Gazeta.pl   Forum   Kuchnia   Wegetarianizm   Znacie wielu wegetarian/wegan?

Znacie wielu wegetarian/wegan?

Autor: kahlan_amnell 29.09.11, 13:06
Do założenia tego wątku skłoniła mnie dyskusja w innym wątku. Znacie osobiście wielu wegetarian/wegan? Czy faktycznie jest ich tak mało na świecie?
Moje trudności z przejściem na tą dietę wiążą się też z tym, że w całej rodzinie i wśród znajomych jestem jedyną osobą, która chciałaby zostać wege. Na rodzinnych imprezach nie mogę za bardzo liczyć na to, że będą gotowali dla mnie osobno. Mam ograniczony wybór dań. Trochę mi nawet z tym głupio, że ktoś musiałby brać na mnie względy. Byłoby latwiej, gdyby w otoczeniu bylo więcej wegetarian, a tak to się czuję jak odmieniec.
A u was jak to jest? Jesteście jednynymi wegetarianami w waszej rodzinie/otoczeniu? Czuliście się kiedyś zakłopotani, że jesteście upierdliwi dla organizatorów imprez z jedzeniem? W rodzinie gotowali dla was osobno, nie było z tym problemu?
Chodzi mi o to, czy taki statystyczny wegetarianin jest sam w swoim otoczeniu czy ma wokół siebie wielu wegetarian.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

SERWIS UGOTUJ.TO POLECA:

Zapiekanki

zapiekankiWypróbuj najlepsze przepisy na zapiekanki z makaronu, ziemniaków, szpinaku i nie tylko.

Ciasta jogurtowe

Babka jogurtowa, lekka panna cotta - idealne przysmaki na wiosnę

Menu, które dodaje energii

Zamień pośpiech na przyjemność jedzenia, użyj kilku naturalnych dodatków i zadbaj o zdrową bazę każdego posiłku.

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.