Jak smakuje tofu? Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Czy przypomina to w smaku bialy ser?
    I w ogole slodkie to czy kwasne , czy bezsmakowe opiszcie prosze bo nigdy nie
    jadlam
  • Gość: Pogodno IP: *.comernet.pl 30.12.04, 03:33
    .
  • ja samego tofu nie jadam -ale często kroje w kostkę i obsmażam na oleju po czym
    dodaje do duszonych warzyw, albo podsmażone jem na kanapce :)
  • Gość: tofu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:55
    tofu niema smaku:)
  • Nie ma smaku czyli to cos w rodzaju mozarelli ?
    Chyba nie warto nawet probowac.
  • Gość: tofu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:35
    Mozarella to pycha.Tofu marynowany jest dobry. spróbuj .
  • Gość: szopen IP: 206.73.209.* 31.12.04, 04:14
    Tofu rodzaji jest mnostwo i kazdy smakuje inaczej.
    Tak samo jak sery sa rozne o roznym smaku.
  • Gość: pamparampam IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 14:44
    tofu to rewelacja,o ile ktos zechce sie troche wysilic i przyprawic odrobine.a
    w dodatku daje mnostwo mozliwosci.ja lubie nawet saute:)
  • Trudno okreslic. Ja kupuje wedzone w kostce i smakuje, pachnie prawie jak
    szynka. Bile "surowe" tofu ma raczej bardzo delikatny smak, trudny do opisania.
    Najlepiej jak sie tofu smazy i dobrze przyprawi. pozdrowka ;))

    --
    Dzien bez usmiechu, ksiazki i milosci, to dzien stracony.
    www.vegeplaneta.prv.pl
  • smakuje niespecjalnie. Nie lubię tofu
  • Gość: Rycho IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 21:12
    >Ja kupuje wedzone w kostce i smakuje, pachnie prawie jak
    > szynka<
    Jak można jeść coś co przypomina padlinę :-)
  • Gość: Jarek IP: *.impsat.com.co 22.01.05, 23:33
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
  • Gość: Jarek IP: *.impsat.com.co 22.01.05, 23:34
    acha i po tofu nie chce stawac.
  • Gość: em. IP: 82.160.22.* 23.01.05, 12:15
    zwykły, niedoprawiony tofu ma konststencje i przypomina w smaku gips;). ale po podsmazeniu i doprawieniu jest pyszny. albo w salatce tofu feta jest super.
  • wedzone tofu jest w porzadku, marynowane tak samo, a takie zwykle smakuje
    ohydnie
  • Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
  • Gość: sdf IP: *.range81-129.btcentralplus.com 01.02.05, 21:59
    tofu to rewelacja jezeli obtoczysz w papryce, pieprzu i polejesz musztarda
    da sie zjesc
  • > tofu to rewelacja jezeli obtoczysz w papryce, pieprzu i polejesz musztarda
    > da sie zjesc

    no to juz nie rozumiem: to jest rewelacja czy tylko "da sie zjesc"?
    hehe

    --
    M-Noga
  • Gość portalu: pamparampam napisał(a):

    > tofu to rewelacja,o ile ktos zechce sie troche wysilic i przyprawic
    odrobine.a
    > w dodatku daje mnostwo mozliwosci.ja lubie nawet saute:)

    no wlasnie. z tych wszystkich tekstow wynika, ze samo w sobie tofu jest co
    najmniej bez smaku (moim zdaniem jest po prostu obrzydliwe) i trzeba
    specjalnych zabiegow, aby dalo sie to zjesc. a to niby gotowy produkt, nie
    surowiec. Obtaczac w papryce, musztardzie, marynowac, smazyc wedzic i inne
    metody kombinacji, aby to cos, co przypomina zarcie dla pacjentow po operacji
    wyrostka (komu wycinali ten wie, o czym mowie ;-)). po co sie tak katowac?


    --
    M-Noga
  • Gość: Judith_waw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:01
    hehe samo w sobie nie ma smaku, ani słone, ani gorzkie, ani kwaśne... W wersji
    feta jest niezłe, a tak to obsmażane itd :) to raczej surowiec do
    przetworzenia... :)
  • Tofu prosto z opakowania wyjety ma bardzo delikatny i mdly smak. Ja przyrzadzam
    tak: kroje w plasterki, obtaczam w sosie sojowym, mace i smaze na maselku.
    Pyszne:))) Najlepiej podac z warzywami.
    --
    Nigdy nie rezygnuj z marzeń - idź śladem znaków.

    Paulo Coelho
  • No i kupilam to nieszczesne tofu bo musialam sprobowac .
    Japonskie , soja nie modyfikowana
    Chcialam cos w rodzaju sera , bylo jasne po rozpakowaniu miekkie
    Pokroilam w kostke , przyprawialam wg przepisow , usmazylam i wyszlo g...o
    usmazone , porobily sie brazowe kuleczki z tego . Brazowe od sosu sojowego.
    Nareszcie wiem jak smakuje : mianowicie jak niedogotowane bialko z jajka i
    doslownie to przypomina . Wrzucilam to do sosu greckiego i jakos zginelo w
    tlumie na szczescie .
    Druga polowe nieszczesnego tofu przyprawilam troche inaczej chinska ostra
    przyprawa , ktora bardzo lubie ale potrzymalam dwa dni w lodowce i dzisiaj
    wyrzucilam bo jakos nie moglam sie przekonac i na sama mysl czulam
    obrzydzenie .
    Teraz moje pytanie :
    Czy jest to smakolyk czy marny substytut miesa lub sera ale nie smakowy po
    prostu bogaty w bialko?
    A moze kupilam nie taki rodzaj ?
    Eksperymentowac co prawda wiecej nie zamierzam bo znam lepsze rzeczy do
    jedzenia , jestem zawiedziona i sie zastanawiam jak moze tofu zastapic np
    wigilijnego karpia czy cokolwiek?
    Jesli sie myle to poprawcie mnie.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.