Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Optyka,okulistyka i optomertia   Badanie wzroku - d...

Badanie wzroku - dziwne zachowanie oka

Autor: malag3 11.08.11, 11:05
Witam,

dziś byłem u okulisty w celu dobrania okularów. Mam lekki astygmatyzm oraz wadę wzroku, więc wieczorem wzrok mam zmęczony. Czas to zmienić. Miła Pani najpierw zbadała mi oczy komputerowo, przy czym przy prawym oku wszystko było ok, to w przypadku lewego oka na początku widziałem ten oddalający i przybliżający się krajobraz, a po chwili oko zalał taki szary kolor-praktycznie nic nie widziałem przez chwilę(jakby mi się ciemno zrobiło przed oczami). Pani powtórzyła badania i za drugim razem tylko pół pola widzenia zostało wyszarzone. Oczywiście powiedziałem o tym, to Pani powiedziała tylko, że coś jest nie tak.... Wadę stwierdziła taką: L:-1.24, oś 10 stopni, P;-0.5 oś 150 stopni.

Może ktoś podpowie co może być przyczyną takiego zachowania lewego oka?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.