Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dziecko   Dziecko WRAŻLIWE   Wrażliwiec mamisynek

Wrażliwiec mamisynek

Autor: sinioritag 17.07.11, 14:19
Witam
Ale się zdziwiłam, że jest całe forum poświęcone dzieciom wrażliwym! Myślałam, że to sporadyczny problem niektórych mam...
Mam synka dwuletniego. Od początku był dzieckiem bardzo spokojnym, wyciszonym ale radosnym. Nie dał mi popalić więc nie mogę na niego narzekać.
Coraz bardziej niestety niepokoi mnie to, że jest taki nieśmiały wobec innych ludzi i dzieci.
Od roku chodzi do żłobka i Panie twierdzą, że nie ma z nim żadnych problemów. Jednak kiedy ktos do nas przychodzi lub my idziemy do innych ciągle mnie trzyma za rękę. Nie chce się sam poruszać po pokoju, ogrodzie, miejscu w którym jesteśmy. Jest bardzo wycofany jeśli chodzi o kontakt z ludźmi. Rozumiem, że jak każdy potrzebuje trochę czasu na oswojenie się z nową osobą albo przypomnienie sobie kto to dlatego nie wypycham go by na siłę się bawił, witał i szedł na ręce do kogoś. Jednak nie każdy to rozumie i są osoby które od pierwszej sekundy chcą wyrwać mi go z rąk albo machają rękoma mi przed oczami. Jeśli nie ma takiego ataku na jego osobę to po pewnym czasie sam nawet pójdzie do tej osoby.

Jedyne co mnie irytuje bardzo to to, że nie chce sam pójść do drugiego pokoju po zabawkę... Mamy małe mieszkanie, nie straszyłam go nigdy ciemnością lub czymś innym. On po prostu musi ze mną iść i koniec! To samo jest w obcych miejscach (wyłączając sklepy i centra handlowe bo tam to nie wiem czemu ale musi sam chodzić i to przed nami).

Macie może ten sam problem? Albo najlepiej jakiś sposób na "samodzielność"...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.