Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Optyka,okulistyka i optomertia   poszukiwania szkie...

poszukiwania szkieł

Autor: szukam_m 26.10.10, 00:28
Takich wątków pewnie było mnóstwo.

Szukam szkieł (w Warszawie) do moich nowych oprawek, mają być dobre i zapłacę cenę odpowiednią do usługi, ale mam bardzo złe doświadczenia z salonami optycznymi; nic na to nie poradzę, ale za każdym razem, gdy wchodzę do jakegoś salonu otaczają mnie ludzie nieucziwi, którzy chcą mnie obedrzeć z ostatniego grosza, bezczelnie kłamią i wciskają kit, niezliczne promocje, itd itp; przykre uczucie, kiedy nikomu nie można wierzyć... do rzeczy:
- nie mam dużej wady -4,5 i -4,25, chcę indeks 1,6, asferyczne i z antyrefleksem.
Namawiano mnie wielokrotnie na indeks 1,67, ale chyba przy takiej wadzie, różnica będzie niewielka (oprawki plastikowe, grubsze)?
Zależnie od tego, jakiej firmy szkła w danym salonie się sprzedaje, słyszałam mnóstwo krytyk pod adresem innych marek sprzedawanych u konkurencji... Czy Essilor jest rzeczywiście gorszy od Seiko?
Ila powinny kosztować szkła o tych parametrach dobrej firmy (kandydaci obecni to essilor i seiko)?
Essilor (1,6; wada wspomniana, asfera, antyrefleks), usłyszałam takie ceny: 300, 490, 514 zł.. hmm
Seiko (1,6): 400
Essilor (1,67): 590, 640, 699, 790,
Seiko (1,67): 600

Skłaniam się bajbardziej do seiko 1,6, bo "opytyczka" była najbardziej normalna, ale już sama nie wiem.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.