Witajcie,
kiedyś na forum przewinęła się dyskusja o Polakach w Turcji i tym "dlaczego się nie organizujemy"

pamiętam że nasza koleżanka z Alanyi napisała wtedy, że istniejemy tutaj jako Stowarzyszenie (pierwsze i chyba jedyne w Turcji), a teraz chcielibyśmy się też trochę poreklamować - mamy wciąż stosunkowo niewiele członków... Gdyby było nas więcej można by dużo fajniej podziałać.
Dlatego osoby które stale lub czasowo przebywają w Alanyi (i okolicach, mamy nawet członków w Antalyi) zapraszam w imieniu Stowarzyszenia do odwiedzania naszej stronki
www.polonialanya.org . Znajduje się tam wpięte forum dyskusyjne, jest dużo praktycznych informacji m.in. jak i dlaczego nalezy się do nas zapisać
Można też pisać do nas maila, albo wpaść do siedziby osobiście by przekonać się, czy warto. Ja tam myślę, że tak
Wiemy, że jest sporo osób które się nie ujawniają z rozmaitych przyczyn. Warto to przemyśleć, bo z założenia Stowarzyszenie nie ma być "Kółkiem wzajemnej adoracji" i miejscem na ploteczki, tylko na konkretne działanie. Przez dwa lata dużo już się udało zrobić, ale nadal jesteśmy "w polu" i dlatego potrzebujemy zarówno członków (aby zwiększyć liczebność) jak i aktywnych działających osób (nie mówiąc już o sponsorach)

)
Zapraszamy i mam nadzieję że nie macie nic przeciwko tej nieco "reklamowej" treści posta, ale w końcu działamy non-profit
--
pozdrawiam,
Skylar