Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Eksperckie   Zdrowa dieta   dieta dla osoby która wyszła z bul...

dieta dla osoby która wyszła z bulimii(po10 latach

Autor: paulini86 19.09.11, 07:03
Witam,
Przez 10 lat cierpiałam na Zaburzenia Odżywiania. w czasie kiedy byłam nastolatką odzywialam sie fatalnie, albo głodówki, monodiety, generalnie bardzo ograniczone jedzenie, a potem bulimia, gdzie jadłam wszystko (głównie śmieciowe jedzenie).
teraz w miarę wszystko jest unurmowane, mam prawie 25 lat, jestem aktywna fizycznie, jem zdrowo, głównie warzywa i zboża, gotowane, lekkostrawne posiłki z przyprawami.. nie jem mięsa. ale nie mogę schudnąc.. mam ponad 180cm wzrostu, wagę ok 78. to za dużo, nienawidzę tej liczby...Nie chcę kolejnej cudownej diety, jestem cierpliwa i wytrwała, jednak mimo w miare uregulowanego trybu zycia (obecnie staram sie jesc 3 razy dziennie, 5 posiłkow to dla mnie za dużo) waga stoi w miejscu... musze dodac ze regularnie biegam i znacznie przyrosło mi mięsni w porównaniu z tym co był wczesniej, wiec zakladam ze i to ma wpływa na wage... ale wciaz mam sporo tkanki tłuszczowej...
czy to zaburzenia odzywiania tak rozchwialy metabloizm? czy wroci on do normy jeszcze kiedys?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.