Dodaj do ulubionych

niedzwiedzica!

15.05.08, 10:39
w sprawie botwinki jeszcze, bo wyszla mi zarąbiasta, a robi sie
chwile big_grin

no wiec wrzucilam na wode zwykle kostki rosolowe ( tfu wink chociaz
powinno sie robic na wywarze z kości schabowej podobno
wrzuciłam pokrojoną w drobną kostkę marchewkę
wrzuciłam botwinke - najpierw same buraki obrane i pokrojone w
cząstki - większe na 4, mneijsze na pół
jak zmiękły - po ok 20 minutach gotowania dorzuciłam pokrojone
łodygi i co ładniejsze liście
zabieliłam śmietaną 18%

ugotowałam jajka na twardo, dalam w ósemki i zalałam zupą
a na dodatkowym talerzu podałam ugotowane i podsmażone w plastrach
ziemniaki z tłuszczem i przyprawami

muszę to powtórzyć smile

PS. do botwiny tak w ogóle to podobno nie wrzuca sie zadnych warzyw




--
ups smile
Obserwuj wątek
    • dzikoozka Re: niedzwiedzica! 15.05.08, 10:58
      smile)) ja też zrobiłam w niedziele smile)
      Wywar na kawałku łopatki, plus mała kosteczka rosołowa z kury
      z przyprawali typu listek laurowy, ziele ang. i cebula. Jak mieso
      miękło to wrzuciłam pokrojona w talarki młodą marchew a po kilku
      minutach botwinę (taka młoda była z mikroskopijnymi buraczkami, po
      kilku minutach dodałam koncentratu barszczu bo lubię taka
      kwasniejszą, no i śmietane.
      --
      Ja jestem całe życie poprawna smile idzie się przyzwyczaić smile
      -------

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka