Ostre zapalenie trzustki na tle trzech małych złogów w woreczku żółciowym,oprócz tego ropień w tymże.Wyszłam z tego bardzo szybko jak powiedział lekarz i dodał że dlatego że jestem bardzo szczupła.Poinformowałam go że jestem wegetarianką od ponad 20 lat,zaakceptował bardzo pozytywnie,nawet nie dał rozpiski na dietę bo wiedział że tłuszczu jeść nie będę.Mam trochę problem z tą że dietą bo wiele produktów mi odpada ale nie rezygnuję,jakoś daję sobie radę.Czeka mnie jeszcze usunięcie woreczka.Gdzieś w necie wyczytałam że dieta vege jest niedobra dla trzustki ale nie wierzę.Możliwe ze dla tego mam tylko maleńkie złogi(jeszcze nie wiem jakiego pochodzenia).
Jak widać wegetarianie nie są całkiem wolni od chorób ale nie oczekuję postów typu Misiu 1.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.