Dzień dobry,
będąc w ciąży przytyłam ok 18 kg, wszystkie koleżanki, które karmiły piersią mówiły, że przy karmieniu piersią błyskawicznie się chudnie. Ja urodziłam 5 m-cy temu karmię tylko piersią i schudłam ok 14 kg w pierwszym miesiącu ze względu na to, że moja dieta ograniczała się do chleba z gotowanym indykiem, gotowanych marchewek, ziemniaków i rosołu, no i ze względu na to, że miałam niewiele czasu na jedzenie. Teraz moja dieta jest już dużo bardziej urozmaicona a waga zamiast spadać to nawet zaczęła rosnąć. A ja chciałabym wrócić do sylwetki sprzed ciąży czyli 55 kg przy wzroście 165cm przy jednoczesnym karmieniu piersią, a zamierzam karmić jeszcze przez ok rok.
Jak powinno zatem wyglądać moje menu, jakie produkty mogę wyeliminować by schudnąć ale żeby dziecku dostarczyć jednak wszystkich niezbędnych składników (czy mogę zrezygnować np z chleba).
Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam,
Iza
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.