Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Eksperckie   Zdrowa dieta   Skąd wiedzieć ile jeść?

Skąd wiedzieć ile jeść?

Autor: jamija 22.09.11, 16:58
Jak napisałam w temacie... Postaram się krótko nakreślić tło. do 18 rż. miałam nadwagę-w momencie gdy miałam 174 cm ważyłam 74 kg. Wzięłam sprawy w swoje ręce i zaczęłam dietę-po około roku ważyłam 56 kg. I z różnymi wahnięciami w górę-dziś okazuje się, że ważę najmniej niż dotychczas (bo utyłam też do 65 kg) bo 58 kg. Mam 28 lat. Nigdy nie umiałam czytać siebie, rozpoznawać swoich potrzeb. Teraz już to bardziej umiem-badać własne zdanie itd. Jednak w kwestii odżywania mam problem. Odżywiam się zdrowo-uważam na to co jem. Jednak zajmuje mi to zbyt dużo wysiłku i energii. Miałam i mam problemy z właściwym jedzeniem. Radzę sobie z tym. Dochodzę jednak do momentu, ze jak dziecko muszę nauczyć się jeść-bez łakomstwa z jednej strony które dobrze znam a z drugiej bez narzucania sztywnych norm i zakazów-co robię teraz. Jak to jest? Będę wdzięczna za szczere i pomocne odpowiedzi :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.