Witam
Wiekszość z Was wie o moim problemie, a mianowicie moja 6,5 letnia córka jest chora na białaczkę i najprawdopodobniej (wszystko na to teraz wskazuje)bedzie musiała mieć przeszczep. Najlepszym rozwiązaniem jest dawca rodzinny, u nas niestety Pawełek nie pasuje :( wiecej dziecków nie mamy, my jako rodzice odpadamy w przedbiegach. Z tego powodu zrodził się pomysł u nas i moich znajomych w pracy żeby zrobić akcję zbiórki szpiku - jak można to tak nazwać. Poniewaz pracuję na Uniwerku w Kielcach, pomysłów jest dużo i spore możliwości stąd pomysł został wcielony w życie. W dniu 25 i 28 maja w Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach odbedzie się akcja ODDAJ SZPIK URATUJ ŻYCIE EMILCE I INNYM, akcja jest prowadzona pod patronatem UJK, Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa Ośrodek Dawców Szpiku i lokalnych mediów. Akcja ma na celu uświadomienie jak najszerszej grupy ludzi jak duża szansą na żcyie jest otrzymanie szpiku od dawcy niespokrewnionego. Wszystkie osoby które przyjda na naszą akcję będą zarejestrowane w ogólnoploskiej bazie Poltransplant
Jeśli ktoś z Was i waszych znajom chce wsprzeć naszą akcję zachęcam do zgłoszenia się jako Niespokrewniony Dawca Szpiku w Regionalnym Centrum Krwiodastwa i Krwiolecznictwa lub innej organizacji zrzeszającej dawców szpiku.
To aż tyle i tylko tyle żeby, bez uszczerbku własnego zdrowia uratować czyjeś życie!
Na moim profilU jest plakat z akcji ODDAJ SZPIK URATUJ ŻYCIE EMILCE I INNYM jesli ktoś chce zobaczyć, podobnie na naszej klasie Edyta Zagraj Kielce
Jeśli ktoś bedzie zainteresowany mogę podesłać jeszcze więcej info na forum bo mam kilka ciekawych ulotek
--
Moja Emilka