Witam serdecznie
Mam pewien problem i bardzo bardzo proszę o pomoc.
Mianowicie zależy mi by rozwiązać pewien problem i dobrać możliwie najlepszą drogę. Byłem na badaniach wzroku i na wstępnych tych badaniach bez żadnego kropienia tylko tak przez tam jakiś aparat (takie sprawdzenie jest bardzo wiarygodne czy i czy w przypadku kropienia może się jakoś bardzo różnić od zwykłego sprawdzenia?) stwierdzili ze mam w prawym oku astygmatyzm -3.75 a w lewym coś koło -2. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość dobrania takich soczewek by wadę możliwie korygowały do 0 najbardziej rozchodzi się o to prawe oko. Zależy mi na tym ponieważ trenuje strzelectwo sportowe które jest dla mnie bardzo ważne. Chciałbym wiedzieć jak to jest z okularami czy szkła o mocach które by były dobrane na moją wadę by mi nie przeszkadzały tzn. czy by zniekształcały obrazu lud zmieniały jego rozmiar lub tym podobne. Strzelectwo polega na tym ze na długości ręki trzyma się pistolet który ma szczerbinkę i ok. 20cm dalej muszkę którą trzeba zgrać z szczerbinką i tarczą oddaloną o 10m. Pytanie czy istnieje jakieś rozwiązanie przy którym mogło by wszystko dobrze funkcjonować. Chciałbym też wiedzieć jak to jest z laserową korekcją wzroku z tego co czytałem możliwe jest to od 21lat a ja mam 16. Bardzo zależy mi na fachowej radzie od specjalisty ponieważ strzelectwo to całe moje życie. Bardzo proszę o Pomoc.
Pozdrawiam
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.