Jak gotować ziarno soi? Dodaj do ulubionych


Witam.
Dotychczas nie gotowałam ziarna soi i mam w związku z tym pewne wątpliwości. Na opakowaniu było jedynie napisane, że należy soję namoczyć na noc i "gotować do miękkości". Czas gotowania podany w przepisach internetowych waha się natomiast pomiędzy 40 a 90 minutami...
A jak Wy gotujecie ziarno soi? I cóż znaczy owo "gotowanie do miękkości" (czy np. soja ugotowana do miękkości to taka, którą da się bez problemu rozgnieść widelcem, czy może nie musi być aż tak miękka)?
I wreszcie ostatnie pytanie: czy soję można gotowac pod przykryciem? Wiem, że pewnych produktów nie należy gotować w ten sposób i nie mam pojęcia, czy soja do nich należy czy też nie.
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:)

Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.