Współuzależniona od cyca
Autor:
noida
19.02.12, 20:29
Dzień dobry. Nazywam się Noida i jestem Dorosłą Matką Cycoholika (w skrócie DMC).
Jesooooo!
Jak to się robi?
Jak się odstawia 1,5 roczne dziecko od cycka?
Sam zasypiać nie potrafi. W nocy budzi się co 1,5 godziny. I cyca, cyca, cyca! A jak mu próbować nie dać, to wyje, wyje, wyje! Czy dziecko można odstawić od cycka bez przemocy i wycia? I czekania do 3 roku życia, aż sam wyrośnie? Ja chcę się napić wódki! Ja chcę gdzieś wyjść wieczorem! Ale jestem współuzależniona i jak on zaczyna płakać, to ja tylko wyciągam sprzęt i pragnę ciszy! Jestem też tak permanentnie przemęczona, że nie jestem w stanie w nocy za bardzo wyczyniać czarów-marów w rodzaju "głaskanie 2 minuty, bo a nuż zaśnie" systematycznie, bo włącza mi się syndrom "błagam, wszystko zrobię, tylko natychmiast śpij dalej", czyli automatycznie wyciągam cyca przez sen. Czy jest dla mnie nadzieja? Czy jedyne, co mi pomoże, to zniesienie tygodnia wycia nocnego i potykania się nieprzytomnie o sprzęty przez resztę czasu? A jeśli on dalej będzie się budził co 1,5 godziny i jeszcze do tego będę musiała go nosić na rękach albo coś w tym rodzaju?
Helpunku!!
Podpisano:
Załamana DMC
--
Winter is coming.