Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Optyka,okulistyka i optomertia   powiększona źrenic...

powiększona źrenica po "kontuzji" oka

Autor: adampilat 23.01.10, 18:16
moja przygoda wyglada nastepująco :
Chcąc przenić skrobiocą za szafą mysz! (pisze powaznie :) ) (przeszkadzala w trakacie ogladania filmu ! :) ) wzialem dluga listwe i wsadzilem sobie ją w oko :/
Bylo to tydzien temu.
Pojechalem na ostry dyzur. Pan na woloskiej (w-wa) obejrzal stwierdzil ze mam mocno uszkodzona bodajze rogowke dal masc pod powieke kazal smarowac 5 razy dziennie) zalozyl opatrunek i tyle.
Tak mnie to cholerstwo pieklo ze nastepnego dniaa pojechalem jeszcze raz tym razem na ostry na praski- tam gdzie okulistyka)
Bardzo fajna atmosfera delikatnie mowiac na luzie :)
Pan dr obejrzal i stwierdzil ze dobrze ze przyjechalem zalozy soczewke bo inaczej to moze sie nie zagoic.
Dal krople tropicamidium raz dziennie na powiekszenie zrenicy i antyzakarzeniowe oftaquix 5 razy dziennie.
na kontroli w srode wszystko ok ale stwierdzili ze na wszelki wypadek nie beda mi jeszcze soczewki wyjmowac i mam juz brac tylko ofta.....
w piatek pani dr obejrzala wyjela i niby wszystko ok. Troche sie jednak martwie bo mam mega duza zreice w tym chorym oku i widze nieostro - jak czytalem przez taką dziurke mala literki na kontroli wszystko bylo ok.
Czy po takim urazie to normalne i trzeba czekac jak wroci do normy ? czy jest to przez te krople co teraz biore - oftaquix ? (wydaje mi sie ze widze juz lepiej ale zrenica caly czas bardzo duza - 2-3razy wuieksza niz przy zdrowym oku. krople biore od srody juz tylko oftaquix.
Ktos mądry bylby zyczliwy i wypowiedzial sie w tej kwestii ?
Bybym wdzieczny bardzo
Pozdrawiam
Adam
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.