Witam wszystkich serdecznie
To mój pierwszy temat na tym forum wiec się troszkę stresuje
Jeżeli już jest taki wątek to proszę nie linczujcie od razu
Wpadłam na pomysł, żebyśmy mogły tutaj wpisywać swoje loty do bądz z Turcji, oczywiście z podaniem lotniska, dnia no i może godziny. Dzięki temu będziemy mogły spotkać się na lotnisku, porozmawiać, trochę się odstresować. Ja w całej swojej karierze podróżniczki ( 4 loty samolotem)

trzy razy miałam takie spotkania. Pierwszy jak leciałam do Stambułu to obok mnie siedziało małżeństwo Polka z mężem turkiem. Zorientowałam się dopiero jak już byliśmy w Turcji i pani rozmawiała po polsku przez telefon. Drugi raz jak leciałam do Izmiru spotkałam rodaczkę, która mi pomogła odnależć nasz samolot. Nie wiedząc, ze to polka rozmawiałyśmy po angielsku, dopiero jak zobaczyłam jej paszport to wszystko się wyjaśniło. A trzeci raz na lotnisku Tegel spotkałam Turka z polskim obywatelstwem. Osobiście bardzo mnie to cieszy i dodaje otuchy wiedząc, ze jakiś mój rodak podróżuje razem ze mną. Mam małe doświadczenie w podróżowaniu i zawsze ogromnie się stresuje. Zaznaczam, ze ja latam tylko z Berlina bo mam blisko z Polski i zawsze to taniej wychodzi. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

Mam nadzieje, ze pomysł się spodoba i się nie powtarzam. Proponuje w temacie wpisywać lotnisko i datę wtedy będzie przejrzyście dla każdego. Pozdrawiam ciepło.