Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polonia   Wielojęzyczność w rodzinie   Co robic?

Co robic?

Autor: sole-luna 14.11.11, 20:14

witam,jestem tutaj po raz pierwszysmile
mieszkamy we Wloszech,mamy coreczke(23m-ce),do ktorej oboje mowimy po polsku( w domu,kiedy jestesmy sami,z Polakami),a w towarzystwie Wlochow po wlosku(w sklepie,u lekarza,u znajomych,na placu zabaw) i zauwazylam,ze mala nie lubi,nie chce kiedy mowimy po wlosku-nawet nie tylko do niej,ale ogolnie...Najbardziej martwi mnie,ze wlasnie na placu zabaw,chce byc tylko ze mna,odciaga mnie od innych mam i dziecisadNie wiem,jak sie zachowywac,bo chce zeby miala kontakt z dziecmi,a niestety nie mamy znajomych Polakow z dziecmi...I pytanie:czy moze powinnam do Malej mowic tylko po polsku?Tylko ze wydaje mi sie,ze wtedy inne dzieci nie rozumiejac nas,nie beda chcialy z Mala sie "bawic"...
Dla mnie wazne jest,zeby Mala mowila po polsku,ale zeby miala tez towarzystwo innych dzieci.Co robic?

--
Jesli nie masz nic do powiedzenia-przemilcz.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.