle i mode kartofle
www.kinder-tierlexikon.de/s/seeteufel.jpg
no i ...;)

www.schneider-weisse.de/index.php?lang=de&tpl=brauerei.spezialitaeten.weizenhell
Edytor zaawansowany
  • seppel 25.04.11, 15:49
    Jo Tradycyjnie
    Nudelsuppe ( selbst gemachte Nudeln)
    Zwei Enten(bo Familia we komplecie boua),Schlesische ;)) Kartoffelklöße,
    Rotkohl (oder Blaukraut),Bohnensalat und Grünzeug(Salat)
    einen Eiskalten Malteser am Ende- als Verdauungshilfe ;))
    und jetzt noch ein Willi-Wohlsein!

  • socer-schlesier 25.04.11, 16:32
    Jo tysz miol nudelzupa i kaczka ale moja kaczka mom jeszcze do tera w tygliku.
  • sloneczko1 25.04.11, 16:42
    a moja kaczka jusz je w moim brzuchu;)


    --
    ...życie jest zbyt piękne i krótkie
    by tracić je na zbędne troski...
  • berncik 25.04.11, 22:09
    Na prziwitanie Venecjano : Umie tysz boua kaczka ze Poremby co "miala szesc udzikow" i rolady .Modro kapusta i Spargle,i surowego mieszanygo szauotu, do tego Rotwein.

  • bratjakuba 25.04.11, 22:25
    U nas dzisiej mioł być tyn żur z chrzonym ale żodnymu nie szmakowoł toż był taki zwyczajny
    z wosztym swojskim.
    Do tego skrzidełka a la HTL z Kus-kusym, -dymfowany Gemüse Mix i zielony szałot z winegretem.
    Do popijanio dlo dzieci świyży sok z apfelsinow a dlo starych Budweiser i Chlibnyj kwas.
  • szwager_z_laband 26.04.11, 08:30
    kule!
    szkoda ze mie tam niy bouo!!

    ale bych se pojod zuru!!!
  • szwager_z_laband 26.04.11, 08:32
    widza ze kaczka miaua powodzynie = wiynkszosc jadua kaczka:)

    ja psziznom sie, w jedyn dziyn swiont tysz miouech cycki od ynty ze pomarnczom:)
  • seppel 26.04.11, 20:53
    ...cycki od ynty...;))
    nur die Nippel? oder mehr ;)))
  • szwager_z_laband 26.04.11, 21:44
    pszeca niy byda tych oubajnow jod:))
  • hanys_hans 12.10.11, 16:40
    Zupa z bani
    i piwo pooni


    --
    http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
  • szwager_z_laband 12.10.11, 19:00
    jo miou tomatynzupa i potym tako pokrono kapusta ze kartoflami i mielonym miynsyn = wszysko razym ze psziprawami i olejym z oliwek dusi sie w tygliku
  • szwager_z_laband 12.10.11, 19:01
    acha!

    a do tejo pkrono "Slonsko" we flasterki i upieczonyo razym z posiekanom cebulom

    :)
  • artjomka 12.10.11, 19:05
    hanys_hans napisał:

    > Zupa z bani
    > i piwo pooni


    Piernika - szkoda Hanys, co tak daleko mjyszkosz. Bo bych Cia zaprosiou na zupa z bani, cobyc potym niy musial popijac zimnym.
    Bo jo robia jom na biouym winie, zamiast na wodzie. A na koniec, jak je fertig to gichna jeszcze trocha tego wina do gorka - ale jusz niy warza. A jak zupa je jusz na talyrzu, to do nij szus szampana. Robiom sie szominy na wjyrchu.
    Pyrsk!
    PS. A tako zupa to idzie robic bez couki rok, jak wyrfle bani zamrozisz.
  • szwager_z_laband 12.10.11, 19:11
    padosz zes piernika na obiod jod:)))

    ;)
  • hanys_hans 15.10.11, 13:01
    http://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/IMG_1817%20Kopie.jpg
    --
    http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
  • szwager_z_laband 15.10.11, 13:05
    co to som za cipki?
  • hanys_hans 15.10.11, 13:37
    szwager_z_laband napisał:

    > co to som za cipki?

    pszepioorki

    --
    http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
  • szwager_z_laband 15.10.11, 13:08
    jo dzisie miou szauot ze kartoflow, szpyrki, kiszonego ogorka i cebuli, ze octym i pieprzym ziouowym:)

    do tego trocha my pogrylowali i bou rosou do picia.
  • gryfny 15.10.11, 13:08
    zur na wendzonych zeberkach dzisioj bydzie,stamkartofle+slonski wurst na talerzu
  • szwager_z_laband 27.10.11, 13:39
    dzisiej wom zdradza recepta na "kisior"

    jak mocie praje taki slonski kompot z bani(na occie i ze nelkom), to wezcie z niego te kostki bani wyciongcie - jak som za sroge to pokrejcie w trocha mynszo kostka!

    pokrejcie ciynko w plasterki cebula

    pokrejcie ciynko w plasterki kiszony ogorek/kiszone ogorki

    te wszyske czi rzeczy zmiyszejcie ze miodym i pieprzym, a jak bydzie za mauo suone to dodejcie jeszcze soli.

    tera postowcie na dobrych pora godzin i co jakis czas pomiyszejcie ino.

    fertik!

    pycha!
  • szwager_z_laband 27.10.11, 13:53
    dzisiej bouo to:

    www.chefkoch.de/rezepte/1525341257768539/Gnocchi-mit-Spinat-Gorgonzola-Sauce.html
  • szwager_z_laband 28.01.12, 13:26
    aintopf ze kichererbsow po indyjsku, ynta w majeronku i ze pieczonymi jabkami i kloskami, a na deser truskawki na bezach ze szlagzanom

    ps

    tyn deser wom polecom bo je ajnfachowy i dobry = najpszod do wysokyj szklonki deserowyj pokruszcie bezy(niy za drobno!), potym na to dejcie swiyze truskawki (jak som sroge to pokroc!) a na to swiyzo szlagzana. Przed jedzyniym trocha pomiyszac i ...

    ... Pycha!

    zodnego cukru niy dodowac!
  • berncik 28.01.12, 18:04
    My wczora mieli Karpfen (Kupuja trocha wiency na swienta)Sauerkraut i kartofle.
    Dzisiej:Wellwurst,to je cos takego jak krupnioki ino bez krwi.Kartoflre i sauerkraut od wczora.
    A juro:Pieczone modziki.ze duzo gemisom.Modro kapusta i kolski.Ta sosa ze tych modzikow "Klasa"
  • herbjelita 28.01.12, 18:26
    A jo wos załatwia!
    Dzisiok we sobota i jutro ciąg dalszy tego smacznego mitaku, wtorego jo wom tysz życza.
    Fajne kluski ze sousom, do tygo blaukraut i oryginalny, strzelony polny zajonc.
    Królewski uobiot!.
    --
    Za waszą i naszą wolność.
  • bratjakuba 28.01.12, 18:30
    My dzisiej jedli zupa z einlaufym, filety z okonia smażone,kartofle a szałot z kiszone kapusty z cebulom-szalotkom i jabkym.
    Jutro bydzie nudelzupa,zieberka cielynce( mostek cielyncy) kluski ze surowych kartofli(śliszky)
    a modro kapusta dymfowano i czerwono cwikla (buraczki).
  • rita100 28.01.12, 20:27
    No jo!!!! Mocne warzenie u Wos.
    U mnie też ciekawie, przynajmniej w nazwach:
    - barszcz ukraiński
    - pierogi ruskie
    i tyle tego dobrego
  • annak12 28.01.12, 23:28
    rita100 napisała:

    > No jo!!!! Mocne warzenie u Wos.
    > U mnie też ciekawie, przynajmniej w nazwach:
    > - barszcz ukraiński
    > - pierogi ruskie
    > i tyle tego dobrego

    U mnie tysz ruske a zupa ogorkowa.
  • rita100 28.01.12, 23:30
    Anna, a wegetarianka jesteś ? Znudziło mi się tak mięso i mięso.
  • annak12 29.01.12, 13:07
    rita100 napisała:

    > Anna, a wegetarianka jesteś ? Znudziło mi się tak mięso i mięso.

    Jol to tygo se czimiam-lepi masarzowi niz lekarzowi!.We piontek telach tych pierogow nalepiolach,co i we sobota my mieli.Dziyn pryndzy to jeszcze dziolsze ze jabkami zrobiolach.Pyszne pierogi tysz ze ciastym takim jak na placki kartoflane,yno je cza wczesni podsmazyc.
  • szwager_z_laband 29.01.12, 13:12
    jo kedys jod taki srogi pierog ze krupami i szpyrkom dryny - chyba jeszcze cebula w tym boua

    do tego kiszka

    pycha!

    to bouo kaj w jakyjs slonskyj karczmie/motelu kole Pszczyny abo zalywu Goczaukowickego
  • rita100 29.01.12, 16:00
    Laband, to jest dobre w pierogach, że można wszystko zalepić - trzeba mieć tylko smaczną fantazję na farsz.
  • rita100 29.01.12, 15:58
    annak12 napisała:
    Pyszne pierogi tysz ze ciastym takim jak na placki kartofla
    > ne,yno je cza wczesni podsmazyc.

    To i pewnie więcej pracy przy tych pierogach. Nie słyszałam o pierogach z ciasta na olacki kartoflane. Przeciez nie idzie je polepić.
  • szwager_z_laband 29.01.12, 08:01
    tak czytom i widza ze kultura stoua i kuchni je jeszcze zywo - to sie chwoli.

    jo wom opowia o tyj zupie coch wczora jod - w niyj bouy miyndzy inkszymi:

    cebula, cicierzyca, tomaty, banany, anans. curry, imbir, - najpiyrw zech myslou ze to bydzie niypasowac, ale jak zech zjod to zech bou pieronym mile zaskoczony - bouo bardzo dobre:)


  • herbjelita 29.01.12, 18:14
    Co to jest ta cicierzzca?
    --
    Za waszą i naszą wolność.
  • bratjakuba 29.01.12, 18:20
    herbjelita napisał:

    > Co to jest ta cicierzzca?
    -----------------------------------------------------
    Kichererbsen po polsku też cieciorka. Taki wielki groch pochodzoncy z tych cieplejszych krajow.
  • szwager_z_laband 29.01.12, 18:30
    taki wieki groch ze takom mauom "szpicom" :)
  • szwager_z_laband 04.02.12, 07:24
    www.youtube.com/watch?v=0aG5F5RL8Us
  • 1fatum 04.02.12, 07:34
    szwager_z_laband napisał:

    > www.youtube.com/watch?v=0aG5F5RL8Us

    *********************************************************

    Jak można przed śniadaniem robić apetyt na takie pyszności.

    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 04.02.12, 07:36
    mozna, bo prawie poleku zaczynom warzyc obiod:)

    juz!
  • 1fatum 04.02.12, 07:55
    Nie wyobrażam sobie karminadli ze śledziem z dwóch powodów.
    1. To okropne połączenie smaków.
    2. Nie jadam ryb, a tym bardziej śledzi.

    Prędzej z apetytem zjadłbym smażone kartofle posypane cukrem, czy kiełbasę z marmoladą.
    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • socer-schlesier 04.02.12, 08:15
    1fatum 04.02.12, 07:34 Odpowiedz
    szwager_z_laband napisał:

    > www.youtube.com/watch?v=0aG5F5RL8Us

    *********************************************************

    Jak można przed śniadaniem robić apetyt na takie pyszności.
    ========================================

    No wlasnie, jo dopiyro zastanawiom sie co na sniadanie zjesc. Szwager nim do lozka wchodzi to jusz chyba o obiedzie mysli. A co bylo na sniadanie u Wos?
  • 1fatum 04.02.12, 08:23
    Wieczorem piekłem kołocz z posypką z kokosem (14 żółtek na 1 kg mąki) i śniadanie było na słodko.
    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • socer-schlesier 04.02.12, 08:27
    No i na pewno kawusia ze smietankom do tygo?
  • szwager_z_laband 04.02.12, 09:49
    jo niy je typ co za sniadaniami przepado - sam moja je fachowiec od sniadanio przez couko godzina:)

    a na obiod dzisiej robia zupa z fandzoli, harynki we smietonie ze cebulom i pieprzym ziouowym, do tego bratkartofle, no i morske bony leko przeciepniynte ino na goroncym masle!
  • szwager_z_laband 04.02.12, 09:53
    tak ta morsko fasolka wyglondo:

    www.stockfood.de/Bild-Foto-Meeresalgen-00647761.html
  • rita100 04.02.12, 11:04
    Moje menu na dzisiaj to:
    - barszcz czerwony Knorra
    - krokiety z mięsem własnej roboty
    - deser, coś jeszcze wymyślę

    pozdrawiam smakoszy
  • bratjakuba 04.02.12, 11:33
    rita100 napisała:

    > Moje menu na dzisiaj to:
    > - barszcz czerwony Knorra
    > - krokiety z mięsem własnej roboty
    > - deser, coś jeszcze wymyślę
    >
    > pozdrawiam smakoszy
    ================================================
    Jak jesteś taka amatorką czerwonego barszczy to polecam taki a kartonach
    firmy "Krakus".Jest dużo lepszy od Knorra.Powiedział bym,że tak dobry iż sposobem domowym nie da się takiego łatwo ugotować.
  • berncik 04.02.12, 12:19
    My dzisiej momy na obiot :Flammkuchen aus dem Elsass.Polowa ze wyndzonym boczkym a polowa ze tomatami
    http://media.kuechengoetter.de/media/482/13022501014070/8338-2198_45_1_det_001.jpg
  • rita100 04.02.12, 14:25
    Berncik, toż to pizza. Też dobre i proste jadło.
  • berncik 04.02.12, 16:50
    rita100 napisała:

    > Berncik, toż to pizza. Też dobre i proste jadło.

    Piza jest troche co innego w kazdym razie to ciasto jest ciensze przy Flammkuchen
    de.wikipedia.org/wiki/Flammkuchen
    Flammkuchen rezepte
    www.daskochrezept.de/flammkuchen/
  • rita100 04.02.12, 20:47
    berncik napisał:
    > Piza jest troche co innego w kazdym razie to ciasto jest ciensze przy Flammkuch
    > en
    > de.wikipedia.org/wiki/Flammkuchen
    > Flammkuchen rezepte
    > www.daskochrezept.de/flammkuchen/
    -----------------------------
    Za bardzo jest to doskonałe. Ja na drozdzowym cieście zrobie w brytfanach.
  • rita100 04.02.12, 14:24
    bratjakuba napisał:
    > Jak jesteś taka amatorką czerwonego barszczy to polecam taki a kartonach
    > firmy "Krakus".Jest dużo lepszy od Knorra.
    ----------------
    Bardzo dziękuję za doradę. Nie wiedziałam o takim produkcie, a bardzo jest mi potrzebny taki barszczyk dla anemicznej babci. Musi pić dużo napoju z buraków czerwonych.
  • szwager_z_laband 04.02.12, 12:25
    deser, hm ...

    ... wczora mieli my dobry deser= czekoladowe buchty z nadziyniym w sosie na ajerkoniaku

    ps

    te buchty to som z czekoladowego drozdzowego ciasta (ale niy robili my je ino kupili:)

    a ta zouza na ajerkoniaku to psziznom sie ze niywia jak sie robi, bo moja to sama robioua a jo niy podpaczou:)

    acha! - te buchty bouy z nadziyniym z komfitury!
  • rita100 04.02.12, 14:29
    Laband, ten deser to miód na żołądek. Twoja bardzo Ci dogadza. Strasznie ! - czym Jej się za to wynagrodzisz ? ;))))))))))))))0

    Ja muszę ze swoim przeprowadzać kurację odchudzającą, bo pół roku temu rzucił papierosy.
    Skromne desery wyszukuje. Może na dziś banany ?
  • szwager_z_laband 04.02.12, 14:39
    jo by tysz musiou ze X kilo sciepnonc:))
  • rita100 04.02.12, 14:55
    szwager_z_laband napisał:

    > jo by tysz musiou ze X kilo sciepnonc:))

    To trzeba jeść mniej a często. Wszystko można zjeść. A o rowerze nie myślisz ?
  • seppel 04.02.12, 15:02
    rita100 napisała:

    > szwager_z_laband napisał:
    >
    > > jo by tysz musiou ze X kilo sciepnonc:))
    >
    > To trzeba jeść mniej a często. Wszystko można zjeść. A o rowerze nie myślisz ?
    ............
    "rower" jou jusz tysz o nim myslou
    yno cza by bouo go dugo warzic
    coby zmjynknou ;))
  • szwager_z_laband 04.02.12, 15:39
    rover juz my spszedali www.landrover.com/de/de/lr/

    tera momy po kole www.dokostelanakole.cz/

    ;)
  • rita100 04.02.12, 20:21
    seppel napisał:
    > "rower" jou jusz tysz o nim myslou
    > yno cza by bouo go dugo warzic
    > coby zmjynknou ;))

    hehe, a po uwarzeniu byłaby pełna miska zdrowego żelaza ;))))
  • annak12 04.02.12, 17:11
    > Ja muszę ze swoim przeprowadzać kurację odchudzającą, bo pół roku temu rzucił p
    > apierosy.
    > Skromne desery wyszukuje. Może na dziś banany ?

    Banany to bomba kaloryczno:)
  • rita100 04.02.12, 20:18
    annak12 napisała:

    > Banany to bomba kaloryczno:)

    Anna, całkiem niedawno wyczytałam, że banan to ale bomba składników potrzebnych do życia, a szczególnie dla dzieci i ludzi pochorobowych.

    Węglowodany – w zielonych bananach występują pod postacią łańcucha skrobi, a w miarę ich dojrzewania rozbijają się na takie cukry jak: fruktoza, glukoza i sacharoza.

    Błonnik – w bananach jest go mniej niż w zbożach, ale niezwykle istotnie wpływa na przemianę materii. W dwóch małych bananach jest o 5 g więcej błonnika niż w 100 gramach orzechów. Banany mogą być składnikiem diet odchudzających, sprzyjają bowiem obniżeniu poziomu cholesterolu i zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób serca.

    Tłuszcz – kwasy tłuszczowe zawarte w miąższu poprawiają stosunek kwasów nienasyconych do nasyconych, co jest istotne dla naszego zdrowia – stosunek 2:1 redukuje poziom cholesterolu.

    I to piękne
    Minerały – żółta skóra kryje wiele minerałów i pierwiastków śladowych, mają one zbawienny wpływ na nasz organizm. Ilość potasu regulującego ciśnienie krwi i gospodarkę wodną jest bardzo wysoka (393 mg na 100 g), a ilości magnezu wzmacniającego mięśnie i niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu również nie są małe (36 mg na 100 g). Znajdują się tam również konieczne dla budowy komórek krwi żelazo, cynk, selen, fluor, mangan i jod.

    Badania przeprowadzone na Uniwersytecie San Diego w Kalifornii wykazały, że jedząc około sześciu niedużych bananów dziennie, zmniejszamy ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej o 40 procent.
    www.poradnia.pl/banany-skladniki-odzywcze.html
  • szwager_z_laband 04.02.12, 12:31
    moj wczorajszy deser:)

    czekoladowe buchty:

    ichkoche.files.wordpress.com/2010/12/schokodampfnudelnanvanillesauce.jpg?w=640&h=480
  • seppel 04.02.12, 13:40
    Mahlzeit!!
    umje je heut ein wenig bayerisch ;)
    Graupensupp,
    Schweinshaxe + Sauerkraut+Kartoffelpüree
    und der Papa(jo)kriegt ein Kristallweizen :)
    jo dann,
    Wohlsein!
  • szwager_z_laband 04.02.12, 13:45
    graupynzupa nojbardziyj lubia je podrobiami od ciplika dryny
  • seppel 04.02.12, 13:51
    Ja, tak tysz je nicht schlecht !
    we moji (supp)kompauy sie przes godzina te Haxy -lecker!
  • rita100 04.02.12, 14:33
    Seppel, Twoje jadło przypomina mi ucztę biesiadną z dobrym piwem. Treściwe jedzenie.
    Mówią, ze od piwa brzuszek rośnie , ale tylko wtenczas kiedy piwem popijasz jedzenie.
    Cudowne są te nasze warzenia. Każdy się czegoś uczy..
  • 1fatum 04.02.12, 20:59
    szwager_z_laband napisał:

    > www.youtube.com/watch?v=0aG5F5RL8Us

    **************************************************

    Ja Ci dam Karminadle!

    To psychoza. Łaziły one za mną cały dzień. Kupiłem wołowinę, wieprzowinę (1 kg.) dałem 2 jajca, maggi, moczona zymłe, grubo mielony pieprz, czosnek, wszystko zmieliłem, wymieszałem, utytłałem w mielonej bułce i usmażyłem na ryżowym oleju. Z 20 sztuk już zeżarłem 4!

    Po usmażeniu kładłem do garnka, patelnię z resztą oleju zalałem wodą i lu to wszystko do garnka, pod przykrywkę i 5 minut gotowania/duszenia. Wyszły soczyste i smaczne.

    Jak na Karminadle były za duże, ale cudowne w smaku.
    Jutro ugotuję kartofle i zrobię śląskie kluski. Mam modrą kapustę. Problem - z czego zrobić zołzę?.

    Jak można się odchudzać, kiedy ślina cieknie?

    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • rita100 04.02.12, 21:16
    > Ja Ci dam Karminadle!

    A dyć to są kotlety mielone, inaczej zwane klaskane :)

    > Po usmażeniu kładłem do garnka, patelnię z resztą oleju zalałem wodą i lu to ws
    > zystko do garnka, pod przykrywkę i 5 minut gotowania/duszenia. Wyszły soczyste
    > i smaczne.

    To nowość, takiej techniki nie stosowałam.
    A zołzę zrobisz zagęszczając ten sos wodą z mąką.

    A po co się odchudzać.
  • szwager_z_laband 05.02.12, 06:19
    my do klopsow zodko robiymy zouza - ale jak bydziesz miec kloski to faktyczn ie musisz do nich zouza zrobic -- do tego fetu po smazyniu klopsow dodej monka i blank leko jom pszibronoc', potym dolac' musisz bulionu i miyszc' coby sie niy porobiouy grodki!

    na koniec ino dosmakowac!


    to moge ci piyrszy roz sie niy udac', ale na zicher nabieresz wprawy:)
  • szwager_z_laband 05.02.12, 06:22
    do robiynia zouzow zamiast monki idzie wzionc tysz trocha chleba, ale sam bych to raczyj proponowou do robiynia zouzy z wytopionego fetu z pieczyni - wkozdym razie jak mosz wiyncyj tego "fetu" z pieczynia!
  • szwager_z_laband 05.02.12, 06:28
    sam jedna z tych chlebowych zouzow:

    www.gotujmy.pl/sos-z-miazszu-chleba-,przepisy,77352.html
  • 1fatum 06.02.12, 00:49
    Dziś jest 6 lutego, więc za 4 dni w piątek dziesiątego chcę zrobić uroczysty obiad. Już we czwartek muszę poczynić przygotowania. Do tego obiadu doskonale pasuje zimne piwo z lodówki. Chyba kupię "Lecha".

    Przepis na obiad jest poniżej:

    www.youtube.com/watch?v=QzFEB2pfHt4&feature=related

    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 06.02.12, 06:40
    my jabka bierymy maue. potym polecom taki specjalny przizond do wycinania wnyntrza jabka

    czterykaty.pl/czterykaty/5,108501,9791305,Akcesoria_kuchenne__zreczne_ciecie__czyli_dziwne_narzedzia.html?i=6

    potym z tyj wyciyntyj czynsci odcinomy taki choby korek, ze jak sie go wcisnie nazod to jabko wyglondo z jednyj strony tak jak niynyruszone. Tom stronom stawiomy jabko na stole i z drugyj. dziurawyj strony, napeuniomy ta dziura komfiturom z czerwonych borowek. Pod koniec pieczynia kaczki dowomy tak przigotowane jabka kole kaczki do brytfanki w kieryj sie ta kaczka piecze. To je obojyntnie czi pieczesz couko kaczka czi np ino cycki! Wedug mie do kaczki najlepsze som konfitury z czerwonych borowek!
  • 1fatum 06.02.12, 08:47
    Niektórych narzędzi kuchennych nie znałem inne tak.

    U mnie w domu odkąd pamiętam zawsze były czerwone borówki do mięsa. Najdawniej były one zapiekane w kamiennych garnkach i miały na wierzchu taka apetyczną skórkę. Nie były to same borówki, ale z dodatkiem gruszek. O ile dobrze pamiętam nazwę, to najlepiej pasowały "szarabery" (pisownia fonetyczna). Najlepszy zaś kisiel był z dziko rosnących owoców żurawiny. Ugotowane i przetarte przez sito. Do wrzącego kompotu dawano kartofel mąkę, a dopiero na sam koniec kiedy zestawiano garnek z ognia ten żurawinowy przecier. Smak był cudowny. Nie taki jak z tych dzisiejszych odmian uprawnych.

    Dzięki za link do kuchennego sprzętu, bo kilka z nich są rewelacyjne.
    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 06.02.12, 08:58
    ja to je prawdziwy kisiel - tysz to znom:)

    jo chociosz niy lubia gruszkow to powia ci co mi wczoraj smakowauo a co moja mama zrobioua:)
    Dziyn wczesniyj zalejesz rumym rodzynki!

    Kupisz se gotowe wyrolowane ciasto francuske (chyba ze chce ci sie samymu je robic:), obieresz fajne, niy za sroge gruszki - takim przizondym do wycinania srodka(jak na linku wyzyj!) wytniesz je dryny. Do tych dziurow dosz fol tych rodzynkow, gruszka posypiesz cukrym, abo obkulosz w pudrcukrze. Wytniesz ze ciasta francuskego kwadraty i postowisz na nich te byrny(gruszki). Eki(rogi) od ciasta klapniesz na wiyrch i same eki skleisz cuzamyn do kupy. Tera dosz to do nagrzonego piekarnika = tymperatura i czas zalezom od tego jaki mosz piekarnik -- ajnfach sproboj dwiesta stopni i pacz co sie robi z ciastym!
  • 1fatum 06.02.12, 11:59
    Dzięki za przepis i za coś jeszcze.

    Za te nazwy, które gdzieś tkwiły w zasobach dawnej pamięci od małego dziecka.
    Dobrze by było podając przepisy móc pisać je w 2 lub w 3 językach.
  • 1fatum 12.02.12, 21:33
    szwager_z_laband napisał:


    > jo chociosz niy lubia gruszkow to powia ci co mi wczoraj smakowauo a co moja ma
    > ma zrobioua:)
    > Dziyn wczesniyj zalejesz rumym rodzynki!
    >
    > Kupisz se gotowe wyrolowane ciasto francuske (chyba ze chce ci sie samymu je ro
    > bic:), obieresz fajne, niy za sroge gruszki - takim przizondym do wycinania sr
    > odka(jak na linku wyzyj!) wytniesz je dryny. Do tych dziurow dosz fol tych rodz
    > ynkow, gruszka posypiesz cukrym, abo obkulosz w pudrcukrze. Wytniesz ze ciasta
    > francuskego kwadraty i postowisz na nich te byrny(gruszki). Eki(rogi) od ciasta
    > klapniesz na wiyrch i same eki skleisz cuzamyn do kupy. Tera dosz to do nagrzo
    > nego piekarnika = tymperatura i czas zalezom od tego jaki mosz piekarnik -- ajn
    > fach sproboj dwiesta stopni i pacz co sie robi z ciastym!

    *********************************************************

    Zrobiłem test z 2 byrnami.
    Mimo 200 o C i pół godziny pieczenia byrna była surowa. Francuskie ciasto dobre. Może taka być musi.
    Druga po upieczeniu włożyłem do mikroweli i była eksplozja ciasta, ale byrna była mięciutka.

    Paczka ciata wystarcza na 2 duże byrny, bo teraz małych w sklepach brak.

    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 13.02.12, 08:05
    mioues mozno blank twardo gruszka?

    w taki,razie wez miynkszy gatunek gruszki ajnfach
  • 1fatum 13.02.12, 08:28
    Były to gruszki "Konferencja".

    W krauzie w rumie siedzą sobie rodzynki. Nawet smaczne na surowo. Czekają na kolejne gruszki.
    Można zjeść rodzynki i być nawalonym jak stodoła po zbiorach i przysięgać, że się nie piło.
  • szwager_z_laband 13.02.12, 08:30
    jo tak mom ze wisniami ze spiritusu:)

    uzywom je jako dodatek do lodow:)
  • bratjakuba 06.02.12, 09:56
    szwager_z_laband napisał:

    > my jabka bierymy maue. potym polecom taki specjalny przizond do wycinania wnynt
    > rza jabka
    >
    > czterykaty.pl/czterykaty/5,108501,9791305,Akcesoria_kuchenne__zreczne_ciecie__czyli_dziwne_narzedzia.html?i=6
    ====================================================
    Jeszcze bych Wom polycioł jedyn przirzond,kierego na tych obrozkach ni ma a je bardzo przidatny.
    Wyglondo jak tako mało kielnia -chochla abo prościej jak połkulisto łyżeczka.
    Mo zaostrzone brzegi i służy do roztomańtych celow.
    1. Przi obiyraniu jabłek sie tym wykrowo te głymboko osadzony zawionzek i ogonek
    2. Ze obranych gruszek,jabłek,kiwi idzie nim wykrować gniozda nasiynne i tyn strunk.
    3. Do dań,kiere sie podowo z całymi kartoflami wykrowo sie nim take gryfne kulki kartoflanne
    i warzy sie tak jak kartofle ale dużo krotszy.

    A ztych pokozanych na obrozku przirzondow połowica nie działo prawidłowo.
    Choby tyn obiyracz do ananasow abo tyn przirzond do przitrzimowania tomatow, asom to jedynie przikłady.

    Czerwone borowki nazywajom sie po ślonsku brusiny a żurawiny ni majom swoje ślonske nazwy i godało sie na nie dycki z nimiecka Moosbery.
    Te żurawiny kanadyjske co teraz przedowajom noleżom do cołkym inkszego gatunku
    i rosnom tak na dość wielkich krzokach w przeciwiynstwie do naszych kiere som delikatnymi pnonczami rozścielonymi na mchu.
    Te brusiny abo moosbery my robiyli w doma czynsto z jabkami do miynsa, ale też śnich marmelady i niepowtarzalny Moosber- liker.
  • 1fatum 06.02.12, 11:54
    bratjakuba napisał:

    > szwager_z_laband napisał:
    >
    > > my jabka bierymy maue. potym polecom taki specjalny przizond do wycinania
    > wnynt
    > > rza jabka
    > >
    > > czterykaty.pl/czterykaty/5,108501,9791305,Akcesoria_kuchenne__zreczne_ciecie__czyli_dziwne_narzedzia.html?i=6
    > ====================================================
    > Jeszcze bych Wom polycioł jedyn przirzond,kierego na tych obrozkach ni ma a je
    > bardzo przidatny.
    > Wyglondo jak tako mało kielnia -chochla abo prościej jak połkulisto łyżeczka
    >
    .
    > Mo zaostrzone brzegi i służy do roztomańtych celow.
    > 1. Przi obiyraniu jabłek sie tym wykrowo te głymboko osadzony zawionzek i ogone
    > k
    > 2. Ze obranych gruszek,jabłek,kiwi idzie nim wykrować gniozda nasiynne i tyn st
    > runk.
    > 3. Do dań,kiere sie podowo z całymi kartoflami wykrowo sie nim take gryfne kulk
    > i kartoflanne
    > i warzy sie tak jak kartofle ale dużo krotszy.
    >
    > A ztych pokozanych na obrozku przirzondow połowica nie działo prawidłowo.
    > Choby tyn obiyracz do ananasow abo tyn przirzond do przitrzimowania tomatow, as
    > om to jedynie przikłady.
    >
    > Czerwone borowki nazywajom sie po ślonsku brusiny a żurawiny ni majom swoje ślo
    > nske nazwy i godało sie na nie dycki z nimiecka Moosbery.
    > Te żurawiny kanadyjske co teraz przedowajom noleżom do cołkym inkszego gatunku
    > i rosnom tak na dość wielkich krzokach w przeciwiynstwie do naszych kiere som d
    > elikatnymi pnonczami rozścielonymi na mchu.
    > Te brusiny abo moosbery my robiyli w doma czynsto z jabkami do miynsa, ale też
    > śnich marmelady i niepowtarzalny Moosber- liker.

    ***************************************************************

    Z przyrządów najbardziej podobają mi się pierwsze dwa od lewej z górnego rzędu i pierwszy z lewej ze środkowego i ten wycinak do jabłek.

    Ważne, aby żurawiny były przemrożone, bo będą gorzkie.

    U nas na targowisku późną jesienią bywają przywożone z terenu b. Prus Wschodnich prawdziwe leśne żurawiny. Są one drogie, ale wspaniałe.

    =========================================

    Muszę wypróbować ten przepis z pieczoną gruszką w cieście.


    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • bratjakuba 06.02.12, 11:59
    Brusiny.

    Szła rouz dziołszka bez las,
    Brusiny zbiyrała.
    Doś też szwarno była,
    Modre łoczka miała.

    Szoł za niom panoczek,
    Co lasa wachuje,
    W zielonym kabocie,
    Fesztrym sie mianuje!

    Dziyweczka sie zlynkła,
    Brusiny wysuła.
    Starczyno blachowka,
    Do trowy spuścioła.

    Feszter sie roześmioł,
    Ślypska mu blyskały,
    Zebroł dziywce winiec,
    Brusiny łostały....
  • szwager_z_laband 06.02.12, 14:02
    bardzo czynsto kozystomy z tego tysz:

    czerwonamaszyna.pl/skrobak-do-skorki-cytrusow-cuisipro,3401,p.html
  • szwager_z_laband 06.02.12, 14:00
    ja, my tym kulki z mango wycinomy/wybiyromy:)
  • szwager_z_laband 06.02.12, 14:27
    BracieJakuba we Hameryce zurawina sie tak "uprawio"

    www.youtube.com/watch?v=Vrgx5HUdeJI
    jo je zbiyrou w kieleckim na takich podmokuych terynach kaj sie uaziouo po takich porostach co na wodzie taki ruchomy "korzuch" tworzouy

    czyli podobnie:)
  • artjomka 06.02.12, 12:36
    Witom Cia Fatum!
    Dziepjyro teroski przeczytou ech o Twojym piontkowym projekcie uobiadowym.
    Njy doczytou ech sie, eli jusz mosz plan co wazic - ale jak bys niy miou - to ciepia Ci tukej sprawdzony recept na hauptszpajza.
    Coby wilk bou syty i owca couko - je to taki miszong ze piontkowego i niypiontkowego jodua.

    Bieresz (tak po dwa na osoba - a jak male to po czi) - filety ze pangi. Tyn fisz je dojsc neutralny, bestosz cza go trocha "ozywic" Poszmaruj go prziprawom Sambal oelek (pierzinsko uostro!), abo mieszankom tego diobua ze sosym ze kszonu japonskigo (taki zielony). Posuj leko kucharkym (nie robia tukej reklamy), poroma ziorkami sezamu - z zroluj. Ta rolka zawin we sztrajfa sniodaniowego bekonu - a jak niy mosz, to we ciynko szajbka szinki wyndzony (tu przychodzi konflikt piontkowego jodua).
    Te pakeciki poukuodej na papiorze do pieczynio na blasze z piekarnika
    Jak mosz malo jedzokow, i Ci miejsca na blasze uostanie, to wybier pora srednich kartofli, umyj porzondnie, i przeznij na pu. Do keliszka na jajka, abo maly szoleczki wlyj trocha oliwy, na talyrzik ruby soli i kminku (niymelanego). Teroski pyndzlym szmaruj te kartofle tam, kajs je przeznou, i tonkej w ty miyszance solno-kminkowy. I poukladej to czynsciom na spodek - na pym papiorze na blasze.Jak Ci zostanie resztka oliwy, popyndzluj leko te pakeciki ze pangi, i wiyrchy kartofli. Jak niy ma mjejsca - to poukuodej je na drugi blasze.
    Jak mosz jusz we bratrurze kole 180 °C , to wraz ta blach tak na srodkowo szyna. Za jake 20 minut bydziesz poczou pjykny zapach, kery roznosic sie bydzie po kuchni. Obejrz widoukom, eli kartofle som jusz mjynke. Jak ja, to dej na 2-3 minuty na wjyrchni grill (mozesz blach podniysc na wiyrchnio szyna - i jusz mosz joduo fertig!
    Do tego pasuje sauata ze zielyniny, ale tysz i ze czerwonych burakow (z krauzy).

    No tosz gutyn apetit!
  • szwager_z_laband 06.02.12, 14:20
    cos podobnego z tymi kartoflami:

    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=254
  • 1fatum 06.02.12, 14:27
    Same dobroci, a brzuch rośnie.
    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • bratjakuba 06.02.12, 15:07
    Jo sam kole siebie też zbiyrom zurawiny na takich torfowiskach ale to som bardzo delikatne roslinki a wybiyranie tych jagodek to mynczarnia. A w Kanadzie ech też widzioł i plantacje i dziko
    rosnonce. Te dzike to rosły na krzoczkach choby nasze młode borowki.

    pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Zurawina_na_torfowisku_podlaskie_wikiekspedycja_01.jpg&filetimestamp=20090906182324
    Chcioł bych tu też zwrocić uwaga,że slonske nazwy tych płodow leśnych brzmiom na opak niż polske i som zaś możno i starsze.
    Te czorne to som po slonsku borowki a po polsku jagody a bo czarne jagody.
    Te czerwone po ślonsku brusiny a po polsku borówki, nikiej z dodatkym brusznica.


  • hanys_hans 06.02.12, 16:48
    Katofle i harynek we zoouzie

    --
    http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
  • szwager_z_laband 07.02.12, 11:59
    dzisiej momy bratkloski:)

    do tego biouy bajerski wuszt i ciapkapusta:)
  • rita100 12.02.12, 20:36
    Smaczne danie Laband miałeś, aż czuc zapach.

    A ja się pochwalę żeberkami tradycyjnymi, buraczkami, kaszą gryczną oraz kurczyna z nudlami i pieprzem. Deser to ciasteczko tortowe kupne.
  • artjomka 12.02.12, 20:52
    Witom!
    Wto mi powjy, jak zrobic krautsalat - tako na gipko robiono sauatka z biouy kapusty.
    Kejsik mi to pokozou kolega - u niego smakowala super. Ale ech latami jij niy robiou i zapomniou.
    Wjym, co poszatkowano boiuo kapusta posypowalo sie solom (dosc duzo), i po jakijs godzinie odlywauo ta suono woda. Co sie dowauo dalij - niy wjym.
    Wjym, co smakowala.
    Pyrsk!
    PS: A u nos dzisiej my jedli rolady - ale ze swinskigo mjynca, kloski - gumiklyjzle, modro kapusta ze krauzy (kupno) - ale doprawjono japkiym i gywyrcami. Wto chciou miou ta krautsalata z biouy kapusty - na moj recept (ze krauzy - ale niy coukiym kwaszono).
  • rita100 12.02.12, 21:06
    Witom Artjomka i gratuluje dobrego obiadu. Wystawne jadło.

    > Wjym, co poszatkowano boiuo kapusta posypowalo sie solom (dosc duzo), i po jaki
    > js godzinie odlywauo ta suono woda. Co sie dowauo dalij - niy wjym.

    Dalij to trzeba w rękach tą kapustę odsączyć, czyli wycisnąć z soku. To pamiętam też.
    W tym samym momencie urywa mi sie film ;)
    Może dalij kto inny pamięta co dodać ?

  • bratjakuba 12.02.12, 21:44
    Po zasolyniu trza jom sparzyć wrzoncom wodom co by jeszcze zmiynkła i wypłokała sie sol kirej dodowo sie na poczontku sporo.
    Potyn sie jom wycisko w rynkach ale idzie do tego tez użyc karttofelpressy,kiero w kożdym domie kaj sie robi kluski musi być.

    Nastympnie dobrze je ta kapusta posiekać na drobniejsze konski dodać inksze dodatki według uznanio.
    Po mojymu konecznie musi być drobno pokroto cebula,nikierzi dowajom jabko
    grob potrzyte abo i markew we drobnych wiorkach.
    Zaś pomiyszać i jak je jeszcze ciepło to jom na chwila odstawić.
    Teraz zakwasić cetronom abo octym winnym(ostrożnie) według smaku. Prziprawić pomlytym korzyniym.
    Jak by była troszka za kwaśno to idzie to spasować odrobinom cukru.
    Odstawić na poł godziny do lodowki.Po wyjyńciu pomiyszać i ostatecznie prziprawić wdług smaku. Dziepro teraz dodać soli jak by była przipadkym za mało słono ( to zależy od tych dodatkow),pomiyszać i moge iść na stoł.
  • rita100 12.02.12, 22:25
    bratjakuba napisał:

    > Po zasolyniu trza jom sparzyć wrzoncom wodom co by jeszcze zmiynkła i wypłokała
    > sie sol kirej dodowo sie na poczontku sporo.
    > Potyn sie jom wycisko w rynkach ale idzie do tego tez użyc karttofelpressy,kier
    > o w kożdym domie kaj sie robi kluski musi być.
    >
    > Nastympnie dobrze je ta kapusta posiekać na drobniejsze konski dodać inksze dod
    > atki według uznanio.
    > Po mojymu konecznie musi być drobno pokroto cebula,nikierzi dowajom jabko
    > grob potrzyte abo i markew we drobnych wiorkach.
    > Zaś pomiyszać i jak je jeszcze ciepło to jom na chwila odstawić.
    > Teraz zakwasić cetronom abo octym winnym(ostrożnie) według smaku. Prziprawić po
    > mlytym korzyniym.
    > Jak by była troszka za kwaśno to idzie to spasować odrobinom cukru.
    > Odstawić na poł godziny do lodowki.Po wyjyńciu pomiyszać i ostatecznie przipraw
    > ić wdług smaku. Dziepro teraz dodać soli jak by była przipadkym za mało słono (
    > to zależy od tych dodatkow),pomiyszać i moge iść na stoł.

    ------------------------------------
    Trzeba bydzie zasmakować.
  • artjomka 13.02.12, 08:28
    Witom Jakubowy Braciku!
    Dziynkuja za recept. Mysla, co jak ino juzajs byda miou biouo kapusta na ibris, to sprobuja zrobic tyn salat. Recept wyglondo zachyncajonco, co - jakbych niy bou teroski we biorze - to bych jusz go zaczon probowac. Na razie poslou ech sie go do dom - po poledniu pudzie do zamlongu rozmajitych receptow.
    Pyrsk!
  • bratjakuba 13.02.12, 17:59
    Nowocześnie tyn szałot z biołej kapusty sie też robi na włosko modła z dodatkym oliwy
    abo jak kto je wychowany na Fastfood-ach to używo też majonezu.
    My som tradycjonaliści i nie jodomy kapysty z olejym.
  • rita100 13.02.12, 21:34
    Nie wiem, czy teraz kupi sie dobrą białą kapustę, po takich mrozach. Już widze , ze kartofle mi przemarzły w piwnicy.
    Z majonezem to robię kapustę pekińską.
  • artjomka 14.02.12, 07:14
    bratjakuba napisał:
    > Nowocześnie tyn szałot z biołej kapusty sie też robi na włosko modła z dodatkym
    > oliwy abo jak kto je wychowany na Fastfood-ach to używo też majonezu.

    Witom Cia Jakubowy Braciku (i inkszych kapustowych maszketnikow tysz)!

    Wczora moja znodla we internecie recept na taki szauot kapusciany z uolejym - i zwou sie on ...na grecko modua... Mozno i taki szauot jedzom i Greki i Italioki. A mozno to ino fantazja przi dowaniu receptom nazwow.
    Pamiyntom, downi modno boua salatka ze s'ledzia - zwano ...slyc' po japonsku. Jak ech kejsik bou we ty Japonii, to ech sie jednego pytou - a wjym, co umiy uon smakowicie wazic - eli take cojs zno. Odpedziou mi, co niy, a nawet we rozmajitych kucharskich ksionszkach japonskich poszperou - i recepty niy znod.
    Potym sie pokozauo - jak kejsik bou u nos we fyrmie - i ech go w doma joduym rozmajitym ugosciou - co we Japonii niy znajom matjasow ani suonych s'ledzi.
    Ale tyn slyc po japonsku mu smakowou.
    Pyrsk!
    PS: A jot wtojs moze ryba po grecku we Grecji? Bo jo ino u tesciowy (jak jeszcze zoua).
  • 1fatum 16.02.12, 22:42
    Przyjaciel napisał:

    chciolbych sie spytac czy kery z Wos ni mo przepisu na taki slonski weselny kolocz co mlodzi roznosiyli po chalpach? chodzi to juz jakis czas za mnom. Monyj od kerego mutter oma abo kerys ze famili pieke cos takigo?
    Pozdrowiom J.
    PS. Nojlepi na oby dwa, ze makiym i ze syrym


    Czy ma ktoś sprawdzony i dobry przepis, aby jedząc poczuł się jak w Heimacie.



    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 17.02.12, 13:56
    www.tvs.pl/tv/video,kuchnia_po_slasku,2006.html
  • rita100 17.02.12, 21:29
    Helou, kopnijta sie na nowy kontek o objedzie. Przekroczyliście seteczke, to tak jakbysta przypalali jadlo. Prawie kisicie się jak w wędzarni ;)
  • szwager_z_laband 18.02.12, 08:33
    a w miyndzyczasie oglondnouch twoja surowka:)

    znom jom tysz oczywiscie:)

    ps

    szczerze godajonc surowki to temat bez konca i pieronym miyndzynarodowy:)
  • rita100 18.02.12, 22:01
    Dziękuję za kontek o surówkach. Chce sie w nich specjalizować, bo uwielbiam jak mam na obiad przystawki z surówki.

    Ale popatrzcie co piszą o kostkach rosolowych, które często sobie dodaje do jadła

    Kostka rosołowa bombą chemiczną
    bornpolish.latte24.pl/3813,kostka-rosolowa-bomba-chemiczna?__utma=25734754.1403963590.1328003511.1329571416.1329597479.38&__utmb=25734754.26.10.1329597479&__utmc=25734754&__utmx=-&__utmz=25734754.1328478888.18.2.utmcsr=google|utmccn=%28organic%29|utmcmd=organic|utmctr=http%3A%2F%2Fmmariola.salon24.pl%2F275824%2Cto-nie-jest-tu-154-101-z-prezentacji-millera&__utmv=-&__utmk=99146717
  • rita100 18.02.12, 22:02
    Musze tą drogą napisać :

    Jakież było moje zdziwienie, kiedy naświetliłem dokładniej skład najzwyklejszej kostki rosołowej, jaką spożywa miliony Polaków na obiad w postaci rosołu. Nie wymienię nazwy firmy, aby nie robić negatywnej reklamy, choć i tak każdy może się domyślać o jaką firmę, a raczej koroprację tutaj chodzi. Co ciekawe na opakowaniu widnieje napis o BRAKU KONSERWANTÓW - co jest paradokslanie prawdą. Przechodząc do meritum skład kostki rosołowej pewnej niepolskiej już firmy to: sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach:

    1. Glutaminian sodu (nazwa kodowa E621) - częste spożywanie może mieć niekorzystny wpływ dla zdrowia. Niewskazany dla osób wrażliwych. Zawiera prawdopodobnie organizmy modyfikowane genetycznie (GMO).

    2. Inozynian disodowy (nazwa kodowa E631) - brak wyników badań pozwalających na wydanie opinii. Może być wyodrębniany z organizmów zwierzęcych. Jest jednym z najsilniejszych wzmacniaczy smaku. 10-20 krotnie silniejsze działanie jako polepszacz smaku.

    3. Guanylan disodowy (nazwa kodowa E627) - brak jeszcze wyników badań. Jest 10-20 krotnie silniejszym środkiem niż glutaminian sodu. Zawiera organizmy modyfikowane genetycznie (GMO).

    skrobia, tłuszcz kurzy, aromaty, kurkuma, marchew, cukier, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, nasiona selera, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt mięsa kurzego oraz barwnik:

    karmel amoniakalny (nazwa kodowa E150c), częste spożywanie, którego może mieć niekorzystny wpływ dla zdrowia. Może powodować problemy jelitowe. Zawiera organizmy modyfikowane genetycznie (GMO). Zabroniony w Unii Europejskiej. W testach przeprowadzonych na zwierzętach przy dużych dawkach stwierdzono skurcze i obiżenie ilości limfocytów (białych krwinek krwi).

    Ale najważniejsze jest to, że kostka nie zawiera substancji konserwujących w czym producent faktycznie nie kłamie, a jedynie jest naładowana ładunkiem związków chemicznych. Tak wygląda niestety domowe menu, które w pośpiechu życia codziennego i nieswiadomie sami sobie układamy.

    W każdym bądź razie, wszystkim życzę smacznego rosołku (byle bez kostki rosołowej).
  • 1fatum 19.02.12, 07:28
    Do takiej ilości chemii i soli nie ma potrzeby dodawać konserwantów. Taka kostka może zastąpić konserwant.

    --
    ****************************************************************
    Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
  • szwager_z_laband 03.03.12, 15:05
    dzisiej dobro zupa z bani, ale inaczyj - bo ze mlykym kokosowym, troszka posiekanym czerwonym czili i na koniec posiekanom zielonom kolyndrom, a nojwazniejsze = ze krabami leko przismazonymi bez fetu! Som w niyj tysz marchewka, cebula, ingwer, masuo, jarzynowy wywar i ciut ciut soja zouzy i wycisniyntyj cytryny. To je tako krymowo supa ze lepszyj se niy poradzicie forsztelowac:)

    zrobiouech do wyboru, kto woli kraby a kto krewetki


    na druge zech zrobiou wincyj rzeczy, bo slonszki szauot na occcie (pelkartofle, pszipieczony wuszt i boczek, ogrki kiszone, cebula, sol, pieprz i pieprz ziouowy, no i trocha octu).

    Potym kisior(surowka z kiszonych ogorkow, ciynko pokronyj biouyj i czerwonyj cebuli, cebuli, bani ze krauzy/z kompotu z nelkom, no i miod, sol i piprz

    a kto to niy lubi tyn dostowo do wyboru harynki we smietonce ze cebulom, z kulkami zielonego piprzu ze krauzk(bo te suche by za dugo naciongac musiauy)i, no i trocha z solom i normalnym pieprzym

    i wszysko bez pomocy!

    :)
  • artjomka 06.03.12, 05:43
    Piernika Szwager - a tojs mi z tom receptom narobiou smaku.
    Jo robia zupa z bani jusz ot pora lot - ale je to cremezupa.
    Byda musiou - jak przyjadymy z urlopu - ros zrobic jom na Twoj recept.

    Koncza, bo idymy na sniodanie (tukej czas je 3 godziny do przodka).
    Pyrsk!
  • szwager_z_laband 06.03.12, 06:55
    fajnego urlopu winszuja

    a co tam na obiod mocie?
  • artjomka 06.03.12, 09:23
    Hallo Szwager!
    Tukej z tym uobiodem je rozmajicie. W hotelu je 7 restauracji, kaj mozesz sie zamowic co chcesz - bo i tak za to cza zapuacic.
    Ino za sniodanie niy cza puacic - jest to bufet - ale tak rozmajity, co sie niy znudzi. Pora ciekawych rzeczy znojdziesz - jak chocby mlyko uod kameli (nic do mie), no i kupa owocow. Ale i "normalne" joduo je tysz (wuszt, kyjza i ciepue tysz). Wszyjstko bes mjynsa swinskigo - ale jedna eka mo joduo dlo "niywiernych" - jak wusztliki na ciepuo, salami , szpek i tymu podobne.
    Tak po prowdzie, to niy robi to roznicy - ani we wyglondzie, ani we smaku - eli mosz wuszt ze puty, eli z wiepszka. Nawet pieczyn ze kozloka abo barana smakuje bardzo dobrze - i poza tym niy na knobloch.
    We tych restauracjach mozesz sie zjejsc jodlo na indyjski art, na tunezyjski, abo turecki. Ino, co smakuje to pedziou bych - lepi, jak we tych krajach.
    Jak bou ech we Indiach, to ech sie niy chyciou za ichniejsze szpecyjauy - bo ech sie bou coby mi sie niy dzwiguo. Tukej kelner przinosioui po trocha z kozdego, coby sprobowac. Bestosz bouo to dojsc interesujonce.
    A w ty tureckij, to ryba kero ech zamowiou, smakowaua super.
    A jak chcesz, to mozesz sie cojsikzjejsc we restauracji w molochach zakupowych.
    Pyrsk!
  • szwager_z_laband 06.03.12, 15:47
    a kero kuchnia nojlepiyj Ci odpowiaddo osobiscie?

    no i zaro za tym sie pytom o danie:)
  • artjomka 06.03.12, 19:50
    Witom Cia Szwager!
    Dzisiej boua niesztabilno pogoda, to my sie zrobjyli pora kilometrow bez land i teroski dopjyro som my nazot. Tukej jusz je prawie dziesiync , bestosz uotpisza Ci jutro.
    Czim sie!
    Pyrsk!
  • artjomka 07.03.12, 05:41

    Halo Szwager! Witom!
    Jak ech wczora napisou - dzisiej szkryflna pora zacow - juzajs o jodle.
    Teroski momy tukej prawie pu do dziewionty. Suonce jusz sie na niebie rozgosciouo, i jak widac, mo chync pogrzoc.
    A teroski o jodle.
    Musza Ci pedziec, odpedziec na Twoje pytanie niy jest tak leko. Bo slonsko natura mo to do siebie, co sie do wszystkigo - nawet do polcki okupacji naszego hajmatu - przypasuje.
    Co o jodlo idzie - no ja - ciynszko mi pedziec, coby mie jakos kuchnia (poza slonskom) rajcowaua. We kozdy kuchnie zdojdziesz cojsik, co idzie ze smakym zjejsc - ale jo niy noleza do tych, kerzy eksperymyntujom przi wyborze we restauracji. Eli to dobrze, eli niy - niy wjym.
    Moja to probuje rozmajite egzoty. Jak na razie sie jeszcze niy otrula.
    Jak jusz eksperymyntowac, to w doma. Probuja rozmajite recepty - mozno niy tak kreatywnie jak Ty - ale robi mi to szpas. A jak jeszcze sie udo i wszyjstkiym smakuje - to sie czowiek raduje.
    Tukej we hotelu je jedna indyjsko restauracja. Jak my tam poszli jejsc, to spytou ech sie kelnera, co by nom poleciou. To je dobro metoda, jak niy wiysz, co ci na talyrzu prziniesom.
    Dostali mi rozmajite potrawy ze ryby i mjynsa, zielyniny wazony i pieczony, zouzy suotke i uostre - a na koniec rozmajite desery. Jak oune sie zwauy - niy byda powtorzou, bo niy wjym tak na 100 procynt. Ale bouo to bardzo dobre.
    Niykere mozno ech jusz jot we Indiach - ale tukej bouy elegancko podane.
    Tak tysz i bouo we tureckij restauracji. Joduo bardzo dobrze doprawione, i to prawie bez knoblochu (niy ciyrpia).
    No to poleku robia szlus, bo cza isc co zjejsc na sniodanie.
    Pyrsk!
  • szwager_z_laband 07.03.12, 05:57
    trocha mie to wszysko pszipomino moj urlop we Malajzji, no i widza ze Twoja je wiyncyj z natury tak jak jo, jak idzie o maszkcynie:)

    no tosz jak cos ciekawego jeszcze zjysz to dej znac - a mozno jakos recepta(?)

    i pamiyntej tam owoce posmakowac!
  • artjomka 07.03.12, 08:24
    Halo Szwager!
    Jusz my pojedli.
    Ja, urlop we Malaysji to napewno pjykno sprawa. Jo tam jusz bou pora razy dinstlich - ale Ci powjym, co ech ze tego kraju mauo widziou. No we Kuala Lumpur trocha - bo tam momy filia naszy fyrmy, to cie jusz tamci koledzy weznom i pokozom trocha.
    Bou ech ros we jedny restauracji w tym podwojnym Menara Petronas. Joduo bouo wysmjynite - ale niy pamjyntom jusz co ech jot.
    Mozno w tym roku - jak byda tam juzajs, to sie popytom o recepta, bo ludzie tu som mile.
    Abo - jak byda jusz w biorze, to ciepna meila do taki jedny dziouszki, kero je we teamie - coby mi trocha receptow podciepua.

    Teroski chcymy z mojom i jeszcze jednom parom, kero my tukej poznali w hotelu, pojechac pooglondac sie znany we okolicy tor wyscigow autowych. Dwie godziny jazdy - auto mom tukej tak czy tak, to czamu niy. Pod wieczor bydymy nazot.
    Pyrsk!
  • szwager_z_laband 07.03.12, 15:39
    jo tam miau pszijymnos we Malajzi poznac trocha japonsko kuchnia i osobiscie bouo to cos domie.

    a kajs Ty je tera gynau?
  • artjomka 07.03.12, 20:29
    Witom Cia Szwager!
    Jusz my som nazot po naszy wycieczce.
    Trocha duzyj twaua, ale sie werciouo pojechac (auto mo klimatyzacja, bestosz niy robi nic, co za uoknym wor).

    Pytosz sie, kaj robia tyn urlop. Niy gorsz sie - ale nim Ci powjym kaj my som - dom Ci malo zagadka - i zoboczysz, co som zgodniesz.
    Jak jusz ech szkryflou - czas tukej je czi godziny do przotku (teroski 23:10). No i dojsc gorko - teroski fajnie - ale w dziyn bouo kole 27 stopni.
    Hotel, w kerym mjyszkomy je na sztucznie usuty wyspie - kero wyglondo z wjyrchu jak.......
    Som kraj niy je wielki - ale piezinsko bogaty. Te ludzie, kere tukej zyjom som we swojym kraju we mniejszosci - ale to skisz tego, co dajom sie obsugiwac bez przijezdnych ze rozmajitych krajow w kerych majom ta samo religio jak tukej.
    Miejscowe ludzie oblykajom sie inaksij jak my. Chopy noszom bioue koszule do ziymi, a na uebach pieluszki, kere szimiom im sie na nich durs czorne sznorki, kerych konce wiszom im na puklu. Ale to wszyjstko je bardzo czyste i wybiglowane. Od nich kobjyty oblykajom sie na czorno. Na gowach majom chusty, a czynsto i s przotku gardinka, co jom fcale niy widac. Abo ino uoczy. Sztofy tych obleczyn som bardzo dobry jakosci.
    Te chopy som sztyjts niyogolone, abo noszom krotke brody. I jezdzom rubymi autami - bo bynzyna tu je pieronym tonio.
    A tak poza tym - to w sonsiedniym kraju - kery je jeszcze bogatszy - jest dojsc znany tor, kaj scigajom sie auta.
    Aha - i jeszcze jedno! Stoji tukej tysz taki hotel, kery wyglondo jak zaglowka. Teroski, jak sie siedzymy na tarasie we izbie - to widzymy od niego swiatua.
    No to jusz wjysz kaj my som.
    Czim sie gelyndra i Pyrsk!
  • szwager_z_laband 07.03.12, 20:39
    ach juz wia - moja kuzynka tam miyzsko:)

    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=757&pos=3

    jak spotkosz tako blondyna z rubym warkoczym co szprecho, godo i mowi, to to je odniyj mama;)
  • artjomka 07.03.12, 21:13
    Pjykno dzioucha!
    A zagadka ejs rozwionzou!
    Pyrsk!
  • artjomka 14.03.12, 05:38


    Witom Cia Szwager!
    Jak widzisz - ech Cie niy zapomniou.
    Dostou ech jedyn recept ze Malaysji - przelonacou na nasze - ciepja Ci , cobys mog wyprobowac.
    Jak widza joduo je einfachowe - to znajonc Ciebie - napewno je znosz!
    Czim sie!
    Pyrsk!

    Recepty na potrawy z Malezji:

    "Krewetki curry Malaya"

    W Malezji, trefiouy sie bez stulecia rozmaite kultury. Arabow, Thais, Birmanow, Tamilow, Persow czy Chinczykow. Ostauo to nie bez sladu w kuchni malezyjskij. Joduo pod nazwom „Krewetki curry na art malajski” moze byc tego przykladem.
    Rozpowszechniona w calej Malezjii, a gownie na zachodnim wybrzezu - kaj znojdzie sie jom w karcie nawet malych restauracji, kere serwujom Baba-Nonya specjauy - mieszanka dan kuchni chinskij i malajskij – z rozmajitymi mieszankami curry i kokosowego mlyka.

    Skladniki do 4 – 5 osob.

    800 g srednich krewetek (oczyszczonych z gow i skorup)
    50 ml oleju roslinnego
    1 lyzka stolowo zmielony kurkumy
    posiekane dwje cebule.
    1 – 2 zielone chili – posiekane drobno. (ziorka nopszot wyplukac – bo som bardzo uostre),
    drobno posiekane 4 zabki czosnku
    1 ½ lyzki stouowy proszku kolendry
    1 ½ lyzki stouowy kminu rzymskigo
    50 g jogurtu naturalnego
    50 ml Creme fraîche
    50 ml mlyka kokosowego
    3 lyzki stouowe, siekanej swiyzy zielony kolyndry
    Pu uyzeczki herbacianej soli

    Przigotowanie.

    Z gow i skorup krewetek z okolo 750 ml wody i soli uwarzyc bulion. Gotowac kole3-4 minut.. Przeloc bes sitkoWciepnonc do bulionu krewetki, i te warzic 1-2 minuty – az bydom rozowe.. Wyciongnonc krewetki na talysz.
    W woku abo patelni ogrzoc olyj i wciepnonc cebula, kero garowac kole 5 minut na zloto (nie przypolic).Potym dodac czosnek i chili. Dodac teroski ziola i mieszajonc podgrzywac calosc, az zacznie sie roznosic przyjymny zapach.
    Teroski wlewomy bulion, i mieszajonc zawartosc woka redukujemy plyn o polowa. Dodowomy creme fraîche, jogurt i mleko kokosowe. Calosc kole 2-3 minut grzoc, ale nie gotowac.
    No i na koniec dodowomy krewetki i zielono kolendra i zostawiomy kole 15 minut, coby sie zapachy/smaki wymiyszauy. Nie gotujymy jednak, ino czimomy temperature.

    Szuo by siespytac – czamu niy bierymy do tego jodua proszku curry z tytki?
    Idzie zwionsc – ale mieszanka z recepty dowo bardzij intynsywny zapach i smak.
    Idzie pedziec, co jak sie niy mo tych suszonych gywyrcow, jak kmin, koriander, eli kolydra – niy robi sie wielkigo grzychu jak sie wejzmie curry gotowe.
    No i jeszcze na koniec.
    Nojlepi smakuje ta potrawa z ryzym – jasminowym abo basmati – kery cza uwazyc – ale tak, coby sie niy prziskwarzou ani niy polepiou.

    Smacznego!
  • szwager_z_laband 14.03.12, 06:31
    richtik fajno recepta°

    jo dzisiej niymom czasu to robic ale na zicher to zrobia abo jo abo moja, no i sie pochwola jak to sie udo i jak smakuje!

    Dziynki i do Cia i do tyj kolezanki!
  • szwager_z_laband 14.03.12, 06:33
    tego niy znouech i mozno mogesz cos pedziec nom sam o tyj "herbacianyj soli"(?)
  • szwager_z_laband 14.03.12, 07:01
    idzie to o take cos?

    reiner Grüner Tee, Schale von Bio-Limetten, Meersalz
    Schritt 1
    Schale von den Limetten reiben. mi Tee und Salz mischen. Vorsichtig im Backofen bei geöffneter Ofentür und ca 50° trocknen. In ein gut verschließbares Gefäß geben.
  • szwager_z_laband 14.03.12, 16:26
    Ha!

    wydrukowouech ta recepta dzisiej rano, a tera juz moga pedziec ze mi smakowauo:)

    moja to dzisiej zrobioua:)

    zjoduech to z apetytym i moga dalyj polecic:)

  • artjomka 15.03.12, 06:16
    Witom Cia Szwager!
    A to sie ciesza, co ci ta recepta przipadua!
    Pyrsk!
  • szwager_z_laband 15.03.12, 06:20
    jako rewanz polecom to:)

    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=396&pos=65
  • rita100 17.03.12, 09:53
    A dziś mam rosołek z nudlami i sztuka mięsa w sosie chrzanowym z buraczkami i słynna surówka 'jak kto lubi' z marchewki i jabłkami polane majonezem z dodatkami.

  • szwager_z_laband 17.03.12, 11:36
    to prawie jak w Spreeywaldzie - kebyniy te buraczki:)

    to je tam danie regionalne!
  • rita100 17.03.12, 22:10
    A co miast buraczków ? Też zrobiłam suróweczkę.

    http://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/thumb_k-P1016732.JPG
  • szwager_z_laband 18.03.12, 07:19
    jo to lubia ze modymi kartoflami posutymi np pitruszkom i ajnfach zielono sauta ku tymu
  • rita100 18.03.12, 19:30
    szwager_z_laband napisał:

    > jo to lubia ze modymi kartoflami posutymi np pitruszkom i ajnfach zielono sauta
    > ku tymu

    Ja też uzywam mocka zielonej pietruszki, a taka idzie już świeżą w doniczce chować.
  • szwager_z_laband 18.03.12, 20:13
    sznitlauch, zielono pietrusza, basylia, i kolyndra to u mie na oknie w doniczce prawie couko zima znondziesz:)

  • rita100 18.03.12, 20:22
    szwager_z_laband napisał:

    > sznitlauch, zielono pietrusza, basylia, i kolyndra to u mie na oknie w doniczce
    > prawie couko zima znondziesz:)
    >


    szczypiorek też ? Widziałam, ze i koper w doniczce mają.
    Ja na wiosnę przesadzę do ogrodu. Prawie lubczyk wyjdzie.
  • szwager_z_laband 18.03.12, 20:36
    ja sznitlauch tysz:)

    jo w tym roku sieja piyrszy roz z ciekawosci to
    shop.mein-schoener-garten.de/pflanzen/salzkraut-osaka-kraeutersamen_pid_1417_35448.html
    niywia jak to sie po polsku mianuje, ale to mo smak morskyj soli:)
  • szwager_z_laband 18.03.12, 20:37
    i ta odmiana bazyli:

    green-24.de/forum/files/thumbs/t_basilik_148.jpg
  • szwager_z_laband 18.03.12, 21:16
    sadzimy.home.pl/pl/p/Bazylia-Serrata/425
  • bratjakuba 18.03.12, 20:46
    szwager_z_laband napisał:

    > ja sznitlauch tysz:)
    >
    > jo w tym roku sieja piyrszy roz z ciekawosci to
    > <a href="shop.mein-schoener-garten.de/pflanzen/salzkraut-osaka-kraeutersamen_pid_1417_35448.html" target="_blank" rel="nofollow">shop.mein-schoener-garten.de/pflanzen/salzkraut-osaka-kraeutersamen_pid_1417_35448.html</a
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    niywia jak to sie po polsku mianuje, ale to mo smak morskyj soli:)
    ************************************************************
    SALSOLA - SŁONE ZIOŁO-WARZYWO DO SUSHI
  • szwager_z_laband 18.03.12, 20:49
    do sauatek tysz:)
  • szwager_z_laband 18.03.12, 20:55
    www.saemereien.ch/samen_online_shop/salatsamen-bestellen-salzkraut-okahijiki-salsola-komarovii-samen
    do szpagetti tysz jak widac:)
  • gryfny 18.03.12, 10:12
    dzisioj robia tarte kluski zaro,co jeszcze idzie wciepnoc poza cebulom i jajcem coby orginalne bouy?
  • szwager_z_laband 18.03.12, 10:29
    z cebulom?

    tego niyznom ...(?)
  • gryfny 18.03.12, 10:41
    tysz tarto,zawsze tako niewielko
  • szwager_z_laband 18.03.12, 10:44
    musza to sprobowac tysz zrobic:)

    dziy<nki

    ps

    zamiast jo Ci, to Tys mi pomog:)
  • gryfny 18.03.12, 11:00
    nie ma sprawy,ida robic,dzisioj wyjontkowo jo w kuchni mom "kierownika"
  • szwager_z_laband 18.03.12, 11:04
    jo dzisiej tysz som robia obiod, ale robiymy gryla :)

    zupa juz mom uwarzono prawie:)
  • szwager_z_laband 18.03.12, 10:44
    zrob najpszod jedna na proba

    jak bydzie sie rozlatywac to mogesz trocha monki kartoflanyj dodac
  • berncik 18.03.12, 11:35
    My dzisiej momy Kassler z Ananasem und Köse Überbacken ,Kloski ,Pilz Sosse,do tygo
    grüner allerlei .Tz.China Kohl ,jabko,,mandarynka,truskawki,Moja lieblinks wurzel Seleri,
    pietruszka i dill.Potem tako marinada Oliven Öl,woda mineralno, cukier ,sol,cytryna.
    My to nazywomy" Tante Dora Salat".To je Siostra od Moi i Ona tzen Salat zawsze robi.
    Do tygo wino od wczora,RUBY CABERNET , California, od Lidla ,smakuje dobrze,ino jo nie je znawca.od wina.Pija wino do obiadu bardzo czesto.Ale nie widza zodnej ruznicy miedzy winem co kosztuje 70 albo 100 € a za 2 € bo albo smakuje albo nie.
  • szwager_z_laband 18.03.12, 11:39
    szkryfnij mozno ta recepta na ta tanty dora szauot:)
  • berncik 18.03.12, 12:01
    To je tyn Salat.
    .Tz.China Kohl ,jabko,,mandarynka,truskawki,Moja lieblinks wurzel Seleri,
    pietruszka i dill.Potem tako marinada Oliven Öl,woda mineralno, cukier ,sol,cytryna.
    My to nazywomy" Tante Dora Salat".To je Siostra od Moi i Ona tzen Salat zawsze robi.
    Bez lato je jeszcze lepi bo mozesz dac wszystko co rosnie w Ogrodku,ino wszystko blank drobno pokroc albo zetrzec.Ze smietanom to tysz idzie ,to raczej unikomy skuli wogi.
  • szwager_z_laband 18.03.12, 12:07
    acha, czyli te truskawki tysz pszidom rajn!

    przedtym zech to niy zrozumiou
  • berncik 18.03.12, 16:39
    szwager_z_laband napisał:

    > acha, czyli te truskawki tysz pszidom rajn!
    >
    > przedtym zech to niy zrozumiou

    Ja Truskawki tysz ,my momy swoje zamrozone
  • bratjakuba 18.03.12, 12:17
    U mie dzisiej som Wiener Schnitzel -cielynce(po dwa małe),do tego Kus-Kus z jarzynami
    i cieciorkom(kichererbsen).
    A jako dodatek zielono fasolka szparagowo obtoczono po uwarzyniu na parze w odrobinie masła.
    Na deser kompot surowy z arbuza,melona,kiwi,pomerańczy z troszkom cukru i cetrony.
  • szwager_z_laband 18.03.12, 13:14
    Pycha:)

    sznycel jysz ze plasterkym cytryny?
  • bratjakuba 18.03.12, 15:43
    szwager_z_laband napisał:

    > Pycha:)
    >
    > sznycel jysz ze plasterkym cytryny?
    ----------------------------------------------------------------------------
    Nie. Bez niczego,kropia go sokym z cytryny przed smażyniym.
  • bratjakuba 18.03.12, 12:03
    gryfny napisał:

    > dzisioj robia tarte kluski zaro,co jeszcze idzie wciepnoc poza cebulom i jajcem
    > coby orginalne bouy?
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Musisz bardzo dobrze odciść same trzyte kartofle,dziepro potyn natrzić do nich ta cebula.
    Ze jajec wiela tam chcesz dodać same żołtka a biołka ubic z ntroszkom soli na piana.
    Do masy kartoflano cebulowej dodać tela monki co by była dość gynsto.
    To musisz wyprubować bo tego nie idzie opisać a zależy to od kartofli i jak som wycisnyte.
    Dziepro przed warzyniym przeniyść du drugej miski 8 łyżek tej masy i 2 łyżki piany i ostrożnie łyżkom zamiyszać( unterheben).
    Do warzynie nabiyrać tej masy z pianom na mało łyżeczka moczono we wrzoncej wodzie
    i kłaść na wrawo ale nie wrzonco woda( nie śmi bulgotać).
    Jak chcesz mieć dobrze uformowane te śliszki to musisz wziońc drugo łyzeczka i je troszka nimi obkulać.
    Wyciongnyć z wody po próbie.
    Przeważnie warzić jeszcze 3-4 minyty od wypłyniyńcio.
    Uwarzone kluski odkłodo sie do głymbokej miski z wrażonym,obroconym do gory dnym talerzykym. Po tym talerzyku woda spływo na dno miski i kluski nie som madźglate.

    Jak mosz wielko familio i musisz tych kluswk warzić dużo co przewaznie nie udowo sie na rouz,to nejlepszy po uwarzyniu wszystkich wziońć wielko patelnia z łyżkom masła i na nij lekko przipiyc te kluski przed podaniym. Ale durch trza ruszać tom patelniom aby do nij nie prziwarły.
    Guten Appetit!
  • gryfny 18.03.12, 12:20
    Danke BJ,nie dzisioj za duzo fomlowania z twojom wersjom, inkszym razem. Dzisioj mo je fertig.
    Jo trza cebula z kartoflami i wyciskom wszystko mit ,no i inno gelb z jajca dazu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka