Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Zdrowie kobiety   OSTEOPOROZA - złodziej kości

Cofnąłem u siebie osteoporozę.

Autor: jurekbieniek 14.04.09, 18:13
W listopadzie 2006 roku na podstawie badania z kręgosłupa stwierdzono u mnie początek osteoporozy 24% ubytku tkanki kostnej. Trochę mnie to przeraziło, ale dlatego że osteoporoza nie boli powoli zaczynałem o tej chorobie zapominać. Nie brałem żadnych lekarstw. W marcu 2008 roku postanowiłem dożywić swój organizm naturalnymi suplementami (chemiczne podobnież szkodzą). Po roku dożywiania organizmu wybrałem się do przychodni lekarskiej na rutynowe badania kontrolne i zauważyłem informacje o możliwości zrobienia badań na osteoporozę. Zapisałem się na badanie. Wynik okazał się korzystny. Ubytek tkanki kostnej 20%. Osteoporoza cofnęła się o 4%, a podobnież osteoporozy nie można cofnąć. Osobom zainteresowanym mogę przesłać wyniki moich badań na adres e-mail.
Mój adres to: jurekbieniek@op.pl
Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy osteoporozy rzeczywiście nie można cofnąć?
Napiszcie.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.