Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Społeczeństwo   Psychologia   Borderline - BPD   Co wybrać?

Co wybrać?

Autor: mandagomalia10 29.11.11, 21:43
Mam do wyboru pracę, albo psychoterapię (ok.6h dziennie, 5 dni w tyg.) Praca (nie fizyczna) nie będzie należała zbyt przyjemnych i lekkich, ale teoretycznie będzie związana z tym, co mniej więcej myślałam, że chcę robić. Jednak obecnie jestem w rozsypce. Mam raczej najgorszy okres w życiu, gdzie bpd jest najbardziej nasilone. Czasami tak cierpię, że nie jestem w stanie ze sobą wytrzymać i wtedy ejstem pewna, że nie dam rady pracować. Ale gdy jest już lepiej, to myślę, że powinnam spróbować, bo psychoterapia może mi i tak nic nie dać. Poza tym, od ok. 2 tygodni biorę fluoxetynę i nie mam pojęcia, czy mi to pomaga. Raczej nie, ale pewnie biorę za krótko, by coś odczuć. I właśnie nie wiem, czy liczyć na to, że przez ten lek będę w stanie ogarnąć siebie i pracować, czy iść na intensywną terapię. W tym momencie czuję się jak bardzo niewydajny wrak człowieka (starszne problemy z pamięcią, koncentracją) i nawet nie wiem, czy jestem zdolna do pracy. Ale z drugiej strony boję się, czy mi się nie pogorszyło przez samą myśl, ze dostałam pracę i będę pracować. Czyli - zignorowałabym strach i pracowała. Ale z drugiej strony nie wiem, czy nagle nie zrobi mi się znów tak źle, że postanowię rzucić pracę. Chociaż! Biorę ten durny prozac. Co myślicie? Lepiej iść na terapię?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.