Dodaj do ulubionych

Alkohol jako dodatek...

26.01.06, 22:01
Nie trzeba pić samego alkoholu... można też (zwłaszcza w ciągu dnia) dodać
alkohol do... no własnie: do czego i co dolewacie aby poprawić/ zmienić
wyjściowy smak?

Ja się powtórzę (z wątku na rozgrzanie):
do białej kawy dodaję tequile i kahluę (pycha! mocne, ale dobre)
Edytor zaawansowany
  • stalker7 27.01.06, 00:48
    cole
  • polisemia 27.01.06, 12:29
    Likiery do lodów! Pycha
  • tlen4 28.01.06, 17:19
    polisemia napisał:

    > Likiery do lodów! Pycha
    Świetny jest likier mango do logów owocowych... i jeszcze do tego cząstki
    mango... (mmmmm... aż mi ślinka cieknie!)
  • hubar 29.01.06, 03:13
    Czekolada z amaretto! Pyszności!
    --
    Zauroczony
    Łodzią
  • untochables 29.01.06, 12:52
    kahlua do kawy ;) szkoda że nie widziałem tego w polsce w sklepach ;(
    --
    Korea Północna - zdjęcia z mojej podróży

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=24924207
  • hubar 29.01.06, 16:22
    Czwego? Kahuly, czy jakiejś jej specjalnej odmiany?
    --
    Zauroczony
    Łodzią
  • untochables 29.01.06, 16:39
    tak kahuly nie spotakełm w polskich sklepach ;( mieszkam w polach ;) ale bywam
    czasem na mieście ;)
    --
    Korea Północna - zdjęcia z mojej podróży

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=24924207
  • tlen4 29.01.06, 19:07
    ... czerwone wino do... bigosu! :)
  • jan-w 31.01.06, 19:29
    Advocat do lodów.
    Kahlua do lodowatego mleka w lecie.
    --
    Kabaty-Moczydlo
  • hubar 01.02.06, 01:22
    To drugię muszę wyprobować.
    --
    Zauroczony
    Łodzią
  • tlen4 01.02.06, 11:25
    :-D Już się nie mogę lata doczekać!
  • tlen4 11.02.06, 15:12
    Usłyszałam o kawie z ajerkoniakiem... próbował ktoś takiej mieszanki?
  • lilarose 13.02.06, 13:42
    Ja próbowałam! Smaczna nawet :)
  • lilarose 13.02.06, 13:42
    Lubię dodawać wino do różnych potraw: sosówe, sałatki, mięs, fondue, itp.
  • mac_bakos 08.08.06, 00:43
    Wino do francuskiej zupy cebulowej - "oni" to nazywaja zbójecką
  • qubraq 08.10.06, 10:07
    Destylaty i mocne nalewki do smazenia mięs w ostatniej fazie połaczone z
    zapaleniem patelni, jeszcze przed polozeniem platka masla np, nalewki do
    marynat, wina deserowe do kapusty z grzybami, do bigosu, do sosu curry, piwo do
    nalesników lub blinczyków zamiast mleka
    Andrzej
  • polisemia 09.10.06, 00:05
    Aż mi ślinka pociekła.
  • jan-w 08.10.06, 11:38
    Wódka do smażenia mięsa - różne wschodnie przepisy.
    --
    Kabaty Moczydło
    dzieci neo
  • lilarose 10.10.06, 15:38
    Mięsko marynowane w wódce jest wyjatkowo soczyste i kruche...

    --
    Zamek, który legnie w gruzach, pozostanie zamkiem. Kupa gnoju, która urośnie w
    górę, pozostanie kupą gnoju.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.