Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Alert24   Dziesiątki osób czekały na lekarzy na oddz...

Komentarze do artykułu

Dziesiątki osób czekały na lekarzy na oddziale ratunkowym

- Horror przypominało oczekiwanie wczoraj wieczorem na przyjęcie na oddziale ratunkowym szpitala na Bielanach - poskarżył się Alertowi24 internauta z Warszawy. - Mieliśmy wyjątkowo ciężko ostry dyżur, tak bywa - tłumaczy szpital.

Dziesiątki osób czekały na lekarzy na oddziale ...

Autor: kiciiaa 13.11.09, 12:31
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
taaa...
przywieziono mnie kiedyś na ostry dyżur karetką z ostrym zapaleniem nerek. 41 stopni, drgawki, podejrzenie pełnej niewydolności nerek (na szczęście się nie sprawdziło). zastrzyki dostałam od razu, krew też od razu pobrali i posadzili w korytarzu, każąc poczekać, bo lekarz akurat był zajęty jakąś połamaną ofiarą wypadku.
ok, to poczekamy.
czekałam dwadzieścia minut, le zdążyłam się wkurzyć pięknie, bo najbardziej na opieszałość lekarzy protestowali ci, którzy się na ostrym dużurze w ogóle znaleźć nie powinni.
np. dziewczyna z wybitym palcem u nogi - wybiła na wuefie w szkole i mamunia ją zawiozła prosto do szpitala, bo po co do rodzinnego, skoro tu od razu zrobią rentgena i ortopeda obejrzy, a i czeka się krócej.
albo facet z gorączką i przeziębieniem albo grypą. na moje delikatne pytanie, czy nie byłoby mu wygodniej u rodzinnego, odpowiedział, że on do tych konowałów nie chodzi, bo rodzinni się na niczym nie znają. no to cholera, niech się przepisze do lepszego, zamiast robić tłok na izbie przyjęć!!!

ja wiem, że czasem lekarze się też opie-przają, że nie zawsze jest tk szybko i fachowo, jak być powinno. ale ludzie, ja nie chodzę z drobiazgami do szpitala, po to właśnie, że tylko utrudnałabym innym dostęp do opieki. czy ci wszyscy z drobiazgami też by nie mogli tak robić?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-188
(101-188)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.