Dodaj do ulubionych

i dupa, placków węgierskich nie będzie!

22.11.06, 19:11
bo przyszłam do domu o 18,zabrałam psowia me, polazłam na zakupy i teraz
dopiero gulasz wstawiłam.Będą jutro.Dzisiaj zapraszam na zapiekanki smile już
się doczekać nie mogę.A pojutrze chcę zrobić taki prawdziwy sos w typie
słodko kwaśnym, ale mojej prawdziwej roboty, nie jakieś tam pudliszki czy
inne.O!
--
.....moje wewnętrzne sagis, moje ukryte ajkro.....
Obserwuj wątek
      • lena_zet Re: i dupa, placków węgierskich nie będzie! 22.11.06, 20:15
        dobra, na koniec jeszcze napiszę i spadam dalej do garów.Więc potrzebujesz tak:
        -makaron jaki chcesz
        -kawałek boczku, może z 30 deko, mabyć wędzony surowy
        -parmezan starty
        -jedno żółtko
        -śmietana włoska (gęsta i nie kwaśna), ale może być zamiast śmietany
        mascarpone,pierożek robi z mascarpone i mówi,że jest ok.

        I teraz tak.Wstawiasz wodę na makaron, boczek kroisz w kostkę, dajesz trochę
        oleju i go pieczesz, żeby był brązowy, po wyłączeniu wlewasz łychę wody z gara
        (z tego co się na makaron gotuje).
        Do miseczki lub talerza dajesz: śmietanę lub to mascarpone, żółtko i trzy spore
        garście parmezanu.Mieszasz.Jak ugotuje się makaron, dajesz go do
        boczku,mieszasz, dajesz tą papkę, mieszasz i na talerze.Całość robi się w 20-25
        minut i jest bardzo smaczne smile

        --
        .....moje wewnętrzne sagis, moje ukryte ajkro.....
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka