Na poczatku 2 klasy gimnazjum podczas gry w kosza na wfie doznalem wstrzasu mozgu. Mialem zwolnienie przez 2 miesiące czasami tylko pokopalem z kumplami na polu. Po miesiacu lub 2 gdy juz cwiczylem zauwazylem u mnie ze podczas wysilku trace wzrok tzn obraz jest zamazany <tak jak podczas wstrzasu 1h od wypadku zaczalem tracic wzrok, zamazany obraz potem szpital itd.>. Z czasem zauwazylem ze moje spojowki sa dosc ostro przekrwione tzn pelno malych zylek podczas wysilku <gry w kosza> ktore zapewne byly przyczyna pogorszenia wzroku. Udalem sie do prywatnego okulisty ten zalecil mi bym odeczekal jeszcze troche lub bym gral jednak nie przemeczajac sie. Pomoglo i utrata wzorku miala miejsce sporadycznie z czesem kwiecien - maj calkowicie ustala. W zaburzeniach tych mozna wydzielic 3 fazy:
1.Zamazay obraz jakies 40min-1h
2.Ostry bol glowy <najczesciej musialem zazywac tabletke by przestalo>
3. Bol glowy podczas dynamicznych, szybkich ruchach glowy <gorna czasc kosci ciemieniowe> zazwyczaj do konca dnia.
Wczoraj podczas wfu po jakichs 5 miesiacach to znowu wrocilo !! Przyznam ze nie gralem ostro bo mialem mecz w kosza i chcailem oszczedzic sily byc moze powodem bylo slonce ktore ostro razilo w oczy. Udalem sie do pielegniarki szkolnej a ona powiedziala ze byc moze to alergia. Dala mi tabletke i poszedlem na lekcje. Tym razem rowniez moza bylo wyroznic te fazy i nastepowaly tak samo, zylki na spojowkach znowu wyszly jednak zanikly po 30 min i wzork wrócil. Na wakacjach zdazalo sie ze gralem po kilka h dziennie na upale i nic mi nie bylo. Prosze o jakies sensowne rady lub do jakiego lekarza moge sie udac???
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.