Gazeta.pl   Forum   Kuchnia   Wegetarianizm   wegetarianizm a krwiodawstwo

wegetarianizm a krwiodawstwo

Autor: nowornever 10.03.11, 17:38
Hej, dzisiaj okazało się że mam za niską hemoglobinę (ok.11) i w związku z tym nie zostałam dopuszczona do oddania krwi :(((

Nie jem mięsa od 7 lat
i ryb od roku. Oczywiście pani lekarce
się nie przyznałam tylko pokornie kiwałam głową gdy zalecała mi więcej "wątróbki i czerwonego mięsa" :D . No ale co robić?

Ostatnio czułam się trochę słabiej niż kiedyś. Ogólnie b.dobrze, ale miałam nieco mniej pokładów energii niż wcześniej... no i teraz już wiem, że chodzi o hemoglobinę.

Czy lek FLAVIT zawiera jakieś substancje odzwierzęce? np. żelatynę wieprzową itd. ? Znacie jakiś wegetariański suplement który pomoże mi powrócić do normalnego poziomu czerwonych krwinek?

(Na wszelki wypadek bardzo proszę, by osoby żywiące niechęć do wegetarian powstrzymały się przed chamstwem! Ja ludzi jedzących mięso szanuję i nie obrażam, więc mnie także proszę nie obrażać i jeśli już ktoś odpowiada, to proszę na temat! )

To ważne, bo jednak wierzę, że wegetarianizm sam w sobie nie powoduje anemii ani innych problemów zdrowotnych, a jedynie niewłaściwe uzupełnianie (!) diety je powoduje....

Dzięki za wszystkie rady i opinie :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

SERWIS UGOTUJ.TO POLECA:

Zapiekanki

zapiekankiWypróbuj najlepsze przepisy na zapiekanki z makaronu, ziemniaków, szpinaku i nie tylko.

Ciasta jogurtowe

Babka jogurtowa, lekka panna cotta - idealne przysmaki na wiosnę

Menu, które dodaje energii

Zamień pośpiech na przyjemność jedzenia, użyj kilku naturalnych dodatków i zadbaj o zdrową bazę każdego posiłku.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.