Dodaj do ulubionych

codzisiej na obiod?

11.12.11, 10:48
rosou no i ...
... u mie dzisiej gyns' pieczono z musztardom

1 Gyns'
100 ml musztardy
pieprz
50 ml soja zouzy

gyns' natrzyc' pieporzym i musztardom zmiyszanom z sojowom zouzom

odstowic' na godzina

kozde pou kilo miynsa to je 25 minut pieczynia

tymperatura = 175

co jakis czas polywac stopionym fetym z tyj gynsi co sie piecze.

:)

do tego modro kapusta i kloski
Obserwuj wątek
    • socer-schlesier Re: codzisiej na obiod? 11.12.11, 10:59
      U mie dzisiej na obiod momy krolika.Tyn zapach to sam jusz czuja dwie izby dali od wczora bo "przirzondzajom " go zawsze jusz od soboty wieczor.
      No ale najpiyrw cza do kosciolka jeszcze skoczyc bo to ta godzina.Wszystkim smacznygo rodzinnygo niydzielnygo obiadu zyczam .
        • berncik Re: codzisiej na obiod? 17.12.11, 23:00
          szwager_z_laband napisał:

          > juz my to robiyli - w tym wedug mie wszysko zalezy od dobryj zouzy, bo inaczyj
          > je to mdue jak na moj smak

          Szwager:piszesz ( je to mdue jak na moj smak)Bo Ty robisz feler .Bo dobre mienso i prziprawy robiom dobro sosa ,a nie na opak. Jako my to zrobieli i na prowda palce lizac.
          Pisza my bo moja i jo zawsze robiemy take zeczy razem.
          Kupieli my swiezy Met font. do tygo zech domieszou jedna modro cebula (bo biouo robi goszke)grubo szajba seleru i trocha na smak wyndzonej szpyrki . wyndzonki.jo to wszystko zmiksowou na bryja i pomieszou ze tym metym,do tego piepsz,sol i jedno jajco i ta masa jo powciskou do tych Cannelloni.Moja zrobioua dobro sosa ze smietanom ,zaprawionymi tomatami i schampiniokami,mit thymian i winym zaloua towszystko i do piekarnika po pou
          godz.parmezan nawierch .Godom Ci ein gedicht.

          Z doswiadczynio wiem jak my probowali na Slonsku nadziewane kurze udziki to nadziewanie bouo suche i jakos take bez smaku,a jak my to sami w doma zrobieli to dopiero bouo dobre.
          Przez tyn filung dobrze prziprawiony i zatela fetu.to potem te nojwazniejsze -ta sosa je dobro.
          • ballest Re: codzisiej na obiod? 17.12.11, 23:06
            "Kupieli my swiezy Met font. do tygo zech domieszou jedna modro cebula (bo biouo robi goszke)"

            Bercik, jou to prawie moji pedziou!


            --
            pyrsk
            Ballest
            "Dobra retoryka jest tarcza niewiedzy"
            Gleiwitz
            • berncik Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 00:09
              ballest napisał:

              > "Kupieli my swiezy Met font. do tygo zech domieszou jedna modro cebula (bo biou
              > o robi goszke)"
              >
              > Bercik, jou to prawie moji pedziou!

              To ino jak je za dosc tej cebuli ,bo we tym mecie juz cebula je.Ta modro se nazywou Salatzwiebel.i nie musisz jom zeszklic .je lagodniejszo.
              >
              >
        • ballest Re: codzisiej na obiod? 17.12.11, 23:03
          szwager_z_laband napisał:

          > juz my to robiyli - w tym wedug mie wszysko zalezy od dobryj zouzy

          A jou myslou, ze wszystko zalezy od dobry zony?
          ;)

          Bo nie wierzam ze Ty umiysz worzyc !;)?
          --
          pyrsk
          Ballest
          "Dobra retoryka jest tarcza niewiedzy"
          Gleiwitz
          • berncik Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 00:06
            ballest napisał:

            > szwager_z_laband napisał:
            >
            > > juz my to robiyli - w tym wedug mie wszysko zalezy od dobryj zouzy
            >
            > A jou myslou, ze wszystko zalezy od dobry zony?
            > ;)
            >
            > Bo nie wierzam ze Ty umiysz worzyc !;)?
            bys se mozno i pomylou ballest.Prowda je Moja je spec od wyzynio i Pieczynio.Zaniem moja poszla na renta to jo warzou kozdy dzien przez dwa lata bo jo juz bou na rencie to mie robiouo spass.toch wyszukiwou rozne cuda czasami i bouo dobre.ha,ha,ha,
          • szwager_z_laband Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 09:27
            klar zy niy poradza tak dobrze jak moja, ale coros to lepiyj

            wuasciwie to robiymy, tak jak u Berncika wszysko nowe razym, tak tysz bouo z tymi nudlami co je Berncik sam pokozou.

            Berncik tosz som es szkryfnou ze wszysko pszi nich od dobryj zouzy zalezy = moja mi prawie podpowiado ze ona je roz zrobioua tysz ze rucola ricotta nadziyniym
                • ballest Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 11:15
                  Lazanki nauczyla nos robic kolezanka ze Wroclawia, jak u nos boua, tego my nie znali.
                  Kapusta sie szatkuje, abo jak se tozwie ;)
                  Pierogi my tysz nie znali, te zrobioua jeji Mama jak jo we Wroclawiu bou, tera robiom pierogi nawet we Glywicach ;).

                  --
                  pyrsk
                  Ballest
                  "Dobra retoryka jest tarcza niewiedzy"
                  Gleiwitz
                  • rita100 Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 11:52
                    To tak wygląda Seppel. Witoj :)
                    Tylko tako fotke zrobiłam. Ciasto na nudle kroimy w kostkę i gotujemy. (Ja kupiłam gotowy makaron) Głowkę kapusty , podzieliłam na cztery części i uwarzyłam. Potem ochlodziłam i poszatkowałam kapuste nożem. Na patelni usmażyłam pokrojona w kostkę kiełbasę i boczek oraz cebulę. Wymieszałam z kapustą, potem do makaronu. Wymieszałam, sól, pieprz i do garka, a potem do piekarnika. Tak z godzinkę piekłam i fertyk - palce lizać.

                    Troche mi zdjęcie nie wyszlo, ale jadło odwrotnie. To jest fotka z przed pieczenia, zaraz do piekarnika wsadzam.

                    http://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/thumb_k-P1016552.JPG



                    • seppel Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 12:57
                      rita100 napisała:

                      > To tak wygląda Seppel. Witoj :)...
                      ............
                      Interessant ;)
                      my to tysz (mehr oder weniger) sam znomy ;)
                      (Krautnudeln)
                      Nudle som aber te "normalne" also Bandnudeln und
                      my dodowomy jeszcze die Kirschtomaten do tego
                      und Kyjsom(Parmesan) przed überbacken posypuja
                      a ja,zamjast Worsztu dowomy gehacktes vom Rind(Krowa ;))
                      Mahlzeit!
                      Dzisio übrigens, mom Huhn im speckmantel mit Sternanis gewürzt plus Knödel



                      • hanys_hans Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 13:24
                        seppel napisał:

                        > rita100 napisała:
                        >
                        > > To tak wygląda Seppel. Witoj :)...
                        > ............
                        > Interessant ;)
                        > my to tysz (mehr oder weniger) sam znomy ;)
                        > (Krautnudeln)
                        > Nudle som aber te "normalne" also Bandnudeln und
                        > my dodowomy jeszcze die Kirschtomaten do tego
                        > und Kyjsom(Parmesan) przed überbacken posypuja
                        > a ja,zamjast Worsztu dowomy gehacktes vom Rind(Krowa ;))
                        > Mahlzeit!
                        > Dzisio übrigens, mom Huhn im speckmantel mit Sternanis gewürzt plus Knödel
                        >

                        to moja tysz robi ale to je Bandnudelauflauf

                        --
                        http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
                        • seppel Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 17:25
                          hanys_hans napisał:

                          > to moja tysz robi ale to je Bandnudelauflauf
                          > .........
                          ist das nicht herrlich!
                          ;)pszinojmi jedyn wjy kedy Krautnudeln zu Bandnudelauflauf mutieren

                          mein Gericht (wenn du mir erlaubst)werd ich aber weiter
                          Krautnudeln nennen.
                          Am ende ist es sowieso sch.egal ;)die Hauptsache es schmeckt
                          • rita100 Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 20:41
                            seppel napisał:

                            > hanys_hans napisał:
                            >
                            > > to moja tysz robi ale to je Bandnudelauflauf
                            > > .........
                            > ist das nicht herrlich!
                            > ;)pszinojmi jedyn wjy kedy Krautnudeln zu Bandnudelauflauf mutieren
                            >
                            > mein Gericht (wenn du mir erlaubst)werd ich aber weiter
                            > Krautnudeln nennen.
                            > Am ende ist es sowieso sch.egal ;)die Hauptsache es schmeckt

                            ---------------------------------------------------------
                            W łazankach wszystko wolno, byle była kapusta i makaron.
                            Hanys, zapiekanki z makaronem bywają rózne, a łazanki tylko takie.
                      • rita100 Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 20:38
                        seppel napisał:
                        > Nudle som aber te "normalne" also Bandnudeln und
                        > my dodowomy jeszcze die Kirschtomaten do tego
                        > und Kyjsom(Parmesan) przed überbacken posypuja
                        > a ja,zamjast Worsztu dowomy gehacktes vom Rind(Krowa ;))
                        > Mahlzeit!
                        ------------------------
                        Tak, na różne sposoby można te łazanki robić. Mozna też bez mięsa zrobić, bo chyba najwazniejsza w tym jest kapusta. Ona dodaje smaczku. Róznica w nudlach jest taka, że do rosołu nudle robimy cieńkie ciasto, a do łazanek ciasto wałkujemy troszkę grubiej.
                    • hanys_hans Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 12:42
                      Uazanki kere robi moja:

                      nalesniki blank ciynke take jak na krokety usmarzyc´, pokroc´ w szyroke paski "makaroon"

                      farsz:

                      biouo kapusta pokroc´ podgotowac´, uodcedzic´ i blank lekko wycisnyc´, pokroc´ jeszcze na drobno, srogo cebula podsmarzyc´ na zuoty kolor (niy spolic´ bo farsz bydzie gorzki) dodac´ kapusta i couki czas miyszajoonc dobrze zesmarzyc´ dac´ pozoor coby se niyprzipoliuo. Jakby kapusta byua twardo podloc´ wodoom i dusic´ do miynkos´ci, potym dodac´ pokroonego dobrego leko podsmarzoonego abo niniypodsmarzoonego to jusz podle smaku, woorsztu abo szynki abo boczku wyndzoonego. Idzie tysz dodac´podsmarzoone grziby abo suszoone dusic´ razym ze kapustoom itd... dodac´ makaroon z nalesnikoow wymiyszac´ ...doprawic´ do smaku soloom piepszym itd...zalerzy jak koomu smakuje ale uazanki powinne byc ´dobrze popiepszne. Tak samo idzie tysz z kiszonoom kapustoom ino dodac´ lis´c´ laurowy i ziele angelske




                      --
                      http://schlesien.nwgw.de/FGGG/smilie.png
                      • rita100 Re: Uazanki kere robi moja: 18.12.11, 20:49
                        Hanysowa perfekt to robi. Takie są właśnie prawdziwe łazanki.
                        Ale o tych nalesnikach to żech niewiedziałach ;))) Żal mi tych nalesników pokroić, kiedy mogłabym w marmoladę zawinąć abi i serem i mieć gotowy obiad. Przy tych nalesnikach to trzeba się nasmażyć, a makaron to szybko uwarzym.

                        To też będzie dobre jadło na po świętach, kiedy zostanie dużo wędlin i mięsa.
                    • rita100 Re: codzisiej na obiod? 18.12.11, 20:42
                      szwager_z_laband napisał:

                      > taki mom na mysli:
                      >
                      > makaron-gosia.pl/produkty/makaron-buski-lazanka-2.html


                      Ale najlepszy makaron to domowy, jak się samemu zrobi. Dobrze o tym wiecie.
                      • socer-schlesier Re: codzisiej na obiod? 26.12.11, 13:42
                        Na piyrsze danie- nudelzupa ze swojskich nudli z jajek od swojski kury a na druge danie swojsko kaczka, kluski i czerwono kapusta.
                        Kedys znajomymu ze Sosnicy podarowali my mu kaczka to do dzisiej wspomino ze jak jygo kobiyta mu jom piykla to wszyscy somsziedzi z "klatki" sie go na drugi dziyn pytali- co tak fajnie pachnialo?
                          • seppel Re: codzisiej na obiod? 26.12.11, 22:57
                            "Centusiem " Rita, co abo kto to je?
                            jou sie prziznom,
                            ze po tych wszyjstkich swiontecznych (wyszukanych) Szpajsach
                            dzisio zu Abynd toch sie z Mojom Brotsuppa zrobjou.na ja,tak do smaku zmjany ;)
                            • 1fatum Re: codzisiej na obiod? 26.12.11, 23:37
                              Wy śmierdzące bezbożniki!
                              Popełniacie grzech nieumiarkowania w jedzeniu i piciu, a później lenistwa.
                              Niech Wam brzuchy puchną, wątroba boli i Was wzdyma. To wszystko za karę.
                              Jutro będziecie cierpieć i marzyć o postnym jedzeniu w małej ilości.

                              Nie wierzycie mi, bo w Sylwestra zacznie się od nowa. Lepiej zawczasu kupić coś na wątrobę i wzdęcia.

                              --
                              ****************************************************************
                              Odważni żyją krótko. Tchórzliwi nie żyją wcale. Kim więc jestem?
                              • rita100 Re: codzisiej na obiod? 27.12.11, 12:46
                                1fatum napisał:
                                > Wy śmierdzące bezbożniki!
                                > Popełniacie grzech nieumiarkowania w jedzeniu i piciu, a później lenistwa.
                                > Niech Wam brzuchy puchną, wątroba boli i Was wzdyma. To wszystko za karę.
                                > Jutro będziecie cierpieć i marzyć o postnym jedzeniu w małej ilości.

                                A jak tam święty Fatumiku u Ciebie święta zleciały ? Może na lekach jesteś skoro tak je propagujesz ?

                                > Nie wierzycie mi, bo w Sylwestra zacznie się od nowa. Lepiej zawczasu kupić coś
                                > na wątrobę i wzdęcia.
                            • rita100 Re: codzisiej na obiod? 27.12.11, 12:42
                              seppel napisał:

                              > "Centusiem " Rita, co abo kto to je?
                              > jou sie prziznom,
                              > ze po tych wszyjstkich swiontecznych (wyszukanych) Szpajsach
                              > dzisio zu Abynd toch sie z Mojom Brotsuppa zrobjou.na ja,tak do smaku zmjany ;)

                              U nas coraz częściej zanika tradycja świątecznego obiadu, ponieważ, po Wigiliji tyle zostaje jedzenia, że nawet przychodzący goście zarzekają się że nie zjedzą.
                              Po co więc produkować jedzenie na które nie ma się już smaku ?
    • chilliseo Re: codzisiej na obiod? 27.12.11, 07:15
      Święta Święta i po Świętach
      _____________________________________________
      Rolety, Żaluzje, Moskitiery Śląsk Chorzów Zabrze Gliwice Ruda Śląska Katowice
      Rolety materiałowe zewnętrzne i wewnętrzne oraz rolety dzień noc
      • rita100 Re: codzisiej na obiod? 27.12.11, 12:47
        chilliseo napisał:

        > Święta Święta i po Świętach
        > _____________________________________________
        > Rolety, Żaluzje, Moskitiery Śląsk Chorzów Zabrze Gliwice Ruda Śląska Katowice
        > Rolety materiałowe zewnętrzne i wewnętrzne oraz rolety dzień noc
        ----------------------------------------

        No tak, święta prawda. Hej ho hej ho do pracy by się szło.
        Jest hossa na rolety ?
          • bratjakuba Re: codzisiej na obiod? 02.01.12, 12:07
            rita100 napisała:

            > Czas na naleśniki, pychotka
            >
            > http://www.pychotka.pl/spec/nalesniki2.jpg
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            O,to tak jak u mie.
            Po świontecznej rozpuście mit Gesottenem und Gebratenen (ze smażonym i pieczonym)
            prziszła raja na naleśniki ze syrym i ruzynkami.
            Obrozka sam nie dom,bo na razie dochodzi ciasto.Musi stoć poł godziny aby sie nie przilepiały do patelnie.
            Ale bydom wyglondać tak jak Ricine ale bydzie śnich wylazowało "biołe".

              • annak12 Re: codzisiej na obiod? 02.01.12, 15:42
                hanys_hans napisał:

                > Ze szpitola piyknie melduja
                > Co na obiod konsumiyruja
                > Bez nudli zupa mi sam dali
                > I dobrze pogrys´c´ kozali

                >

                Swiynta za stolem,szampan,fajerwerki,
                teraz szpitalne loze,do powoniania oplerki!
                Niech kurujom naszygo Chopka
                czas na Noworoczno Szopka!

                Ps.Zdrowia zyczam.
            • rita100 Re: codzisiej na obiod? 02.01.12, 18:26
              bratjakuba napisał:
              Musi stoć poł godziny aby sie nie przilepiały do patelnie
              ---------------------------------------
              Tego mi brakowało. Właśnie zbierałam nalesniki z patelni łyżką, tak się przykleiły do niej. Ten obrazek to z internetu. Moje dzisiejsze wyszły najgorsze jakie dotychczas zrobiłam. Zdecydowanie zrobiłam je za szybko.

              Te z serem, to trzeba jeszcze dodatkowo zapiekać i posypać cukrem pudrem. Tego rodzaju robię tez.
                • rita100 Re: codzisiej na obiod? 02.01.12, 21:46
                  sloneczko1 napisała:

                  > jak majom stoć poł godziny?
                  > same srowe ciasto ?
                  >

                  Tak, tu chodzi o ciasto naleśnikowe. Najpierw je wymiksujesz, a potem odstawić na pół godziny i dopiero zacząć smażyć.
                • bratjakuba Re: codzisiej na obiod? 02.01.12, 23:10
                  rita100 napisała:

                  > ballest napisał:
                  >
                  > > My na te Nalesniki na Slonsku palaczynki godali.
                  >
                  > Od czego te palaczynki ?
                  ======================================
                  Nazwa przyszła do nas z Czech - Palačinka- palačinki albo palačinky .
                  Po niemiecku zrobiło sie z tego Palatschinken a określa sie tym mianem zarówno małe placuszki typu bliny jak i te nasze duże naleśniki. Z tym,że w Niemczech zależnie od Landu
                  mówi sie też na naleśniki Pfankuchen
                  Na Śląsku duże naleśniki nie są rozpowszechnione a te małe placuszki z większą ilością jaj i cukru nazywa się Eierkuche (ajerkuchy) od tych jaj i niem. Eier Kuchen. Smaży się je nie tak jak naleśniki na ledwo posmarowanej tłuszczem patelni ale w dość głębokim oleju.
                  Mają wtedy piękny,złoty kolor(jaja),przyrumienione brzegi i zrumieniony środek t.zw zdrzadełko(lusterko).
                  Tego typu placuszki we wschodnich Niemczech nazywa się właśnie Palatschinken a te duże naleśniki raczej Pfankuchen. W Bawarii Hesji i Nadrenii bywa też odwrotnie.

                  Ciekawe jest pochodzenie tej nazwy.
                  Przywędrowała ze wschodniej Europy ale jest prawdopodobnie pochodzenia rzymskiego co nie jest ze sobą sprzeczne.

                  Nazwa Austriacko -Niemiecka,-Palatschinke została zapożyczona z Czech palačinka.
                  Ta jednak przywędrowała tam z Węgier jako palacsinta, którą z kolei zapożyczono z rumuńskiej plăcintă (ciastko). W tym słowie jest jednak łacinski źródłosłów - placenta (płaskie ciasto).
                  Palačinka występuje we większości języków słowiańskich. (Ukrainski, Słovacki - palacinka. Serbski, Sloveński, Bosniacki, Bulgarski, Czeski, Macedoński, Chorwacki -palačinka/палачинка).
                  Polski odpowiednik nazywa się jednak naleśnik a w dzisiejszej Rumunii clătită.
                  A na Ślonsku Eierkuchen abo jak chce Ballest z czeskiego palaczinka (palačinka).
                  • rita100 Re: codzisiej na obiod? 04.01.12, 20:57
                    Tak mi właśnie, Braciejkubie, tłumaczyła koleżanka, która właśnie takie naleśniki smażyła na wiekszej ilości oleju. A prawie z Niemiec wróciła.
                    Jak to można podobne potrawy robić na rózne metody o innym mianie. To są te smaki dzieciństwa. Każda kuchnia rodzinna ma swoje smaki dzieciństwa.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka